آلبالو خشک و خواص آن

آلبالو، در واقع همان میوه‌ گیلاس است، اما مزه‌ای ترش دارد. این میوه برای اولین بار در اروپا دیده شد و در حال حاضر در سرتاسر دنیا وجود دارد. درخت آلبالو و گیلاس از نظر ظاهر شبیه هستند؛ اما برگ‌های آلبالو کمی کوچکتر، شکوفه‌های آن به رنگ سفید و میوه‌ی آن اسیدی‌تر است. فصل برداشت آلبالو کوتاه است و همین باعث شده تا با خشک کردن آلبالو از خواص آن در طول سال بهره ببریم؛ بنابراین خوب است که کمی بیشتر در رابطه با خواص آلبالو خشک بدانید.
دوشنبه، 16 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آلبالو خشک و خواص آن

ارزش غذایی آلبالو خشک

هر ۱۰۰ گرم آلبالو خشک حاوی مواد زیر است:

آلبالو خشک و خواص آن


خواص آلبالو خشک


۱. درمان سرماخوردگی
آلبالو خشک نیز مانند آلبالو تازه سرشار از ویتامین سی است. این ویتامین تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن و در نتیجه جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا دارد. علاوه بر این وجود دو ماده‌ آنتوسیانین و کرستین درآلبالو، نشانه‌های بیماری آسم را کاهش می‌دهند.

۲. کنترل قند خون
آلبالو دارای کرتسین، نوعی آنتی‌اکسیدان، است که می‌تواند در کنترل سطح قند خون و انسولین بسیار موثر عمل کند؛ بنابراین بیماران دیابتی یا کسانی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند می‌توانند از خواص آلبالو خشک یا تازه بهره‌مند شوند. همچنین آنتوسیانین موجود در این میوه می‌تواند قند خون ناشتا را کاهش دهد.

۳. کنترل فشار خون
سطح پتاسیم و آنتی اکسیدان‌ها در آلبالو خشک بالا است و این مواد قادر به پایین آوردن فشار خون هستند.

۴. سم زدایی
آلبالو میوه‌ای ادرار آور است و مصرف آن می‌تواند به بدن در دفع سموم کمک کند؛ بنابراین خوردن آلبالو خشک برای کسانی که سنگ کلیه دارند می‌تواند فواید زیادی داشته باشد. علاوه بر این، آنتی اکسیدان‌هایی که در آلبالو وجود دارند به پاکسازی کبد و درمان کبد چرب کمک می‌کنند.

۵. آلبالو خشک و لاغری
آلبالو خشک حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات مناسب برای کاهش وزن است. مصرف این میوه اشتها را کاهش می‌دهد و در نتیجه بدن چربی‌های اضافی را می‌سوزاند. همچنین آنتوسیانین‌هایی که پیش‌تر راجع به آن‌ها صحبت شد، سرعت این چربی سوزی را بالا می‌برند.

۶. بهبود سلامت دستگاه گوارش
بخش زیادی از آلبالو را فیبر تشکیل می‌دهد؛ خوردن فیبر کمک زیادی به عملکرد روده و جلوگیری از یبوست و اسهال می‌کند. براساس مطالعات، وجود فیبر در رژیم غذایی افراد، اسید معده را کاهش می‌دهد و از بیماری‌های معده نیز جلوگیری می‌کند. از خواص آلبالو خشک می‌توان به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مربوط به دستگاه گوارش مثل التهاب روده، بواسیر، سندرم روده تحریک پذیر و ... اشاره کرد.

۷. سلامت چشم
آلبالو منبع ویتامین آ است. مصرف این ویتامین همراه با آنتی اکسیدان‌هایی که همراه با آن وارد بدن می‌شوند سلامت چشم را بهبود می‌بخشد و از ابتلا به بیماری‌هایی مثل سندرم چشم خشک یا دژنراتیو ماکولا پیشگیری می‌کنند.

۸. درمان نقرس
آلبالو خشک به دلیل داشتن خواص ضد التهابی، به درمان نقرس بسیار کمک می‌کند.

۹. پیشگیری از سرطان
آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آلبالو، به بدن در مقابله با استرس اکسیداتیو که یکی از عوامل مهم ابتلا به سرطان است، کمک می‌کند؛ در نتیجه می‌توان با خوردن این میوه‌ خوشمزه چه به صورت تازه و چه خشک شده، خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش داد.

۱۰. سلامت قلب
آلبالو دارای سطح بالایی از کرستین است؛ این ماده یکی از قوی‌ترین آنتی اکسیدان‌هاست که می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش چربی خون و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی داشته باشد.


خواص آلبالو خشک در بارداری

مصرف آلبالو خشک در دوران بارداری دارای خواص زیادی است که در زیر به چند مورد آن اشاره شده است.

آلبالو حاوی آنتوسیانین است؛ این ماده در تقویت سلامت مغز نوزاد بسیار موثر است.

وجود ویتامین سی و آنتی اکسیدان‌ها در این میوه‌ خوشمزه، سیستم ایمنی مادر را بهبود می‌بخشد و از بالا رفتن فشار خون در دوران بارداری جلوگیری می‌کند.

 به دلیل وجود کرستین در پیشگیری از دیابت بارداری کمک کننده است.

 در پیشگیری و درمان یبوست در بارداری تاثیرگذار است.

توجه: آلبالو میوه‌ای نفاخ به حساب می‌آید؛ بنابراین در مصرف آن به خصوص در دوران بارداری و شیردهی باید تعادل را رعایت کرد. همچنین در زمان شیردهی، مصرف بیش از حد آن می‌تواند باعث دل‌درد نوزاد شود؛ معمولا توصیه می‌شود بعد از خوردن آلبالو حتما از عرق نعناع استفاده نمایید.


آلبالو خشک از نظر طب سنتی

 آلبالو یک میوه تابستانی با طبیعتی سرد و خشک است؛ بنابراین مصرف آن حرارت و عطش را از بین می‌برد. در طب سنتی معمولا توصیه می‌شود آلبالو با عسل خورده شود. از منظر طب سنتی آلبالو خشک قابض است؛ شیره هسته آلبالو برای درمان سنگ کلیه، مثانه و مجاری ادراری تجویز می‌شود. از روغن هسته آلبالو نیز در درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌شود.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط