خواص حیرت آور سیب

سیب سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، عناصر مغذی و ترکیبات آلی باارزش است. ویتامین C، ویتامین K، ویتامین ب۶ و ریبوفلاوین از ویتامین‌های موجود در سیب هستند. پتاسیم، مس، منگنز و منیزیم مواد معدنی مفیدی هستند...
يکشنبه، 25 اسفند 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خواص حیرت آور سیب

4 فایده‌ سیب که هرگز درباره‌ آنها نشنیده‌اید

«یک سیب در روز، شما را از پزشک بی‌نیاز می‌کند.» این یک ضرب‌المثل معروف متعلق به قرن ۱۹ میلادی است که ظاهرا حقیقت دارد!

فواید سیب‌ها برای بدن انسان باورنکردنی اند: آنها حافظه را بهبود می‌بخشند، خطر حملات قلبی را کاهش می‌دهند و حتی ممکن است طول عمر را افزایش دهند.

حقایق تغذیه‌ای سیب در نگاه اول کمی ضعیف بنظر می‌رسند: بدون چربی، بدون پروتئین، مقدار کمی کربوهیدرات – عناصر محدود. با وجود این، سیب حاوی مقادیر نسبتا بالایی از ویتامین‌ها خصوصا ویتامین C است. اما راز آن در چیست؟
 

فواید سیب

فواید اصلی سیب بخاطر وجود فیتوکمیکال‌های موجود در آن است: آنها ترکیبات ارگانیک موجود در گیاهان هستند که اثرات بیولوژیکی دارند اما فاقد ارزش تغذیه‌ای هستند. هنوز در مورد فیتوکمیکال‌ها بطور مفصل تحقیق نشده است اما آنها بخاطر خواص ضدالتهابی و متابولیکی کلی‌شان مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 
فایده‌ شماره‌ ۱: بیشتر عمر کنید
با توجه به یک مطالعه که در سال ۲۰۱۱ توسط انجمن شیمی آمریکا منتشر شد، محققان توانستند اثرات افزایش‌دهنده‌ طول عمر را در حیوانات تحت آزمایش مشاهده کنند که حدود ۱۰ درصد بود. همچنین شواهدی وجود دارد که این ترکیب شیمیایی مسئول حفظ توانایی‌های حرکتی در حیوانات آزمایشگاهی است.

اگرچه تحقیقات در حال حاضر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام می‌شوند، هیچ‌گونه مخالفتی در رابطه با تعمیم یافته‌های کلی روی انسان‌ها – مانند تمام مطالعات بالینی – وجود ندارد.
 
فایده‌ شماره‌ ۲: بهبود حافظه
با توجه به مطالعه‌ای از دانشگاه ماساچوست لُول، مصرف سیب تولید و مقدار یک انتقال‌دهنده‌ی عصبی به نام استیل کولین را در مغز افزایش می‌دهد. استیل کولین یک هورمون با وظایف متعدد است که یکی از آنها مُدولاسیون نوروپلاستیسیتی می‌باشد که به معنای توانایی مغز برای تغییر و ساخت ساختارهای جدید است.

مقادیر بالاتر استیل کولین در مغز به بهبود حافظه منجر می‌شود و در واقع درمان منتخب برای بیماری آلزایمر، دادن دارو به بیمار با هدف افزایش مقدار استیل کولین در مغز برای کمک به کند کردن زوال ذهنی بیماران است.

گروه تحقیقاتی UML نتیجه‌گیری کردند: «یافته‌ها در مطالعه‌ی فعلی نشان می‌دهند که مصرف غذاهای غنی از آنتی‌اکسیدان مانند سیب و آب سیب می‌تواند به کاهش مشکلات مربوط به از دست دادن حافظه کمک کند.»
 
فایده‌ شماره‌ ۳: کاهش ریسک حملات قلبی و سکته‌های مغزی
حمله قلبی، سکته‌ مغزی و آرتریوسکلروز همگی چند چیز مشترک دارند: ۱)آنها واقعا بد هستند ۲)آنها اغلب بعلت کلسترول LDL ( کلسترول بد) بیش‌ازحد ایجاد می‌شوند.

حدس بزنید چه شد؟ سیب‌ها توانستند مقدار کلسترول LDL را در افراد تا ۲۳ درصد کاهش دهند.

این یک کاهش قابل توجه است: در درمان بیمارانی که از کلسترول بالا رنج می برند، یک کاهش ۲۳ درصدی از طریق مصرف دارو بسیار مطلوب است. داروهای استاندارد، سطوح کلسترول LDL را ۱۸ تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهند اما تعداد زیادی عوارض جانبی مخرب نیز دارند اما سیب‌ها هیچ‌گونه عارضه‌ی جانبی ایجاد نمی‌کنند.
 
فایده‌ شماره‌ ۴: کاهش خطر ابتلا به سرطان
با توجه به یک مطالعه که در هاوایی انجام شد، ارتباطی بین مصرف سیب و ریسک ابتلا به سرطان ریه در هر دو جنس وجود دارد: هرچه مصرف سیب بالاتر باشد، خطر ابتلا به سرطان پایین‌تر است. درواقع در این مطالعه، گروهی که بالاترین میزان مصرف سیب را داشتند، توانستند یک کاهش ریسک باورنکردنی به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد داشته باشند.

این ممکن است بعلت فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالا در سیب‌ها باشد که آنزیم‌های خاصی (ترکیبات شیمیایی که فرایندهای خاصی در بدن را فعال می‌کنند) که مسئول ایجاد سرطان ریه هستند را غیرفعال می‌سازند.

یک مطالعه‌ی دیگر که توسط دانشکده‌ی پزشکی هاروارد انجام شد، فقط توانست یک کاهش ۲۱ درصدی در سرطان ریه را در گروه زنان مورد مطالعه ثابت کند.

آیا سایر میوه‌ها نیز چنین اثراتی دارند؟ آیا اثرات ذکرشده در بالا فقط توسط مصرف سیب بوجود می‌آیند؟ آیا میوه‌های دیگری با همین فواید سلامتی وجود دارند؟

بله، وجود دارند. یک نمودار توسط دانشگاه کورنل، فعالیت آنتی‌اکسیدانی را در میوه‌های مختلف که در درجه‌ی اول مسئول اثرات ذکرشده در بالا هستند، نشان می‌دهد.

بهبود حافظه، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف و افزایش طول عمر – برای یک میوه‌ی معمولی اصلا هم بد نیست.



منبع: سایت راستینه


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط