مشاور خانواده و تاثیر آن در زندگی

مشاوره خانواده طیف وسیعی از مسائل را در برمی گیرد که علاوه بر کمک در حل مشکلات خانوادگی می‌تواند در بالا بردن مهارت شما در زندگی به عنوان عضوی از خانواده بسیار مؤثر باشد.
چهارشنبه، 23 مهر 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مشاور خانواده و تاثیر آن در زندگی

اهمیت مشاوره خانواده در زندگی

همه ما می دانیم که برای داشتن رابطه سالم با همسر هر دو طرف باید تلاش کنند و مهارت های زندگی را یاد گرفته و به کار ببرند.

از طرفی هیچ دو نفری کاملا با هم هم نظر نیستند و اختلاف نظر و عقیده حتما در رابطه وجود دارد، مساله مهم این است که این اختلاف نظر در رابطه را چگونه کنترل کنیم تا باعث دعوا و اختلاف بزرگتی نشود؛ رابطه ای سالم و عاشقانه زمانی پایدار خواهد بود که زوجین در صورت بروز تعارضات در رابطه پا پس نکشند و برای حل این مشکلات تلاش کرده و آن ها را حل نشده باقی نگذارند؛ مشکلاتی که حل نشده روی هم تلمبار می شوند، ممکن است در زمانی دیگر دوباره بروز پیدا کرده و باعث ایجاد دعوا و اختلاف بزرگتری در رابطه شوند. با کمک گرفتن از مشاوره خانواده در مرکز نوا مشاور می توانید مشکلات خود را به تدریج رفع کنید.

گاهی اوقات مشکلات به ظاهر کوچک و ساده روز به روز رشد کرده و بزرگتر می شود و ناگهان باعث ایجاد معضل بزرگی در خانواده می شود؛ بهترین کار این است که مشکلات به ظاهر کوچک را بی اهمیت تلقی نکنیم؛ آن ها را جدی گرفته و برای حلشان قدمی برداریم.

زمانی که بین زوجین اختلاف و مشکلی ایجاد شود، ممکن است به دلیل فشار روانی زیاد و شرایط سخت در رابطه، ذهن افراد نتواند مسائل را درست تحلیل کند و همین امر باعث عکس العمل های هیجانی شده و حتی اختلاف را عمیق تر کرده و صمیمت زوجین را کمتر کند. حال تصور کنید بعد از این شرایط مشکل حل نشده باقی بماند و این فرایند بارها تکرار شود؛ مسلما اگر در چنین موقعیت هایی برای حفظ رابطه تلاشی انجام نشود، احتمال از دست رفتن رابطه بسیار است.

اینجاست که اهمیت کمک گرفتن از مشاورین و روانشناسان پر رنگ می شود. زمانی که زوجین به دلیل اختلافات پیش آمده و فشارهای روانی قادر نیستند مشکلات خود را دو نفری حل و فصل کنند، مشاور به عنوان فردی بی طرف به زوجین کمک می کند تا ابتدا علت اختلاف را پیدا کرده و برای حل آن به زن و شوهر مذکور کمک می کند.

در جلسات مشاوره حل اختلافات خانوادگی نوا مشاور مشکلات مربوط به زندگی مشترک طی چند جلسه مشاوره حل و فصل می شود؛ در این جلسات افراد ممکن است متوجه ابعادی از زندگی شوند که پیش از این از آن بی خبر بوده اند.

گاهی اوقات افراد مهارت های زندگی را بلد نیستند و یا از انتظارات همسرشان بیخبرند؛ همین جلسات مشاوره خانوده و کمک گرفتن از متخصصین آموزش دیده افراد را نسب به زندگی مشترک آگاه تر کرده و به آن ها کمک می کند تعارضات را حل کرده و برای ساختن رابطه ای سالم و عاشقانه قدم به قدم پیش بروند.1
 

انواع سبک‌های مشاوره خانواده

مشاوران خانواده با بررسی وضعیت و شرایط مراجعین و به تناسب نیازهای آنان سبک‌های مشاوره‌ای زیر را به کار می‌گیرند:
 
1. سبک مشاوره خانواده بوون یان
این سبک از مشاوره خانواده برای افرادی است که تمایلی برای حضور در مراکز مشاوره ندارند و یا به دلیل مشکلات مختلف نمی‌توانند در مراکز حاضر شوند. در این نوع از مشاوره‌ها فرد سومی رابط بین افراد و مشاور می‌شود تا مشکلات و تعارضات بین افراد را حل کند. برای مثال مادر خانواده برای حل مشکلات بین زوجین واسطه می‌شود و به مشاور مراجعه می‌کند.
 
2. سبک مشاوره‌ای ساختارمند
در این نوع سبک مشاوره‌ای تلاش بر آن است تا نقش‌ها و جایگاه‌های قدرت در خانواده مورد بررسی قرار گرفته و دوباره تنظیم شوند. چرا که بسیاری از تعارضات موجود در خانواده از تنظیم اشتباه نقش‌های افراد ناشی می‌شود. برای مثال نقش کمرنگ پدر آسیب‌های فراوانی را به بنیان خانواده وارد می‌کند. در سبک ساختار مند سعی می‌شود تا افراد در جایگاه مناسب خود به ایفای نقش بپردازند.
 
3. سبک مشاوره‌ای سیستماتیک
در سبک سیستماتیک مشاور به معنای رفتارهای اعضای خانواده توجه می‌کند و ارتباط بین افراد را مورد ارزیابی قرار می‌دهد؛ اما این دخالت‌ها و کند و کاوها تنها در ذهن مشاور اتفاق می‌افتد و مشاور در این سبک رویکری خنثی دارد. مشاور با بیان نمونه‌های درست رفتار سعی در اصلاح رفتارهای اعضای خانواده، افزایش آگاهی‌های آن‌ها و آموزششان دارد.
 
4. سبک مشاوره خانواده استراتژیک
این روش رویکردی مستقیم و کوتاه مدت دارد. از این روش برای خانواده‌هایی استفاده می‌شود که نیاز دارند به سرعت به حل تعارضات و مشکلات بپردازند و در مدت زمان کوتاه نتایج لذت بخشی را تجربه کنند. زمانی که اعضای خانواده اثرات مثبت را به سرعت مشاهده می‌کنند نسبت به حل مشکلات امیدوارتر شده و از بروز مشکلات بیشتر در فرآیند مشاوره جلوگیری می‌شود. در این روش اصولا تکنیک‌های کوتاه مدتی به فرد ارائه می‌شود.2
 

چه موقع باید از مشاوره خانواده استفاده کرد ؟

طبق نظر بهترین روانشناس خانواده ، برخی از مشکلات به قدری با خانواده پیوند می خورد که نیازمند درمان از طریق مشاوره خانواده و خانواده درمانی می باشد زیرا که ممکن است این مشکلات به خاطر ساختار خانواده ای که فرد در آن زندگی می کند و بزرگ شده است ، باشد . در مواردی وقوع اتفاقاتی که ممکن است تمام اعضای خانواده را تحت تاثیر قرار دهد مانند مرگ یکی از عزیزان نیز می تواند  مفید باشد.

طبق نظر مشاور خانوادگی  به وجود آمدن تنش ها و بحث ها در هر خانواده ای طبیعی می باشد و به عبارتی هر فردی با اختلافات خانوادگی مواجه می شود.

این اختلافات ممکن است بین زوجین یا ارتباط والدین و فرزندان باشد . وجود اختلافات خانوادگی نیازمند آشنایی با مهارت هایی برای از بین بردن تنش های موجود می باشد . مشاوره خانواده بسیار گسترده است و  این شیوه درمانی را می توان در شاخه های مختلف که مربوط به روانشناسی خانواده باشد استفاده کرد.3
 

مشاوره خانواده چه مزایایی دارد؟

گاهی اوقات زوجین علت اختلاف آمده را می دانند اما عکس العمل غیر منطقی از خود نشان می دهند و یا به خاطر عدم آگاهی به روشی اشتباه برای حل اختلافات پیش آمده تلاش می کنند.

گاهی اوقات نیز دخالت خانواده ها مساله را بغرنج تر کرده و اختلاف را عمیق تر می کند.

در این شرایط بهترین کار این است که زوجین تصمیم بگیرند مشکلات به وجود آمده را با کمک متخصصین آموزش دیده در این حوزه حل کنند و با روشی اصولی برای حل اختلافات ایجاد شده، تلاش کنند.

از طرفی حل بعضی از مسائل نیاز به دانش و تخصص دارد و زوجین قادر نیستند به تنهایی این مشکلات را برطرف کنند. مسائل مربوط به روابط زناشویی از این دست مسائل هستند. بخش مشاوره زناشویی در نوا مشاور هم آماده خدمت رسانی به شماست.

همان طور که میدانید، رابطه زناشویی سالم صمیمت زوجین را عمیق تر می کند و اگر مشکلات مربوط به این حوزه نادیده گرفته شود، در طول زمان ممکن است مشکلات عمیق تر شده و حتی باعث دلزدگی در ازدواج شود.

عدم شناخت کافی از همسر و نیازهای او یکی دیگر از مسائلی است که احتمال دارد باعث ایجاد اختلاف و دعوا شود. بسیاری از زوجین گفتگو با یک دیگر را بلد نیستند و به همین دلیل از نیاز های همسرشان بی خبرند و یا طبق حدس و گمان برای شادی همسرشان کارهایی انجام می دهند که خوشایند همسر نیست و بالعکس آتش تعارض و دعوا را بیشتر می کنند.

در چنین شرایطی، اگر زوجین متوجه شدند که به اصطلاح حرف یک دیگر را نمی فهمند و یا با این که نیاز خود را به همسرشان گفته اند اما باز هم مشکلی برطرف نشده؛ بهتر است برای حل این مشکلات هر چه زودتر اقدام کنند.

زوج درمانی و بهره گرفتن از مشاورین مجرب خانواده مسیر حل شدن این تعارضات را هموارتر کرده و به کمک توصیه های مشاور و البته همکاری زوجین قدم به قدم به رابطه ای سالم و عاشقانه نزدیک تر شده و آرامش به خانواده برمی گردد.1

پینوشتها
1.www.chetor.com
2.www.honarehzendegi.com
3.www.entekhabeno.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما