تعیین وقت برای ظهور امام زمان (عج) ؟

1- در روایات ، روزهای دیگری نیز برای ظهور امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ذکر شده است ؛ مثلا در برخی روایات روز شنبه ذکر شده است. لذا در مورد روز ظهور باید روایات متعدد جمع آوری شده و از نظر سند و دلالت بررسی شوند ؛ تا معلوم شودکه : اولا برای ظهور آن حضرت آیا در واقع روز خاصی معین شده است یا نه ؟
شنبه، 19 دی 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تعیین وقت برای ظهور امام زمان (عج) ؟
تعیین وقت برای ظهور امام زمان (عج) ؟
تعیین وقت برای ظهور امام زمان (عج) ؟






پرسش :

اینكه گفته شده امام زمان (عج) روز جمعه ظهور میكنند یعنی چه؟ آیا این مصداق تعیین وقت نیست؟ اگر حدیثی در این مورد هست ، پس یعنی نباید مثلا 5 شنبه منتظر ظهور حضرت بود؟

پاسخ :

1- در روایات ، روزهای دیگری نیز برای ظهور امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ذکر شده است ؛ مثلا در برخی روایات روز شنبه ذکر شده است. لذا در مورد روز ظهور باید روایات متعدد جمع آوری شده و از نظر سند و دلالت بررسی شوند ؛ تا معلوم شودکه :
اولا برای ظهور آن حضرت آیا در واقع روز خاصی معین شده است یا نه ؟
ثانیا اگر روزی تعین شده آیا این روز قطعی است یا ممکن است در آن بداء حاصل شود و تغییر کند ؟
ثالثا اگر روزی تعیین شده است حکمت تعیین یک روز خاص برای ظهور چه بوده است ؟
2- تعیین یک روز خاص در بین روزهای هفته ، منافاتی با انتظار همه روزه برای ظهور امام عصر ندارد؛ چون معنی انتظار این نیست که ما در روز خاصی گوش به زنگ باشیم که به ما خبر دهند که امام ظهور کرده است ؛ معنی واقعی انتظار ظهور این است که ما خود را برای ظهور آماده کنیم و خود را آماده نگه داریم تا هنگام ظهور امام عصر(عج) اهلیت پیوستن به آن حضرت را داشته باشیم .
مانند کسی که منتظر است در روز خاصی مثل جمعه برای او مهمان بسیار عزیزی وارد شود ؛ چنین کسی همه کارهای استقبال از مهمان را برای روز آمدن مهمان ( روز جمعه ) نمی گذارد بلکه از همان شنبه شروع به رُفت و روب و تزئین خانه و تهیه وسائل پذیرایی می کند تا دروقت رسیدن مهمان استقبال شایانی از او به عمل آورد. منتظر امام زمان (عج) نیز تمام هفته را باید مشغول آماده کردن خود باشد ؛ و همین است که انتظار فرج بهترین عمل یک مسلمان است ؛ چون انتظار فرج یعنی دائما آماده یاری حق بودن.
3- در مورد وقت ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ،در روایات از تعیین وقتی نهی شده است که تاریخ خاصی را برای ظهور مشخص نماید ؛ مثلا گفته شود که امام در فلان روز از فلان سال ظهور خواهد یافت ؛ چون چنین تاریخی بر روز یا روزهای محدودی دلالت می کند ؛ اما اگر گفته شود که امام (علیه السّلام) در فلان روز یا فلان ماه یا فلان مناسبت ظهور خواهد نمود ، در واقع وقت خاصی تعیین نشده است ؛ چون بدون ذکر سال ظهور ، هر روز یا ماه یا مناسبتی بی نهایت مصداق دارد. مثلا وقتی گفته می شود امام (علیه السّلام) در روز جمعه ظهور خواهد نمود ؛ در واقع وقتی مشخص نشده است ؛ چون بی نهایت جمعه می تواند وجود داشته باشد ؛ اما هر سالی منحصر به فرد است.
ارسال مقاله توسط عضو محترم سایت با نام کاربری : matin333




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط