آزمايش‌هاي پيش از ازدواج

آزمايش‌هاي رايج ازدواج شامل آزمايش کنترل اعتياد براي هر دو نفر، بررسي بيماري‌هاي مقاربتي از جمله سيفليس و بررسي زوجين از نظر تالاسمي است. علاوه بر اين، تزريق واکسن کزاز براي خانم‌ها و گذراندن کلاس مشاوره تنظيم خانواده براي زوجين الزامي است. در صورتي که زوجين با هم فاميل باشند يا در فاميل خود مشکلات و بيماري‌هاي وابسته به ارث ديگري داشته باشند مي‌توانند آزمايش ژنتيک را هم انجام دهند.
شنبه، 11 ارديبهشت 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آزمايش‌هاي پيش از ازدواج
آزمايش‌هاي پيش از ازدواج
آزمايش‌هاي پيش از ازدواج

نويسنده: مريم منصوري




آزمايش‌هاي رايج ازدواج شامل آزمايش کنترل اعتياد براي هر دو نفر، بررسي بيماري‌هاي مقاربتي از جمله سيفليس و بررسي زوجين از نظر تالاسمي است. علاوه بر اين، تزريق واکسن کزاز براي خانم‌ها و گذراندن کلاس مشاوره تنظيم خانواده براي زوجين الزامي است. در صورتي که زوجين با هم فاميل باشند يا در فاميل خود مشکلات و بيماري‌هاي وابسته به ارث ديگري داشته باشند مي‌توانند آزمايش ژنتيک را هم انجام دهند.

آزمايش VDRL يا تشخيص سيفليس

سيفليس يک بيماري آميزشي مسري است که به راحتي از زن به مرد يا از مرد به زن منتقل مي‌شود، البته اين بيماري مي‌تواند از طريق مادر باردار مبتلا به نوزاد نيز سرايت کند. اين باکتري به طور طبيعي فقط انسان را آلوده مي‌کند. سيفليس بيماري عفوني خطرناکي است و به راحتي دستگاه تناسلي، پوست و دستگاه عصبي مرکزي را درگير مي‌کند. علايم سيفليس معمولا 3 تا 6 روز پس از تماس جنسي ظاهر مي‌شود و به طور وسيعي در بدن پخش شده و سبب ضايعاتي در استخوان‌ها، چشم‌ها، مخاط، مفاصل و سيستم قلبي عروقي و عصبي مرکزي مي‌شود که شامل زخم‌هاي قرمز و بدون دردي به نام شانکر روي بدن به خصوص آلت تناسلي در مردان، مهبل و گردن رحم در زنان و دهان يا مقعد در هر دو جنس است. از ديگر علايم اين بيماري مي‌توان به بزرگي غدد لنفاوي در گردن، زير بغل يا کشاله ران، سردرد، گاهي اوقات تب، زوال ذهني، ناتواني جنسي، عدم تعادل و بيماري قلبي اشاره کرد. نوع ديگر سيفليس، سيفليس مادرزادي است. مادر مبتلا به سيفليس مي‌تواند جنين خود را آلوده کند و اگر اين عفونت شديد باشد مي‌تواند حتي به سقط جنين منجر شود. در نتيجه به منظور پيشگيري از اين بيماري انجام آزمايش تشخيصي از طريق خون براي کليه مردان در زمان ازدواج و خانم‌هايي که مجدد ازدواج مي‌کنند اجباري است.

آزمايش‌هاي پيش از ازدواج

آزمايش اعتياد

از آنجا که اعتياد جزو ناهنجاري‌هاي اجتماعي محسوب شده و از نظر آماري تعداد زيادي از طلاق‌ها مربوط به اعتياد يکي از زوجين است، شناسايي افراد معتاد از اهميت ويژه‌اي برخوردار است، به خصوص اينکه فرد معتاد سعي در مخفي نگه داشتن اعتياد خود دارد. به همين منظور نمونه‌گيري از ادرار بايد در حضور ناظر و يا در حضور دوربين‌هاي مداربسته انجام شود. بايد در نظر داشت جواب مثبت آزمايش حتما مبني بر معتاد بودن فرد نيست زيرا مصرف برخي از داروها سبب مثبت شدن نتيجه آزمايش مي‌شود. به عنوان مثال مصرف قرص ايبوپروفن مي‌تواند سبب مثبت شدن تست حشيش شود يا مصرف برخي آنتي‌بيوتيک‌هاي خاص مانند آموکسي‌سيلين با تست هرويين و کوکايين تداخل مي‌کند و يا مصرف ضد دردها، آنتي‌هيستامين‌ها و آب‌نبات‌هاي سرد مي‌تواند موجب مثبت شدن تست آمفتامين شود. بنابراين به زوجين توصيه مي‌شود حتي‌الامکان 72 ساعت قبل از آزمايش از مصرف اين دسته از داروها خودداري کنند. نکته مهم و قابل توجه ديگر اينکه جواب منفي آزمايش نشان‌دهنده وضعيت فرد در چند روز اخير است، در نتيجه اگر فردي معتاد باشد يا به‌صورت تفريحي از مواد مخدر استفاده کند مي‌تواند با مصرف نکردن مواد در چند روز اخير سبب منفي شدن نتيجه آزمايش خود شود. متاسفانه براي پنهان کردن مصرف مواد و کسب نتيجه منفي در تست، راه‌هايي رايج شده و به کار مي‌رود. براي مثال گاهي افراد دست به رقيق کردن نمونه مي‌زنند که البته به راحتي با بررسي کراتين و ميزان اسيديته ادرار قابل تشخيص است.

تلقيح واکسن کزاز

کزاز يک بيماري باکتريايي جدي است که به گرفتگي شديد عضلات، مشکلات تنفسي و حتي مرگ منجر مي‌شود. اسپور باکتري کزاز معمولا در خاک و کود ديده مي‌شود و از طريق هرگونه زخم، بريدگي، خراش، سوختگي و هرگونه شکاف در پوست وارد بدن شده و تکثير مي‌شود. بهترين راه مقابله با کزاز پيشگيري و تزريق واکسن است که در برنامه واکسيناسيون کشوري وجود داشته و در 2 ماهگي، 4 ماهگي، 18 ماهگي، 4 تا 6 سالگي به همراه واکسن بيماري‌هاي ديفتري و سياه‌سرفه تحت عنوان واکسن ثلاث تزريق شده و پس از آن هر 10 سال يک بار همراه با واکسن ديفتري تزريق مي‌شود، بنابراين اگر زوجين به خصوص خانم‌ها پس از 10 سال از آخرين تزريق واکسن آن را تمديد نکرده‌اند بايد آن را تزريق کرده و کارت واکسن خود را دريافت نمايند. تزريق واکسن در خانم‌ها از آن جهت بيشتر مورد اهميت است که ايمني مادر به اين بيماري مي‌تواند نوزادش را نيز از ابتلا به کزاز نوزادي که به علت استفاده از وسايل آلوده حين زايمان و بريدن بند ناف، ختنه، سوراخ کردن گوش و... ايجاد مي‌شود، مصون نگه دارد.

آزمايش تشخيص تالاسمي

تالاسمي نوعي کم خوني ارثي است که به دليل اختلال در کارکرد گلبول‌هاي قرمز خون ايجاد مي‌شود. اين بيماري ارثي است؛ از کودکي آغاز شده و تا پايان عمر ادامه خواهد داشت.

تالاسمي آلفا :

چنانچه هموگلوبين فردي به ميزان کافي پروتئين نوع آلفا را نداشته باشد فرد به تالاسمي آلفا مبتلا مي‌شود. تالاسمي آلفا 4گونه دارد که با توجه به اثراتي که در بدن ايجاد مي‌کند از خفيف تا شديد تقسيم‌بندي مي‌شود.

تالاسمي بتا :

در افرادي که هموگلوبين، پروتئين بتا را به ميزان کافي توليد نمي‌کند، تالاسمي بتا ايجاد مي‌شود. دوگونه تالاسمي بتا وجود دارد که با توجه به اثرات آنها در بدن از خفيف تا شديد تقسيم‌بندي مي‌شوند و عبارت‌اند از تالاسمي مينور و ماژور.

تالاسمي مينور :

در اين حالت کمبود پروتئين به حدي نيست که سبب اختلال در عملکرد هموگلوبين شود. اما فرد به يک کم‌خوني خفيف مبتلا است که البته با کم خوني فقر آهن بسيار متفاوت است. بايد بدانيد ازدواج يک فرد مبتلا به تالاسمي مينور با افراد سالم و فاقد ژن تالاسمي هيچ مشکلي نه براي خود و نه براي کودکان آينده‌شان نخواهد داشت به جز اينکه ممکن است تا 25 درصد ژن تالاسمي از پدر يا مادر مبتلا به فرزندشان انتقال يافته و او نيز داراي ژن تالاسمي شود که البته به جز کمي کم‌خوني مشکل ديگري نخواهد داشت.

تلاسمي ماژور :

در اين حالت کمبود پروتئين بتا در هموگلوبين بسيار شديد است و به کم‌خوني شديد مي‌انجامد و از آنجا که مغز استخوان‌ها و طحال تلاش زيادي براي ساختن خون مي‌کنند تا کمبود خون را جبران کنند در اثر تلاش زياد بد فرم شده و دچار تغييراتي در شکل و اندازه مي‌شوند. از آنجا که کمبود خون شديد است فرد نياز به دريافت خون منظم و مراقبت‌هاي پزشکي فراوان دارد و هزينه هنگفتي را هم به خانواده و هم به سيستم بهداشتي‌درماني تحميل مي‌کند. بايد بدانيد که تالاسمي ماژور نتيجه ازدواج دو فرد ناقل تالاسمي مينور با هم است و انجام اين آزمايش‌ها به دليل آن است که افراد ناقل تالاسمي مينور شناسايي شده و چنانچه هر دو نفر به آن مبتلا هستند سعي مي‌شود با انجام مشاوره از ازدواج با هم صرف‌نظر کنند و در غير اين صورت چنانچه زوجين اصرار به ازدواج داشته باشند بهتر است با مشاوره تنظيم خانواده از بچه‌دار شدن جلوگيري کنند.
منبع: http://salamat.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط