خانوادهی باایمان
آنچه در دین و معنویت خانواده پدید میآید، تقویت حس تعلق و احساس قوی گروهی شدن است که میزان خودکشی را کاهش میدهد.
جمعه، 18 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
گرچه ممکن است افراد در خانواده معنوی عمر صد ساله نداشته باشند، در میانه راه، و میانسالی عنان از کف نمی دهند و اسیر نابهنجاریها و گناهان « برباددهنده» نمیشوند. اگر اعضای خانواده به معبد می روند، یا هفته ای یک بار به کلیسا، و یا بیشتر به مسجد می روند، کاری شبیه مدرسه رفتن (مدرسه ای الهی، طبیعی و فطری) میکنند. کارهای مذهبی و معنوی داوطلبانه مثل دعا خواندن، نماز، عبادات و اجرای احکام، کاری جز مراقبت از تندرستی فردی و سلامت جمعی نیست. تحقیقات گویای این واقعیت است که افرادی که به طور منظم در کلیسا و مسجد حضور می یابند از افرادی که به کلیسا نمیروند از لحاظ جسمانی نیز به مراتب سالم تر هستند.
آنچه در دین و معنویت خانواده پدید میآید، تقویت حس تعلق و احساس قوی گروهی شدن است که میزان خودکشی را کاهش میدهد. در دیدگاه ما، اخلاق کارکردی جسمی و روحی دارد. در خانه اگر بهداشت را رعایت کنیم، با یکدیگر مهربان باشیم، و در میهمانی به اندازه غذا بخوریم، از یک سو کاری اخلاقی انجام داده ایم، و از سوی دیگر سالم مانده ایم. با رعایت اخلاق، در تغذیه زیاده روی نمی کنیم، با دوستی و همدلی، خودمان و جامعه را به تحرک وامی داریم و در روابطمان کینه و خشم را اعمال نمیکنیم، و با پرهیز از خشونت، اعصابمان خدشه دار نمی شود و سالم می مانیم.
اینها واقعیاتی است که قبل از هر چیز در خانواده شکل میگیرد، و خانه می تواند با جامعه پذیری و امر و نهی ها اصلی اخلاقی را برای آینده فرد درونی سازد. بهنجاری در خانواده، امری است که ابعاد گوناگون دارد، و ما می توانیم از این طریق خود را در برابر تمام ارزشها و رفتارهای آینده که پی آمد آنها سلامت است اعم از شیوه های تغذیه تا پیچیده ترین روابط اجتماعی بیمه کنیم. در یک مثال، وقتی ما روشی اخلاقی مثل گذشته را در خانواده نهادینه کنیم از طریق وصایا، آیات و روایات، اثبات عقلانی، شیوه های عملی توسط زوجین، تشویق و تذکر، توانسته ایم همه مجادلات بی خاصیت، دردسرساز و احیانا کشنده را دور بریزیم. مجادله امری طبیعی و عارضی است، اما اخلاق خانواده می تواند آن را مهار کند.
در یک نگاه سطحی، به نظر میرسد تمام مشکلات خانوادهها از ظهور یا افول فرزندان آغاز می شود، اما به نظر نمیرسد زوجین بدون فرزند آدم های سالم و خوشبختی باشند. تجارب زیادی وجود دارد که نشان میدهد، به رغم مشقاتی که بچه ها به والدین تحمیل میکنند، خانواده های بدون فرزند سلامت و بقای کمتری دارند و بالعکس خانواده های پر فرزند سالم تر و باقی ترند. گر چه نگارنده خانواده هایی را سراغ دارد که بین نه تا دوازده فرزند داشته اند و زوجین بین هشتاد تا نود سال عمر کرده اند، اما مقصود ما از فرزندان زیاد، بین ۳ تا ۵ فرزند، و در دو دهه نخست ازدواج و جوانی است. نتایج به دست آمده نشان میدهد افزایش شانس دستیابی به صد سالگی ارتباط مستقیمی با افزایش تعداد فرزندان یک مرد تا سی سالگی دارد.براساس همین نتایج، احتمال دست یابی به بیش از یک قرن زندگی برای یک مرد سی ساله در سال ۱۹۱۷ با یک تا سه فرزند، در مقایسه با مردان بدون فرزند در همان سن، ۶۱ درصد بیشتر است.
در یک تحقیق متضاد، گر چه بر طبق عقل سلیم، تعداد فرزندان زیاد (بیش از پنج فرزند) چندان با سلامت و صدسالگی سازگار نیست، داشتن بیش از ۳ فرزند باعث افزایش طول عمر می شود.تجربیات علمی نشان داده است موسم تولد فرد نقش عمده ای در سلامت و طول عمر او دارد. تناسل و توالد شرایط ویژه ای دارد که بدون توجه به آنها، سلامت و آینده مولود انسانی در خطر میافتد. بقای نوع انسان موقوف بر توالد و تناسل است، و آن بدون اجتماع ذکور و أناث به وجه به خصوص متحقق و متصور نمیگردد.
اصل اساسی این است که مشخص شود این اجتماع چه زمانی نافع، و چه زمانی مضر است همانگونه که در این اجماع، شرط نیاز، مزاج، تکلیف اخلاقی و شرعی، سن و... لازم است، رعایت زمان و فصل نیز شرطی اساسی است. جماع به محض خیال نیست بلکه تابع مزاج است و شناختن مزاج ها و قوت و ضعف آن در جمیع مراتب و رعایت سن و فصل و سایر ملزومات آن موقوف به رجوع طبیب حاذق است.همانگونه که رعایت سن برای آوردن فرزند سالم و مطمئن لازم است و باعث نیکزادگی می شود، رعایت زمان اجماع و جماع برای فرزندآوری نیز الزامی است. گر چه به گونه ای زیستی و طبیعی، انسآنها در این امر رعایت مصالح اخلاقی و علمی را نمیکنند، اما آنکه اصول و قواعد را در این مقوله مراعات می کند، آینده سلامت و عمر فرزندان، و سعادت خود را بیمه کرده است.
گیلانی، اجماع زوجین در فصل تابستان و پاییز (و احتمال فرزندآوری) را یکی از ادله حدوث امراض گوناگون، و خدشه بر سلامت زوجین و فرزندان آینده آنان میداند، از این رو دانشمندان عقیده دارند معمولا متولدین اواسط پاییز بیشترین عمر، و متولدین بهار کمتری طول عمر را دارند. شاید مهم ترین دلیل آن اعمال روابط جنسی به دلیل نیاز بیشتر، و طبیعی بودن این روابط در اواخر زمستان و آغاز فصل بهار باشد.یکی از دلیلهای سلامت و طول عمر متولدین پاییز این است که چنین زادههایی محصول ژن معیوب و تقسیمات ژنتیک نامتعادل نیستند و کمتر دچار زوال عقل و بلاهت را میشوند. سلامت و طول عمر نیازمند سیر تکاملی، ژنتیک، و در عین حال آگاهانه مسیر توالد و تناسل است. این امتزاج و تناسل هنگام شکفتن زمین (اواخر زمستان و اوایل بهار) به اکمال میرسد.
منبع: رمز سلامت و طول عمر، حسین حسنی، صص299-295، مؤسسه بوستان کتاب، قم، چاپ اول، 1391
مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
رفاه و آبرومندی خانواده
جمعه، 18 بهمن 1398
بهداشت خانواده
جمعه، 18 بهمن 1398
رسانه های پست مدرن و تربیت دینی در عصر جهانی شدن (1)
چهارشنبه، 14 اسفند 1392
پست مدرنیسم و دلالت های آن در تربیت دینی (2)
چهارشنبه، 14 اسفند 1392
پست مدرنیسم و دلالت های آن در تربیت دینی (1)
چهارشنبه، 14 اسفند 1392
درآمدی بر روان شناسی دین و تربیت دینی در اندیشه ی غزالی
چهارشنبه، 14 اسفند 1392
کاربرد نظریه ی «مراحل توسعه ی ایمان» جیمز فاولر در اسلام
چهارشنبه، 14 اسفند 1392
فلسفه ی تربیتی کانت و مبانی آن
دوشنبه، 13 آبان 1392
فلسفه ی تحلیلی و تأثیر آن بر فلسفه ی تعلیم و تربیت (2)
پنجشنبه، 9 آبان 1392
فلسفه ی تحلیلی و تأثیر آن بر فلسفه ی تعلیم و تربیت (1)
پنجشنبه، 9 آبان 1392
تازه های مقالات
معرفی کوتاه بانوان قرآن نویس
تحلیل شبهه هدر رفتن خون شهدا و پاسخ به آن
پنج گوهر درخشان میراث فاطمی
لیفت سینه: جراحی جوانسازی و رفع افتادگی سینهها برای ظاهری جذاب
ترفند افزایش سرعت اینترنت تا 100 برابر
رزرو هتل پارس شیراز برای سفر خانوادگی
هتل بینالمللی کیش یا پارمیدا مشهد: مقایسه اقامت در دونقطه متفاوت
قیمت ایمپلنت کامل فک بالا و پایین
چطور بلیط های چارتر لحظه آخری را با بهترین قیمت پیدا کنیم؟
گیتار بیس یا گیتار الکتریک؛ یادگیری کدامیک آسانتر است؟
بیشترین بازدید هفته
نحوه خواندن نماز والدین
چهار زن برگزیده عالم
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
داستان انار خواستن حضرت زهرا(س) از امام علی(ع)
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
اهل سنت چگونه نماز می خوانند؟
پیش شماره شهر های استان تهران
نماز استغاثه امام زمان (عج) را چگونه بخوانیم؟
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
لیست کاملی از خدایان و الهههای یونانی
موارد بیشتر برای شما
معرفی کوتاه بانوان قرآن نویس
بیانات رهبر انقلاب در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام
تحلیل شبهه هدر رفتن خون شهدا و پاسخ به آن
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستادهام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهمترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشهور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب