خواص معجزه آسا قره قات

قره قات یا سیاه گیله درختچه کوچکی به ارتفاع 60 سانتی متر که دارای برگ های بیضوی شکل و به رنگ سبز روشن می باشد. قره قات میوه ای خوش طعم با خواص ضد التهابی و ضد سرطانی بوده و در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز...
شنبه، 21 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خواص معجزه آسا قره قات
قره قاط (قره قات) که با نام محلی قره گیله یا سیاه گیله نیز شناخته می‌شود، دارای بیش از ۴۵۰ گونه مختلف بوده که چهار جنس آن بیشتر از بقیه مشاهده میشود. به دلیل کمیاب بودن این میوه در کشور ما، بسیاری آن را با بلوبری اشتباه میگیرند. در ایران این میوه بیشتر در جنگل‌های شمال ایران می‌روید. در شهرهای رشت و بندر انزلی با نام «سیاه گیله»، در امام زاده ابراهیم، فومن و شَفت با نام «سیاه دار» و در تالش و روستاهای اطرافش با نام‌های «سیاه مامْنی» و «سِرَ‌مامنی (قره قاط قرمز)» شناخته می‌شود. میوه و برگ این گیاه از گذشته در طب سنتی این مناطق کاربرد داشته است. خواص قره قاط که امروزه شناسایی شده است بسیار گسترده بوده، شامل خاصیت ضد سرطان، پایین آورنده چربی خون، ضد میکروب، ضد چسبندگی پلاکتها، آنتی هیستامین و دارای خاصیت آنتی اکسیدان است.


گیاه شناسی قره قاط

گیاه قره قاط به صورت درختچه کوچکی است و بسته به جنس آن به ارتفاع تقریبی ۱۰ تا ۶۰ سانتی متر دیده میشود و میتواند دارای برگهای همیشه سبز یا برگ ریزان باشد. این میوه‌ جنگلی بومی اروپای غربیو شمال کشورهای ایتالیا، اسپانیا، لهستان و پرتغال است. میوه این گیاه به صورت خوشه‌ای، گرد و به قطر ۰/۵ تا ۱/۵ سانتی متر با ته تاجی شکل همانند ازگیل است که در ابتدا سبز روشن و در زمان رسیدن به رنگ آبی کبود تا سیاه رنگ در می آید. بعضی از انواع آن نیز دارای رنگ قرمز روشن تا کبود میباشند. طعم آن شیرین و کمی ترش بوده به طعم زغال اخته شباهت زیادی دارد.


خواص قره قاط (طبیعت و خواص درمانی)

قره قاط از نظر طبیعت سرد و خشک است و دارای خواص درمانی فراوانی است که مهمترین آنها کاهش قند خون در بیماران دیابتی و کاهش فشار خون است. سایر خواص قره قاط به طور خلاصه عبارتند از:

یکی از مهمترین و اصلی ترین فواید درمانی مصرف قره قاط پیشگیری و کمک به درمان فشار خون بالا، افزایش چربی خون و مرض قند یا دیابت است.

از خواص قره قاط برای چشم میتوان به استفاده از آن برای درمان کاتاراکت پیری چشم، مشکلات شبکیه چشم در بیماران دیابتی، بهبود دید در شب و مشکلات نزدیک بینی چشم اشاره نمود.

از قره قاط در طب سنتی برای درمان اسهال‌های خفیف استفاده می‌شود.

از خواص قره قاط بهبود فعالیت های مغزی می باشد و از همین رو مصرف آن برای درمان فراموشی و پیشگیری از آلزایمر مفید است.

میوه این گیاه تأثیر مفیدی در تنظیم عمل دفع و جلوگیری از عفونی شدن مواد زاید دفعی در متبلایان به بواسیر دارد.

مصرف قره قاطتأثیرات بالقوه‌ای در محافظت از دندان و درمان امراض لثه و بافت استخوانی آن داشته باشد و از بیماری‌های لثه جلوگیری کند. همچنین مصرف آن باعث التیام التهاب های دهان و گلو می‌گردد.

کمک به درمان عفونت ادراری مزمن از دیگر خواص قره قاط است.

کاهش بسیاری از مشکلات و ناراحتی های قبل از قاعدگی یا سندروم پیش از قاعدگی از خواص قره قاط است.

به طور کلی مصرف میوه قره قاط به پیشگیری از سرطان و بیمای های قلبی کمک میکند.


ارزش غذایی قره قاط

قره قاط منبع بسیار خوبی برای ویتامین ث، منگنز، فیبرهای غذایی و منبع خوبی برای ویتامین ای است. میوه تازه آن دارای 76 درصد آب است و همچنین قندهای گوناگون، اسیدهای آلی، اسید لاکتیک، پکتین، مواد چرب و مواد رنگی در این گیاه یافت می‌شود.

جدول ارزش غذایی و خواص قره قاط


مضرات قره قاط (توصیه های پزشکی و موارد منع مصرف)

لازم است بدانیم مصرف مقادیر درمانی و مقدار زیاد قره قاط بایستی با تجویز پزشک صورت گیرد. مصرف میوه قره قاط به مقدار معمول در دوران بارداری و شیردهی بلامانع است ولی خوردن ترکیبات دارویی و به ویژه برگ آن توصیه نمی‌شود.

استفاده از ترکیبات دارویی قره قاط در بیماران مبتلا به ناراحتی های کبدی و افرادی که از داروهای ضد انعقادی استفاده می کنند، بایستی با احتیاط همراه باشد.

مقدار اگزالات موجود در قره قاط نسبتا بالا می‌باشد، از این رو مصرف آن برای افراد با سابقه سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا ممنوع بوده و این افراد از زیاده روی در مصرف آن باید اجتناب کننند.

مصرف مقدار زیاد قره قات ممکن است مشکلات روده ای و معده ای مانند اسهال ایجاد کند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط