دندان درد و سکته قلبی

وقتي خود دندان درد مي‌كند، بايد بدانيم مغز دندان به نحوي دچار آسيب شده و وقتي اين عروق و اعصاب دچار آزردگي شوند درد شروع مي‌شود. دلايل اين آزردگي متعددند: پوسيدگي که همه باآن آشنا هستيم؛ التهاب ريشه دندان که دلايل خاص خودش را دارد و يکي از آنها التهابات سينوس است. سينوس‌هاي فک بالا مي‌تواند ارتباط نزديکي با ريشه دندان‌هاي فک بالا داشته باشد، به طوري که التهاب آنها يا سينوزيت، ريشه دندان‌هاي فک بالا را تحت تاثير قرار دهد. حتي به دليل نزديکي اين دو درد،
سه‌شنبه، 6 بهمن 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
دندان درد و سکته قلبی
دندان درد و سکته قلبی
دندان درد و سکته قلبی





وقتي خود دندان درد مي‌كند، بايد بدانيم مغز دندان به نحوي دچار آسيب شده و وقتي اين عروق و اعصاب دچار آزردگي شوند درد شروع مي‌شود. دلايل اين آزردگي متعددند: پوسيدگي که همه باآن آشنا هستيم؛ التهاب ريشه دندان که دلايل خاص خودش را دارد و يکي از آنها التهابات سينوس است. سينوس‌هاي فک بالا مي‌تواند ارتباط نزديکي با ريشه دندان‌هاي فک بالا داشته باشد، به طوري که التهاب آنها يا سينوزيت، ريشه دندان‌هاي فک بالا را تحت تاثير قرار دهد. حتي به دليل نزديکي اين دو درد، سينوزيت با درد دندان اشتباه گرفته شود. و اما راه‌هايي براي جدا کردن اين دو درد داريم:
1) در موقع درد با منشأ سينوسي اگر انگشت خود را روي صورت، زير چشم‌ها و دو طرف بيني فشاردهيم، درد خواهيم داشت.
2) موقع خم شدن مثلا رکوع ما در ناحيه صورت درد خواهيم داشت.
3) تب و سر درد گاهي همراه سينوزيت‌اند.
4) ترشح پشت حلق و نهايتا راديو گرافي که به تشخيص ما کمک فراواني مي‌کند.
از ديگر دلايل مهم درد ناحيه دنداني، سکته قلبي است. گاهي درد ناشي از سکته قلبي فقط خودش را به صورت درد دندان فک پايين سمت چپ نشان مي‌دهد. پس به اين نکته هم دقت کنيد که درد دندان در اين ناحيه بدون هيچ علت دنداني مي‌تواند نشانه اوليه سکته قلبي باشد. اگر ديديم فرد مسن که دنداني ندارد به صورت ناگهاني به درد فک پايين سمت چپ دچار شد بايد بيمار را به اورژانس هدايت کنيم.
درد در ناحيه گوش نيز مي‌تواند با علت مشکلات دنداني باشد، به‌خصوص دندان عقل، كه گاهي درست درمحل خودش قرار نمي‌گيرد و براي همين مستعد تجمع مواد غذايي شده، التهاب ايجاد شده و درد آغاز مي‌گردد، که مي‌تواند به علت نزديکي و يا افتادن ريشه‌هاي عصبي روي هم درد خود را در گوش نشان دهد. پس براي بررسي درد در ناحيه دندان‌ها همه اين موارد را بايد در نظر داشت وبا مراجعه به متخصص بيماري‌هاي دهان آنها را براحتي تفکيک کرد. حتي درد‌هاي روان تني مي‌توانند خود را به صورت درد دنداني نشان دهند، استرس و اضطرابات روزمره زندگي يکي از دلايل اين مشکلات رواني است. وقتي بيمار هيچ مشکل پوسيدگي خاصي در دندان نمي‌يابد ولي درد وجود دارد بايد گوشه چشمي به مشکلات زندگي خود هم بيندازد شايد اين مشکلات دليل اين درد باشد.

ارتباط چاقي و سرطان پانکراس

ابتلا به چاقي از دوران کودکي يا جواني سبب مي‌شود احتمال ابتلا به بسياري از بيماري‌ها افزايش يابد. محققان دانشگاه تگزاس مي‌گويند سن بروز چاقي تاثير زيادي در افزايش احتمال ابتلا به سرطان پانکراس دارد.
بررسي‌ها نشان داده است افرادي که از اوايل سن کودکي چاق هستند 150 درصد بيش از افرادي که در سن کودکي وزني طبيعي داشته‌اند به سرطان پانکراس مبتلا مي‌شوند. اين درصد در ميان افرادي که در کودکي اضافه وزن داشته‌اند 67 درصد است. همچنين سن ابتلا به اين سرطان در افرادي که در سن 29 تا 49 سالگي چاق مي‌شوند نيز دو تا شش سال پايين‏تر است.

عوارض پدر شدن در سن بالا

تحقيقات پژوهشگران دانشگاه گيل روي موش‌ها نشان داده است وقتي موش‌هاي نر مسن با موش‏هاي ماده جوان جفت مي‌شوند رشد جنين تغيير مي‌کند، وزن جنين کاهش مي‌يابد و احتمال مرگ جنين هنگام زايمان افزايش مي‌يابد. محققان مي‌گويند با افزايش سن، کيفيت اسپرم کاهش مي‌يابد.
در واقع بايد گفت با افزايش سن در مردان قدرت باروري کاهش نمي‌يابد اما کيفيت اسپرم پايين مي‌آيد. البته بسياري از مردان مسن هم مي‌توانند صاحب فرزنداني سالم شوند اما سن مناسب براي داشتن اسپرم‌هاي باکيفيت و در نتيجه فرزندي سالم قبل از 40 سالگي است. بيشتر افراد فکر مي‌کنند اگر زنان قبل از 35 سالگي باردار شوند تمامي مشکلات و نگراني‌ها رفع مي‌شود در حالي که احتمال داشتن فرزندي سالم با افزايش سن مرد نيز کاهش مي‌يابد.

افسردگي، بزرگ‌ترين مشکل بهداشت جهاني در دو دهه آينده

پيش‌بيني سازمان جهاني بهداشت تا 20 سال ديگر مردم بيش از هر بيماري ديگري به اختلالات رواني مبتلا خواهند شد.
به گزارش اين سازمان، در آينده افسردگي بزرگترين بار اقتصادي و اجتماعي براي جوامع مختلف در جهان خواهد بود. آمار سازمان بهداشت جهاني نشان مي‌دهد که در حال حاضر بيش از 450 ميليون نفر به طور مستقيم با اختلالات رواني يا معلوليت‌هاي ذهني درگيرند که اغلب آنها در کشورهاي جهان سوم زندگي مي‌کنند.
شيکور ساکسنا، يکي از اعضاي بخش بهداشت رواني در سازمان بهداشت جهاني در اين باره مي‏گويد: «آمار و ارقام نشان مي‌دهد که بار افسردگي احتمالا افزايش خواهد يافت تا جايي که در سال 2030 اين بيماري در مقايسه با همه بيماري‌هاي ديگر که انسان با آنها مواجه است بزرگ‌ترين بار براي بهداشت در جهان خواهد بود.»
منبع: http://www.salamatiran.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط