بر احساسات خود کنترل دارند
افراد با اعتماد به نفس بالا در مواقع بحرانی بر احساسات خود کنترل دارند و به عقلشان رجوع میکنند. همین توانایی کنترل احساسات است که موجب میشود این افراد، تنها گروهی باشند که معمولا دچار حملات اضطرابی و ترس ناگهانی نمیشوند یا اگر هم پریشان و وحشتزده شوند، جزو آخرین افرادی هستند که آستانهی تحملشان شکسته میشود، چرا که افراد با اعتماد به نفس به جای اینکه تسلیم بحران شوند، سعی میکنند خودشان را با اتخاذ اقدامات قاطع از مهلکه بیرون بکشند. این افراد طوری رفتار میکنند که گویی پیشتر نیز چنین بحرانی را از سر گذراندهاند و اکنون اولین بارشان نیست. افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند، برای اینکه بتوانند موقعیت را به نحو احسن مدیریت کنند از خودشان میپرسند: «آدمای با اعتماد به نفس چطوری با چنین بحرانی مواجه میشن؟» در نتیجه، خونسرد، آرام و حواسجمع باقی میمانند.
با اقتدار صحبت میکنند
این اقتدار از دانش و تجربه ناشی میشود و همانطور که میدانید، دانش یکی از ستونهای اعتماد به نفس است. افراد با اعتماد به نفس بالا به خوبی آگاه هستند که چه چیزی را میدانند و چه چیزی را نمیدانند. این افراد دقیقا به همین دلیل، بدون تردید و با اطمینان وارد بحث میشوند و خاطرجمع هستند. این خاطرجمعی باعث میشود از همان لحظهای که شروع به صحبت میکنند، صدایشان محکم به نظر برسد. مطالعات نشان داده است محکم و جذاب صحبت کردن از جمله مهمترین عواملی است که کمک میکند به چشم دیگران یک فرد مقتدر دیده شوید.
به آسانی رنجیدهخاطر نمیشوند
افراد با اعتماد به نفس بالا خیلی زود رنجیدهخاطر نمیشوند، چرا که ارزش خودشان را میدانند و به خوبی درک کردهاند این فقط خودشان هستند که تعیین میکنند چه شخصیتی باشند. این افراد به توهینها و سخنانی که با خودانگارهشان همخوانی ندارند، اعتنا نمیکنند. افراد با اعتماد به نفس معتقدند اگر در چنین مواقعی حالت تدافعی به خودشان بگیرند، ذخایر ذهنیشان بدون هیچ فایدهای تحلیل خواهد رفت. افراد با اعتماد به نفس معتقدند: «یه لبخند زیبا رو تباه کنم واسه چی؟»
از موفقیت دیگران نمیهراسند
افراد با اعتماد به نفس بالا از پیشرفت دیگران دلگیر نمیشوند، چرا که از جایگاه خود در زندگی آگاه هستند و از مشاهدهی موفقیت دیگران نمیهراسند. این افراد هرگز برای اینکه خودشان را ثابت کنند، فرصت پیشرفت را از دیگران نمیدزدند. افراد با اعتماد به نفس اگرچه اهل رقابت هستند، هیچوقت حسادت نمیکنند، بلکه از موفقیت همکارانشان خشنود نیز میشوند. این افراد به خوبی میدانند چطور به اطرافیانشان انگیزه بدهند و تشویقشان کنند. بعید است شخص با اعتماد به نفسی را سراغ داشته باشید که حسودی کند و سنگ جلوی پای دیگران بیندازد.1
مثبت نگر هستند
داشتن یک ذهنیت مثبت در آغاز هرکاری به آسان سازی و تسهیل دشواری ها در طول روز کمک می کند. افراد با اعتماد به نفس با استفاده از نکات مثبت در مکالمات خود و رفتار همراه با احترام و صداقت در هر کجا که حضور می یابند تأثیر مثبت می گذارند.
لبخند می زنند
جای تعجب نیست که افراد با اعتماد به نفس نسبت به سایر تیپ های شخصیتی که از اعتماد به نفس کمتری برخوردار هستند، اطمینان خاطر بیشتری دارند و در بسیاری از موارد خوش حال تر نیز هستند. حتی یک لبخند ساده، عصبانیت افراد را فوراً کاهش می دهد و تمایل بیشتری برای شنیدن سخنان ایجاد می کند.
از مشاوره نمی ترسند
افراد با اعتماد به نفس از درخواست کمک خجالت نمی کشند. این یک تصور غلط رایج است که کمک یا مشاوره گرفتن از دیگران نشانه ضعف است. یکی از دلایل رایج که افراد از مشاوره گرفتن می ترسند این است که از قضاوت دیگران هراس دارند.
از موفقیت دیگران شاد می شوند
افراد با اعتماد به نفس می دانند موفقیت دیگران چیزی از ارزش آنها کم نمی کند اما افراد حسود تحمل موفقیت دیگران را ندارند. اگر یکی از اعضای خانواده، دوست یا همکار شما به موفقیتی دست یافت، نباید این احساس را در شما ایجاد کند که عقب مانده اید.
به راحتی نه می گویند
افراد با اعتماد به نفس تنها به چیزهایی که واقعا دوست دارند انجام دهند بله می گویند. همه افراد باید بیاموزند که چطور در زندگی قاطع باشند و به دیگران نه بگویند.البته منظور ما این نیست که خودخواه باشید و فقط به چیزهایی که برای شما منفعت دارد پاسخ مثبت دهید.
قبل از انجام کاری نیاز به اجازه ندارند
افرادی که اعتماد به نفس دارند برای انجام کارهایشان منتظر تایید دیگران نیستند و این امر نباید به معنای بی توجهی و سرکشی افراد تلقی شود. افراد با اعتماد به نفس می دانند هر تصمیمی عواقب خود را دارد و کاملا مسئولیت اقدامات خود را می پذیرند.2
تمرکزشان را بر یک کار می گذارند
اگر خودمان را در مقابل انتخاب های مختلف قرار ددرونهیم و تمرکزمان را بر جزییات بگذاریم، در واقع گیج می شویم و همین امر از اعتماد به نفسی که در مورد توانایی هایمان داریم، می کاهد. در واقع افراد موفق از میان ده ها راه، یکی را انتخاب می کنند و تمام تمرکزشان را بر آن می گذارند. آنها وقت و انرژی خود را برای موضوعات کوچک و بی اهمیت صرف نمی کنند. بنابراین وظیفه ماست که بدانیم چه چیزی ما را شاد و سربلند می کند و چی چیزی از اعتماد به نفس مان می کاهد.
از خودشان دفاع می کنند
افراد موفق از توانایی و نقض های خود آگاهند. آنها با احترام نقدهای دیگران را می پذیرند. در واقع آنها نقدهای دیگران را نه به عنوان یک تهدید، بلکه به عنوان فرصتی برای یادگیری و بهبود شخصیت شان می بینند و از آن نهایت استفاده را می کنند اما آنجا که بدانند واقعا حق با آنهاست، مودبانه از حق شان دفاع می کنند.
به فکر خشنود کردن دیگران نیستند
کمک کردن به دیگران با این که خودت را وقف دیگران کنی تفاوت بسیار دارد. اولی رفتاری خوب و شایسته است در حالی که دومی پس از مدتی اعتماد به نفس را از آدم می گیرد. افرادی که از نیازها و خواسته های خود می زنند تا دیگران را خشنود کنند، در واقع به مرور اعتماد به نفس را از خود دور می کنند زیرا آنها معیار ارزش گذاری را بر اساس فکر دیگران می سنجند. این در حالی است که اعتماد به نفس از درون آدم سرچشمه می گیرد نه از دنیای بیرون.
بیش از آنکه حرف بزنند، گوش می کنند
فردی که اعتماد به نفس بالایی داشته باشد، بیشتر از صحبت کردن، گوش می دهد زیرا اصراری برای اثبات خود ندارد و می داند از طریق شنیدن و توجه به دیگران می تواند بر دانش خود بیفزاید و از این طریق رشد کند. شاید از نظر شما اعتماد به نفس به معنای صحبت کردن در مقابل جمع باشد اما واقعیت این است که افراد با اعتماد به نفس بالا احتیاجی به ثابت کردن خود در مقابل دیگران ندارند و این بدین معنی است که آنها کمتر حرف می زنند و بیشتر گوش می کنند، به خصوص در مقابل نزدیک ترین افراد زندگی شان.3پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.namnak.com
3.www.yjc.ir