بيشتر بدانيم

اسيد فوليک خواص فراواني از جمله کاهش خطر حملات قلبي ، تقويت قوه شنوايي و جلوگيري از کم خوني دارد. اسيد فوليک باعث کاهش اسيدآمينه اي به نام هوموسيستئين مي شود که با کاهش اين نوع اسيدآمينه توانايي ذهني در مردان و زنان 50 تا 70 سال افزايش پيدا مي کند و حافظه آنها تقويت مي شود. انواع سبزيجات سبز رنگ مانند کرفس ، جعفري و کلم بروکلي حاوي مقدار زيادي اسيد فوليک هستند . البته قابل ذکر است که انواع کلم ها براي تقويت حافظه مفيدند. در ضمن ، گل کلم
شنبه، 19 دی 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بيشتر بدانيم
بيشتر بدانيم
بيشتر بدانيم






ـ اسيد فوليک چگونه باعث تقويت حافظه سالمندان مي شود؟

اسيد فوليک خواص فراواني از جمله کاهش خطر حملات قلبي ، تقويت قوه شنوايي و جلوگيري از کم خوني دارد. اسيد فوليک باعث کاهش اسيدآمينه اي به نام هوموسيستئين مي شود که با کاهش اين نوع اسيدآمينه توانايي ذهني در مردان و زنان 50 تا 70 سال افزايش پيدا مي کند و حافظه آنها تقويت مي شود. انواع سبزيجات سبز رنگ مانند کرفس ، جعفري و کلم بروکلي حاوي مقدار زيادي اسيد فوليک هستند . البته قابل ذکر است که انواع کلم ها براي تقويت حافظه مفيدند. در ضمن ، گل کلم ترکيباتي دارد که از بيماري آلزايمر نيز جلوگيري مي کند.

ـ چقدر با خواص گوجه فرنگي آشنايي داريد؟

گوجه فرنگي ويتامين K,C,A اسيدفوليک ، ويتامين E و املاح معدني مانند کلسيم ،فسفر ، آهن ، سديم ، پتاسيم ، منيزيم ، مس ، روي و منگنزدارد. گوجه فرنگي خاصيت ضد ميکروبي دارد و خون را تصفيه مي کند و علاوه بر آن سبب دفع سنگ کليه مي شود و از ورم آپانديس جلوگيري مي کند.
آقايان با خوردن مرتب گوجه فرنگي مي توانند از خطر سرطان پروستات در امان بمانند. گوجه فرنگي ميوه ضد چاقي است و براي مبتلايان به نقرس و روماتيسم مفيد است و اوره ي خون را نيز پايين مي آورد . افرادي که پوستتان کک و مک دارد براي رفع اين مشکل مي توانند هر روز پوست خود را با آب گوجه فرنگي شستشو دهند.
نکتة مهم ،اينکه گوجه فرنگي بايد در موقع مصرف کاملاً رسيده باشد، زيرا گوجه فرنگي هاي سبز و نارس مقداري مواد سمي دارند.

ـ هندوانه چه اثري بر دستگاه گوارش دارد؟

هندوانه حاوي کليسم ، فسفر ، منيزيم ، گوگرد و ويتامين هاي C,B2,A,B1 است . هندوانه برطرف کننده يبوست و پاک کننده دستگاه گوارش و تقويت کننده معده است . افرادي که بعد از خوردن هندوانه مشکلشان برطرف خواهد شد. علاوه بر آن ، قسمت سفيد داخل هندوانه براي زخم هاي گلو و دهان نيز مؤثر است و ضد چاقي هم هست. هندوانه را بايد بين دو وعده غذا خورد. يعني تقريباً سه ساعت بعد از غذا و يک ساعت قبل از غذا ؛ زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي کند. در ضمن ،نبايد هندوانه را با ميوه هاي ديگر مخلوط کرد زيرا موجب نفخ معده مي شود.

ـ چرا بدن ما به ويتامين D نياز دارد؟

ويتامين D در جلوگيري از پوکي استخوان نقش مهمي دارد، زيرا کليسم براي اينکه جذب خون شود به استخوان ها برسد نياز به ويتامين D دارد.اين ويتامين همچنين روي کليه ها اثر دارد و مانع دفع کليسم از راه ادرارمي شود. معمولا اگر صورت و دست ها روزانه 15 دقيقه در مقابل نور آفتاب قرار گيرد، ويتامين D لازم براي بدن جذب مي شود؛ البته به شرطي که کرم ضد آفتاب روي پوست نباشد. ميزان ويتامين D ساخته شده در پوست در اوقات مختلف روز، فصول مختلف و با توجه به نوع رنگ پوست ، متفاوت است. مثلا هر چه پوست روشن تر باشد ويتامين D بيشتري در بدن ساخته مي شود و در فصل زمستان چون فرد کمتر در معرض نور آفتاب قرار مي گيرد مقدار ويتامين D بدن کاهش مي يابد . البته بعضي از غذاها مانند زرده تخم مرغ، ماهي هاي روغن دار (آزاد ، قزل آلا و...) جگر و غلات ويتامين D زيادي دارند.

ـ فيبر غذايي چگونه باعث کاهش چربي و قند خون مي شود؟

فيبر از سلولز، ساخته شده است و به جذب غذا در دستگاه گوارش و خروج مواد زائد گياهي است که مقداري کلسترول و چربي را به خود متصل کرده و همراه مواد زائد ديگر دفع مي کند که در نتيجه ، کلسترول خون به مقدار زيادي کاهش مي يابد . علاوه بر آن ، فيبرها باعث کاهش سرعت جذب قندها مي شوند و در عين حال حساسيت به انسولين را افزايش مي دهند. بنابراين با مصرف فيبر ، قندخون نيز پايين مي آيد . گندم و سبوس کامل آن ، گلابي ، موز ، آلو ، سيب ، توت فرنگي ، هلو ، توت سياه ، گريپ فروت و انواع سبزي ها و حبوبات منابع بسيار غني و خوبي از فيبر است. بنابراين با گنجاندن فيبر در وعده هاي غذايي ، قندخون و چربي خون ، هر دو کاهش مي يابد.

ـ مصرف چيپس چه اثري بر سلامتي ما دارد؟

مواد غذايي سرشار از هيدرات هاي کربن مانند برنج، سيب زميني يا غلات نبايد زياد حرارت داده شوند. سيب زميني و غلاتي که در روغن زياد و با حرارت بالا سرخ مي شوند، مي توانند حاوي مقدار زيادي اکريلاميد باشند. اکريلاميد يک ماده جامد، کريستالي و بي رنگ است و جزو مواد سرطانزا طبقه بندي مي شود. علاوه بر آن، اين ماده باعث جهش ژنتيکي مي شود و باعث ايجاد تومور در معده نيز مي گردد. اين ماده به سيستم عصبي مرکزي و سطحي بدن صدمه مي زند و بنابراين براي حفظ سلامتي بدن لازم است افراد بيشتر ميوه و سبزيجات تازه مصرف کند و از خوردن غذاهايي که بيش از حد پخته يا سرخ شده اند، پرهيز کنند.

ـ مواد غذايي سخت چگونه به سلامت دندان ها کمک مي کنند؟

دندان ها به علت قرار گرفتن در استخوان فک نياز به حمايت ويژه اي براي جلوگيري از شکستن دارند. بافت ظريفي به نام پريودنتال ميان استخوان فک و دندان ها قرار گرفته است که از شکستن دندان ها جلوگيري مي کند. غذاهاي سخت چون نياز به جويدن بيشتر و نيروي زيادي براي خرد شدن دارند باعث مقاومت و استحکام دندان ها و بافت استخواني نگهدارنده آنها مي شوند. به اين ترتيب فضاي پريودنتال نيز حفظ مي شود. اما با مصرف غذاهاي نرم که نياز به جويدن کمتري دارد، فضاي پريودنتال با استخوان سازي کوچک تر و به تدريج پر مي شود و مقاومت دندان ها پايين مي آيد و دندان ها دچار شکستگي مي شوند. مواد غذايي سخت مانند بلال ، سيب زميني خام به سلامت و استحکام دندان ها کمک مي کنند. سيب و هويج خام علاوه بر آنکه باعث استحکام دندان ها مي شوند، سرعت پوسيدگي در دندان ها را نيز کاهش مي دهند.
منبع:نشريه هنر آشپزي ،شماره 34




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط