دهانشویه خانگی و گیاهی با تاثیر عالی در دهان و دندان
1. دهانشویه جوش شیرین
جوش شیرین ماده ای عالی برای رفع بوی بد دهان و از بین بردن باکتری های موجود در آن است و طبیعت قلیایی آن سبب افزایش بزاق دهان می شود که این امر به کاهش خاصیت اسیدی ایجاد شده توسط باکتری های خوراکی ناشی از مصرف نوشابه و کافئین کمک می کند.مواد لازم
1 قاشق چای خوری جوش شیرین یا بی کربنات سدیم½ لیوان آب گرم
طرز تهیه
نصف قاشق چای خوری نمک طعام و جوش شیرین را به نصف لیوان آب گرم اضافه کنید و قبل و یا بعد از مسواک زدن، دهان خود را به وسیله دهانشویه خانگی خود شستشو دهید.این جوش شیرین را 3 الی 4 بار در روز تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.
2. دهانشویه نمک
شستشوی دهان با آب نمک به اندازه سایر دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین موثر است و این امر سبب کاهش جرم دندان ها و باکتری های خوراکی موجود در آن می شود.مواد لازم
½ قاشق چای خوری نمک طعام½ لیوان آب گرم
طرز تهیه
مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را به خوبی با آن شستشو دهید.این دهانشویه را 2 الی 3 بار در روز تهیه و بعد از مصرف هر وعده غذایی مصرف کنید.
3. دهانشویه آلوئه ورا
شستشو دهان با آلوئه ورا در کاهش شاخص های پریودنتال موثر است. آلوئه ورا همچنین سبب کاهش خونریزی لثه و جرم دندان ها نیز می شود.مواد لازم
½ فنجان آب آلوئه ورا½ فنجان آب مقطر
1 قاشق چای خوری جوش شیرین
طرز تهیه
مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را با آن شستشو دهید.این دهانشویه را روزانه 3-4 بار تهیه و مورد استفاده قرار دهید. 1
دهانشویه های حاوی روغن های گیاهی
۱. دهانشویه روغن نارگیل
روغن نارگیل نه تنها برای بهداشت دهان و دندان مفید است ، بلکه یک راهکار عالی برای سم زدایی آن نیز می باشد و این امر سبب کاهش بروز جرم در دندان ها نیز خواهد شد.مواد لازم
۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیلطرز تهیه
روغن نارگیل را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در دهان خود بچرخانید و سپس دهان تان را شستشو دهید.این دهانشویه را روزی یکبار تهیه و قبل از مسواک زدن دندان های خود مورد استفاده قرار دهید.
۲. دهانشویه نعناع
دهانشویه روغن نعنا در مبارزه با بوی بد دهان بسیار موثر است.مواد لازم
۲-۳ قطره روغن اسانس نعناع۱ فنجان آب مقطر
طرز تهیه
مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و دهان خود را با آن شستشو دهید.این دهانشویه را روازنه ۲-۳ بار تهیه و مورد استفاده قرار دهید.
۳. دهانشویه روغن دارچین
روغن دارچین دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده و در درمان پوسیدگی دندان ها ناشی از باکتری های دهان موثر است.مواد لازم
۲-۳ قطره روغن دارچین۱ فنجان آب مقطر
طرز تهیه
مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را با آن شستشو دهید.این دهانشویه را روزانه ۲-۳ مرتبه تهیه و مورد استفاده قرار دهید.
۴. دهانشویه روغن درخت چای
ماهیت ضد التهابی این روغن در کاهش علائم خونریزی و التهابات لثه ای موثر است.مواد لازم
۱-۲ قطره روغن درخت چای½ فنجان آب مقطر
طرز تهیه
مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را با استفاده از آن شستشو دهید.این دهانشویه را روازنه ۲-۳ بار در روز تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.
با استفاده از این دستورالعمل ها دیگر دلیلی برای نگرانی برای بهداشت دهان و دندانتان وجود نخواهد داشت.
از این دستورالعمل ها استفاده کنید و از فواید آن در سلامت دهان و دندانتان لذت ببرید. 2
دهانشویه گلاب و سرکه
به تجربه، بهترین دهانشویه ای که تا به حال از آن استفاده کرده ام دهانشویه گلاب و سرکه است؛ به این نحو که ۵ قسمت گلاب و یک قسمت سرکه را با هم مخلوط می کنید و روزی ۳-۲ بار به عنوان دهانشویه استفاده می کنید.این داروی فوق العاده، علاوه بر خوش بو کردن دهان، در درمان انواع عفونت های دهان و دندان، سستی لثه ها و خونریزی آنها با مسواک زدن، خونریزی پس از اعمال دندان پزشکی، لقّی دندان ها، درمان انواع زخم ها و جوش های فضای دهان و پیشگیری و درمان آفت،بسیار خوب و قوی عمل می کند.
در مواردی که به علّت وجود زخم یا آفت، استفاده از این دهانشویه ایجاد سوزش می کند، اگر قادر به تحمّل آن نیستید می توانید تا رفع مشکل از دهانشویه گلاب به تنهایی استفاده کنید.
در مواردی هم که قطع خونریزی مدّ نظر است(مثلاً پس از کشیدن دندان)، برای اِعمال اثر قوی تر می توانید سرکه را به تنهایی استفاده کنید.
اگر با استفاده از این دهانشویه، احساس کُند شدن دندان دارید؛ می توانید مقدار سرکه دهانشویه را کم کنید.
فراموش نکنید که در صورت تمایل، گلاب و سرکه هر کدام به تنهایی هم قابل استفاده هستند.
تذکّر
برای این دهانشویه بهتر است از سرکه انگور که قوی تر است استفاده کنید.نوع خانگی و کارخانه ای هم فرق چندانی برای این استفاده موضعی ندارد اگرچه باز هم نوع خانوادگی ارجح است.
سایر دهانشویه ها
تعداد گیاهانی که از عصاره آن ها می توان به عنوان دهانشویه استفاده کرد کم نیست و آنچه در ادامه می آید تنها اشاره ای است به چند نمونه از آنها؛ امّا قبل از آن باید بگوییم که عصاره این گیاهان را می توانید به چند صورت تهیه کنید:۱- تهیه عصاره با جوشاندن
مقداری از گیاه را با مقدار متناسبی از آب حدود نیم ساعت روی شعله کم گاز بجوشانید؛ سپس آن را صاف کرده پس از خنک شدن مصرف کنید.این عصاره را بهتر است در یخچال نگهداری کنید؛ امّا فراموش نکنید عصاره هایی که از این راه به دست می آیند دوام چندانی ندارند و بعد از ۳-۲ روز شروع به فساد می کنند. لذا بهتر است به صورت روزانه تهیه شوند.
۲- استفاده از عرقیات گیاهی
عرقیات هر کدام از این گیاهان که در بازار داروهای گیاهی موجود باشد به عنوان عصاره قابل استفاده است؛ امّا بهتر است برای این کار از عرقیات سنّتی، غلیظ و غیر پاستوریزه استفاده کنید. عرقیات، مدت دوام زیادی دارند(حدّاقل ۶ ماه تا یک سال) و اگر چه نگهداری آنها در یخچال مطلوب است؛ امّا خارج از یخچال نیز به طور معمول مشکلی پیدا نمی کنند. 3پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.mashreghnews.ir
3.www.saednews.com