آشنایی با خواص بی نظیر میوه انبه

انبه میوه ی آبدار و خوش مزه دارای ویتامین، مواد معدنی زیاداست که به پادشاه میوه ها شهرت دارد و خواص بی نظیری برای سلامتی، پوست و مو و بارداری دارد.
پنجشنبه، 12 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با خواص بی نظیر میوه انبه

خواص انبه

انبه از خانواده میوه‌ های آلویی می‌ باشد، گیاهی خوراکی که قسمت گوشتی خارجی آن قشایی است که دانه را در بر گرفته است. انواع زیتون‌، خرما و نارگیل از اعضای همین خانواده محسوب می‌ شوند.

انبه‌ ها به نسبت رنگ‌، شکل، طعم و سایز دانه‌ هایشان به انواع مختلفی تقسیم می‌ شوند. اگرچه در رنگ پوست انبه‌ ها از سبز تا قرمز، زرد یا نارنجی تنوعاتی به چشم می‌ خورد اما گوشت داخلی آن غالبا زرد طلایی است. انبه‌ ها طعمی شیرین و خامه‌ ای مانند دارند و بالغ بر ۲۰ نوع ویتامین و مواد معدنی در آنها یافت می‌ شود.

انبه‌ها از متداول‌ ترین میوه‌ های مصرفی در سرتاسر جهان هستند. برخی از خواص مصرف انبه در حفظ سلامت عبارتند از کاهش خطر اختلالات نابینایی مرتبط با شبکیه چشم، کاهش خطر ابتلا به سرطان روده، بهبود در هضم غذا و حفظ سلامت استخوان‌ ها و حتی انبه فوایدی برای پوست و مو دارد.

این اطلاعات از مجموعه مقالات مرتبط با فواید مواد غذایی محبوب، در مرکز علمی اخبار که وظیفه عمده آن جمع‌آوری مقالات است، تهیه شده است. در آنجا به تجزیه تحلیل مواد مغذی پرداخته و نگاهی موشکافانه به فواید احتمالی آنها در حفظ سلامت و به بررسی چگونگی گنجاندن انبه بیشتر در برنامه غذایی می شود، و البته خطرات احتمالی ناشی از مصرف انبه نیز بررسی شده است.
 

ارزش غذایی انبه

۱ فنجان انبه خرد شده حاوی ۱۰۰ کالری، ۱ گرم پروتئین، ۰.۵ گرم چربی، ۲۵ گرم کربوهیدرات (۲۳ گرم قند و ۳ گرم فیبر)، ۱۰۰٪ ویتامین C مورد نیاز بدن، ۳۵٪ ویتامین A مورد نیاز، ۲۰٪ از فولیت، ۱۰٪ ویتامین ۶B، و ۸٪ از ویتامین K و پتاسیم را تامین می‌ کند.

وجود انبه در برنامه غذایی علاوه بر تامین مس، کلسیم و آهن، آنتی‌ اکسیدان‌ هایی از قبیل زیاکسانتین و بتاکاروتین را برای بدن به ارمغان می‌ آورد.
 

۸ خاصیت انبه

انبه‌ها در زمره پر مصرف‌ ترین میوه‌ های سراسر جهان لقب گرفته‌ اند.

مصرف انواع میوه‌ ها و سبزیجات ارتباط مستقیمی با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ های مرتبط با سبک زندگی انواع افراد دارد.

بسیاری از تحقیقات نشان می‌ دهد که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند انبه، خطر ابتلا به مرض چاقی و بیماری‌ های منجر به مرگ، دیابت، بیماری‌ های قلبی را کاهش داده و پوست و مویی سالم را برایتان به ارمغان آورده، انرژی بدن را افزایش داده و در کل منجر به کاهش وزن خواهد شد.
 
انبه برای زوال شبکیه ناشی از افزایش سن
آنتی‌ اکسیدان موجود در انبه موسوم به زیاکسانتین، حائلی در برابر تشعشات نورهای آبی مضر بوده و نقش محافظ را برای حفظ سلامت چشم ایفا می‌ کند و احتمالا صدمات ناشی از زوال شبکیه را دفع می‌ کند.

اثبات شده است که دریافت بالای انواع میوه‌ ها (۳ وعده یا بیشتر) خطر ابتلا و پیشرفت زوال شبکیه ناشی از افزایش سن را کاهش می‌ دهد.
 
خواص انبه برای پیشگیری از آسم
خطر پیشرفت آسم در افرادی که مقدار فراوانی از مواد مغذی ویژه‌ ای مصرف می‌ کنند بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتین است که در انبه، پاپایا، زردآلو، بروکلی، طالبی، کدو حلوایی و هویج یافت می‌ شود.
 
سرطان و خواص انبه
بر اساس مطالعات انجام شده در موسسه بهداشت عمومی تغذیه در دانشگاه هاروارد، برنامه غذایی سرشار از بتاکاروتین، نقش یک مدافع را در برابر ابتلا به سرطان پروستات ایفا می‌ کند و همچنین در مطالعات انجام شده در ژاپن به اثبات رسید که مصرف بتاکاروتین نتایج معکوسی را در پیشرفت سرطان روده حاصل می‌ کند.

محققانی که در دانشگاه اگریلایف تگزاس تاثیر عصاره پلی‌ فنول موجود در انبه را در محیط آزمایشگاهی بر روی سرطان روه، سینه، ریه، خون و پروستات بررسی نمودند، دریافتند که انبه تاثیرات مثبتی بر تمامی انواع سرطان‌ های ذکر شده دارد اما بیشترین تاثیر را بر روی سرطان سینه و روده از خود نشان می‌ دهد.

محققان امیدوارند که با انجام یک آزمایش بالینی جزئی بر روی افرادی که به طور فزاینده‌ ای با التهابات داخلی مواجهند و خطر ابتلا به سرطان در آنها بالاست، اثبات کنند که انبه در پیشگیری و درمان سرطان تاثیرات مثبتی دارد.
 
سلامت استخوان‌ ها با مصرف انبه
جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌ دهد. جذب ویتامین K به میزان کافی با مصرف به موقع میوه‌ ها و سبزیجات تامین می‌ شود و برای بهبود جذب کلسیم بدن که برای سلامت کامل استخوان‌ ها ضروریست، از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار است.
 
خواص درمانی انبه برای دیابت
مطالعات حاکی از آن است که میزان گلوکز خونِ افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که از برنامه غذایی حاوی فیبر فراوان پیروی می‌ کنند، پایین‌ تر بوده و مصرف فیبر فراوان، شاخص قند خون، چربی و میزان انسولین را در افراد دارای دیابت نوع ۲ بهبود می‌ بخشد. ۱ فنجان انبه حدودا حاوی ۳ گرم فیبر می‌ باشد.

راهنمای برنامه غذایی برای مردم امریکا برای زنان ۲۱-۲۵ گرم فیبر در روز و برای مردان ۳۸ – ۳۰ گرم فیبر در روز توصیه می‌ کند.
 
گوارش بهتر با خوردن انبه
از آنجایی که انبه حاوی مقادیر فراوانی فیبر و آب می‌ باشد، به پیشگیری از یبوست کمک شایانی کرده، موجب دفع منظم شده و دستگاه گوارشی سالم را برایتان به ارمغان می‌ آورد.
 
خاصیت انبه بر بیماری‌ های قلبی
فیبر، پتاسیم و ویتامین‌ های موجود در انبه مدافعی در برابر ابتلا به بیماری‌ های قلبی محسوب می‌ شود. افزایش جذب پتاسیم بعلاوه کاهش جذب سدیم از مهمترین تغییرات در برنامه غذاییست که خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی و عروقی را در فرد کاهش می‌ دهد.
 
انبه و پوست و مو
انبه برای تقویت مو فوق‌ العاده است زیرا حاوی ویتامین A یعنی ماده مغذی مورد نیاز در تامین چربی پوست بوده که رطوبت موها را نیز تامین می‌ کند. همچنین ویتامین A برای رشد نسوج بدن از جمله پوست و مو حیاتیست.

جذب ویتامین C کافی که با ۱ فنجان انبه در روز تامین می‌ شود، از ملزومات تولید و حفظ کلاژن‌ که ساختار پوست و مو را شکل می‌دهد، محسوب می‌ شود.
 

چگونه انبه بیشتری در برنامه غذایی خود بگنجانیم

رسیده بودن انبه را نمی‌ توان بر اساس رنگ پوستش تشخیص داد. تلاش کنید تا انبه‌ های تازه‌ و رسیده که بر اثر فشار کمی فرو می‌ روند را انتخاب کنید.

میوه‌ هایی که لک‌ های سیاه فراوانی بر روی پوستشان وجود دارد، به هیچ وجه انتخاب مناسبی نیستند و باید از آنها اجتناب نمائید. فرایند رسیدن انبه در دمای اتاق نیز متوقف نمی‌ شود. طعم انبه‌ کم و بیش خنک بسیار مطلوب است.

یکی از بهترین روش‌ های لذت بردن از انبه این است که آن را تروتازه خرد کرده البته خالی، بدون هیچ افزودنی دیگر، میل کنید.

سالاد میوه‌ های گرمسیری، ترکیبی از پاپایا، آناناس و انبه تهیه کنید.

برای چشیدن طعم تازه میوه به لیوان لیموناد، چای سرد یا آب خود چند تکه انبه بیافزائید و هم بزنید.

با مخلوطی از پاپایا، انبه، jalapeno ، فلفل قرمز و فلفل chipotle، سسی تازه درست کنید و روی ساندویچ ماهی محبوبتان بریزید.

چند برش انبه یخ‌ زده را به اسموتی خود بیافزائید. با آب آناناس مخلوط کنید، با توت فرنگی‌ های یخی و ماست یونانی لذت گرمسیری شیرینی را تجربه کنید .

این برگر لوبیای سیاه را با سس آوکادو، انبه، فلفل امتحان کنید که ترکیبی فوق‌ العاده از پروتئین‌ های گیاهی و کربوهیدرات‌ های پیچیده سرشار از خاصیت آنتی‌ اکسیدانی است .
 

چند دستور آشپزی سالم با انبه

 
برگر و سس آووکادو با آووکادو، انبه و فلفل
 
مواد لازم
۱ قاشق سوپ‌خوری روغن زیتون بسیار تازه

۲ عدد گوجه فرنگی رمی، خرد شده

¼ فنجان پیاز خرد شده

۲ عدد فلفل قرمز خشک شده که دانه‌ های آن خارج شده

۱ عدد آووکادوی خرد شده

آب نصف لیمو

½ انبه ریز خرد شده.

در ماهی‌ تابه‌ ای کوچک، روغن زیتون را با حرارت ملایم گرم کنید و با ۲/۱ از گوجه فرنگی‌ ها، تمام پیاز و فلفل مخلوط کنید و هم بزنید. برای مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه بپزید تا فلفل و پیاز نرم شوند. مخلوط مواد را از روی حرارت بردارید. در کاسه‌ ای متوسط بریزید و اجازه دهید خنک شوند.

آووکادو، آبلیمو، انبه را اضافه کنید و هم بزنید.
 
فوق‌العاده‌ترین برگر لوبیای سیاه
 
مواد لازم مخصوص ۴ نفر در ۲۰ دقیقه
۱ قاشق چای‌خوری دانه چیا

۱ قوطی ۴۵۰ گرمی لوبیای سیاه، شسته و خشک شده

یک مشت گشنیز

۳ قاشق سوپ‌ خوری پیاز خرد شده

۱ عدد هویج ساطوری شده

۲ حبه سیر ریز شده

½ قاشق چای‌ خوری نمک دریا

½ قاشق چای‌ خوری زیره سبز

۱ قاشق چای خوری پودر چیلی

½ فنجان آرد سفید

۲ قاشق سوپ‌ خوری روغن زیتون بسیار تازه.

دانه‌ های چیا را با ۲ قاشق سوپ‌ خوری آب مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه استراحت کنند. در این حین، تمامی مواد به غیر از آرد و روغن زیتون را درون غذاساز بریزید و مخلوط کنید. دانه چیا را هم بزنید و به غذاساز بیافزائید. تا هنگامی که به خوبی ترکیب شوند، مخلوط کنید.

ماهی‌تابه‌ای بزرگ را با حرارت ملایم گرم کنید. مخلوط لوبیا را از غذاساز خارج کنید و در کاسه‌ ای بزرگ جای دهید. آرد و روغن زیتون را به محتویات کاسه اضافه کنید و ۴ عدد برگر درست کنید. هر طرفِ آنها را برای مدت ۵ دقیقه بپزید تا روی آنها ترد و درون آنها گرم شوند. هر دو طرف آنها را سرخ کنید و بر روی آنها را با سس آووکادو، انبه و فلفل بپوشانید.
 

مضرات احتمالی ناشی از مصرف انبه

افرادی که به شیره گیاهان آلرژی دارند ممکن است واکنش‌ های مشابهی به مصرف انبه نشان دهند.

مصرف بیش از حد پتاسیم برای افرادی که کلیه‌ هایشان عملکرد درستی ندارد، می‌ تواند مضر باشد. در صورتی که کلیه‌ های شما قادر به دفع پتاسیم مازاد در خون نباشد، این امر می‌ تواند کشنده باشد.

آنچه برای پیشگیری از بیماری‌ ها و دستیابی به سلامت کامل بسیار حائز اهمیت می‌ باشد پیروی از یک برنامه غذایی کامل و داشتن الگوی مصرف همه جانبه است. پیروی از یک برنامه غذایی که حاوی مواد متنوعی باشد، سودمندتر از تمرکز افراطی بر یک نوع غذای خاص به عنوان کلید سلامت است.


منبع: سایت مجله سلامت


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما