ترکیبات معدنی سیب زمینی ترشی
سیب زمینی ترشی (نام علمی heliantus tuberosus) به صورت خام دارای مواد مغذی مفیدی است. از جمله مواد مغذی موجود در سیب زمینی ترشی ویتامینهای C، A، ویتامین B۳ و B۵ است. در این ماده غذایی همچنین عناصر مفیدی از جمله آهن، پتاسیم، نیاسین، مس، فسفر، اسید فولیک، منیزیوم، ویتامین B۱ یا تیامین و اسید پانتوتنیک است.
خواص سیب زمینی ترشی
۱. کاهش اشتها
سیب زمینی ترشی دارای کربوهیدراتی به نام اینولین است و این ماده از اصلیترین مواد موجود در سیب زمینی ترشی به شمار میرود بر عکس سیب زمینی معمولی که اصلیترین مواد موجود در آن نشاسته است. این ماده برای بدن قابل هضم نیست. این ویژگی میتواند از خواص سیب زمینی ترشی محسوب شود، زیرا به آن خاصیت سیر کنندگی میدهد. وقتی احساس سیری داشته باشید دست از پرخوری کشیده و به اندام و وزن ایده آل خود میرسید. همچنین سیب زمینی ترشی کالری نسبتا کمی هم دارد.
۲. غذایی ایدهآل برای دیابتیها
اینولینی که در سیب زمینی ترشی وجود دارد در بدن و طی فرآیند تجزیه تبدیل به فروکتوز میشود. فروکتوز در زمره یکی از ترکیبات قندی است که برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. بنابراین سیب زمینی ترشی گزینه مناسبی برای مصرف افرادی است که به دیابت مبتلا هستند و حتی برای درمان دیابت نیز کاربرد دارد. برای این افراد سیب زمینی ترشی جایگزین خوبی برای سیب زمینی در رژیم غذایی است.
۳. درمان روماتیسم
یکی از درمانهای طبیعی که برای روماتیسم به کار میرود مصرف سیب زمینی ترشی است. سیب زمینی ترشی با تقویت سیستم ایمنی و رفع التهاب به افراد مبتلا به روماتیسم کمک میکند.
۴. کاهش فشار خون
یکی دیگر از خواص سیب زمینی ترشی این است که باعث پایین آمدن فشار خون بالا میشود و افرادی که مبتلا به فشار خون هستند میتوانند از این ماده استفاده کنند. این خاصیت به میزان پتاسیم بالایی که سیب زمینی ترشی دارد بر میگردد.
۵. رفع کم خونی
این ماده غذایی با داشتن ماده معدنی ارزشمند آهن میتواند کم خونی را رفع کند.
۶. ادرارآوری
سیب زمینی ترشی خاصیت دیورتیک دارد. به این معنی که ادرار آوری بالایی دارد. این خاصیت برای کاهش فشار خون و مشکلات کبدی مفید است. همچنین نارساییهای کلیه مخصوصا مشکلات ناشی از اوره را درمان میکند. از دیگر تاثیرات ادرارآوری سیب زمینی ترشی درمان التهاب ها از جمله بیماری نقرس است.
۷. افزایش قوای جنسی
از خواص دیگر سیب زمینی ترشی تحریک کنندگی قوای جنسی است.
۸. درمان سرفه
سیب زمینی ترشی میتواند سرفه را رفع کند. همچنین این غده پر خاصیت درد ناشی از سینه را برطرف و درمان میکند.
۹. درمان یبوست
این ماده غذایی خاصیت ملینی دارد و کسانی که یبوست دارند میتوانند با مصرف آن روند بهبود خود را در پیش گیرند.
۱۰. تقویت بینایی
سیب زمینی ترشی دارای ویتامین A است بنابراین تقویت کننده چشم و بینایی است.
۱۱. انرژی زایی و تقویت بدن
سیب زمینی ترشی یک گیاه انرژی زاست. لازم به ذکر است که در ۱۰۰ گرم از سیب زمینی ترشی به میزان حدود ۷۶ کالری انرژی وجود دارد. به همین دلیل به بدن انرژی بالایی میبخشد و بدن را تقویت میکند. در واقع ویتامین C موجود در سیب زمینی ترشی به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کرده و میتواند رادیکالهای آزاد مضر موجود در بدن را خنثی کند و مقاومت سیستم ایمنی بدن را بالا ببرد. همچنین برای رفع بیماریها از جمله بیماری سرطان میتواند مفید واقع شود.
۱۲. افزایش شیر مادران
بالا رفتن میزان شیر در زنان شیرده با مصرف سیب زمینی ترشی میسر میشود.
۱۳. درمان زخم معده و روده
غدهی سیب زمینی ترشی از دسته غدههایی است که زود هضم میشوند و خیلی زود هم پخته می شوند. (حدود پانزده دقیقه). از این رو میتواند زخم معده و زخم روده را درمان کند.
۱۴. ضدعفونی کننده
سیب زمینی ترشی خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و میتواند بدن را از میکروبها پاک کند.
طبع سیب زمینی ترشی
طبع این گیاه گرم و تر است. از این لحاظ برای افراد سرد مزاج توصیه میشود و همانطور که گفته شد قوای جنسی را نیز افزایش میدهد.
کاربردهای سیب زمینی ترشی
سیب زمینی ترشی را میتوانید در ترشیهای خود استفاده کنید. ترشی این نوع سیب زمینی زود هضم است، اما لازم به ذکر است که از خواص و تاثیر آن به وسیله سرکه کاسته میشود. از سیب زمینی ترشی همچنین میتوانید به صورت کباب شده استفاده کنید و یا آن را آبپز کرده و میل کنید. از سیب زمینی ترشی در آش و سوپ نیز استفاده میشود. خورشت آن نیز بسیار خوشمزه است البته بستگی به ذائقه افراد نیز دارد. برای تهیه این خورشت؛ پخته سیب زمینی ترشی را با سیب زمینی و گوشت سرخ کنید.منبع: سایت ستاره