شربت کیوی

از زمان های گذشته شربت های اصیل ایرانی مهمان تمام روزهای گرم تابستان خانه‌های ایرانی بوده است و همیشه برای رفع عطش از شربت‌های خوشمزه و مخصوص تابستان استفاده می‌کردند که هم برای رفع عطش مناسب و هم دارای خواص بی‌شمار هستند. در مطلب زیر طرز تهیه شربت کیوی را برایتان آماده کرده ایم.
يکشنبه، 31 مرداد 1400
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
شربت کیوی

مواد لازم در شربت کیوی

کیوی خرد شده: 500 گرم

شکر: 500 گرم

آب: دو پیمانه

جوهر لیمو: 1/4 قاشق چایخوری

گلاب: یک قاشق سوپخوری
 

طرز تهیه

شکر و آب را مخلوط کرده، روی حرارت قرار می‌دهیم و پس از این که جوش آمد، کیوی را نیز افزوده و یک ساعت روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم.

برای شفاف شدن شربت، مرتب کف زاید روی کیوی‌ها را می‌گیریم، زمانی که مواد به قوام نسبی رسید، جوهر لیمو و گلاب را اضافه کرده و زیر حرارت را خاموش می‌کنیم.

شربت کیوی

بعد از سرد شدن محتویات کیوی را از صافی عبور داده و شربت آن را صاف می‌کنیم. برای سرو  از شربت را داخل لیوان ریخته، مابقی را آب خنک می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم.

نکات
وجود دانه های کیوی در داخل شربت زیبایی آن را بیشتر میکند. 1
 

خواص کیوی

 
۱. سرشار از ویتامین‌های C و E که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند
یکی از مهم‌ترین خواص کیوی وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌ است که با رادیکال های آزاد مبارزه می‌کنند.

در مطالعه‌ای که در آزمایشگاه سلامت عمومی نروژ صورت گرفت، افزودن روزانه یک تا دو عدد کیوی به رژیم غذایی شرکت‌کنندگان، توانست آسیب‌های اکسیداتیو داخلی را به‌طور چشمگیری کاهش دهد.

به‌نظر می‌رسد دلیل این امر وجود مقدار زیادی ویتامین سی در کیوی باشد که به ترمیم و نگهداری از بافت‌ها و دستگاه‌های بدن کمک می‌کند.

همچنین ویتامین E موجود در کیوی فاقد چربی بوده و در کاهش کلسترول و مبارزه با رادیکال‌های آزاد بسیار مؤثر است.

در کنار ویتامین C و E، پلی فنول های موجود در کیوی موجب تحریک دستگاه ایمنی به فعالیت بیشتر شده و سرعت عکس‌العمل دستگاه ایمنی را افزایش می‌دهد.
 
۲. خواص کیوی برای پوست؛ مقابله با پیری و کمک به سلامت پوست
کلاژن فراوان‌ترین پروتئین در بدن ما بوده و واحد سازنده‌ی پوست، عضلات، استخوان‌ها و زردپی‌هاست. با افزایش سن، کلاژن شروع به تجزیه می‌کند، درحالی‌که که ویتامین C می‌تواند این روند را به تأخیر بیندازد.

براساس پژوهشی که در مجله‌ی فیزیولوژی سلولی چاپ شد، پلی‌ساکاریدهای موجود در کیوی می‌توانند تولید کلاژن در بدن را دو برابر کرده و تجزیه‌ی کلاژن ناشی از افزایش سن را کاهش دهند.

همچنین کیوی محتوی کاروتنوئید و آنتی‌اکسیدانی به‌نام لوتئین است که به‌طور شگفت‌ انگیزی به سلامت پوست کمک می‌کند و آن را از تأثیرات مخرب پرتو‌های فرابنفش در امان نگه می‌دارند.
 
۳. کمک به سلامت دستگاه تنفسی
کیوی و سایر میوه‌های سرشار از ویتامین C در درمان برخی بیماری‌های تنفسی موفق عمل کرده‌اند.

در دو مطالعه، بزرگ‌سالان و کودکان مبتلا به آسم و سایر بیماری‌ها و عفونت‌های تنفسی شرکت کردند.

افزودن کیوی به رژیم غذایی‌ این افراد، تأثیرات مثبتی در وضعیت آنها ایجاد کرد.

پژوهشگران نتیجه‌گیری کردند که کیوی با افزایش میزان ویتامین C در بدن بیماران می‌تواند علائم بیماری‌شان مانند خس خس سینه، گرفتگی بینی و مدت‌زمان گلودرد را کاهش بدهد.
 
۴. خواص کیوی برای چشم؛ کمک به بینایی و جلوگیری از بیماری‌های چشم
ماده‌ی مغذی لوتئینِ موجود در کیوی نه‌تنها از پوست محافظت می‌کند، بلکه یک فیتوکمیکال قدرتمند است که می‌تواند از بروز بیماری‌های چشم مانند دژنراسیون وابسته‌به‌ سن ماکولا پیشگیری کند. لوتئین می‌تواند اثرات منفی پرتو فرابنفش با طول موج کوتاه را خنثی کند.

یک عدد کیوی بزرگ محتوی ۱۷۱ میلی‌گرم لوتئین بوده که این مقدار تقریبا از همه‌ی میوه‌ها بیشتر است.

خواص کیوی تنها به اینها محدود نمی‌شود. کیوی علاوه‌بر لوتئین، محتوی کاروتنوئید و ویتامین A بوده که به حفظ سلامت چشم کمک می‌کنند. 2

شربت کیوی
 
۵. خواص کیوی برای یبوست و اختلالات گوارشی؛ کمک به گوارش
کیوی درمانی برای اختلالات گوارشی و مشکلات روده است. براساس مطالعات مختلف، کیوی می‌تواند عوارض مشکلات مرتبط با بیماری التهابی روده و سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر را کاهش دهد.

افزودن کیوی به رژیم غذایی بیماران مبتلا به مشکلات گوارشی، با افزایش آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر و ایجاد خاصیت ضد التهاب به بهبود عملکرد روده کمک می‌کند.
 
۶. کمک به سلامت دستگاه قلبی-عروقی
بدون شک کیوی یکی از بهترین میوه‌ها برای کمک به سلامت قلب است. خوردن روزانه یک عدد کیوی خطر سکته مغزی، تشکیل لخته خون و بیماری‌های قلبی-عروقی را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

پتاسیم موجود در کیوی با خنثی‌کردن اثر سدیم به کاهش فشار خون، جلوگیری از اتساع عروق و آرامش رگ‌های خونی در بدن کمک می‌کند.

فیبر موجود در کیوی به سلامت قلب کمک می‌کند. همچنین به‌همراه ویتامین K می‌تواند از تجمع کلسیم در سرخ‌رگ‌ها جلوگیری کند و خطر حملات قلبی را کاهش دهد.

براساس مطالعات، میزان تری‌گلیسرید در افرادی که به‌طور منظم کیوی می‌خورند، نسبت‌به دیگران ۱۵٪ کمتر است.

همچنین کیوی منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳، منیزیم، ویتامین E و مس است. همه‌ی اینها ازجمله خواص کیوی هستند که به عملکرد مناسب دستگاه قلبی-عروقی و حفظ سلامت آن کمک می‌کنند.
 
۷. نگهداری و ترمیم استخوان‌ها
ویتامین K موجود در کیوی تنها به سلامت سرخ‌رگ‌ها کمک نمی‌کند، بلکه به‌کمک کلسیم در تشکیل استخوان‌ها نیز مؤثر است.

به‌همین‌دلیل کمبود ویتامین K می‌تواند مشکلات جدی برای استخوان‌ها ایجاد کند.

مطالعات نشان می‌دهند رژیم‌های غذایی سرشار از ویتامین K به بهبود سلامت استخوان کمک می‌کند و در کاهش بیماری‌ها و آسیب‌های مرتبط با استخوان مانند پوکی استخوان مؤثرند.
 
۸. درمان مشکلات خواب به‌ خاطر وجود سروتونین
یکی دیگر از خواص کیوی از ترکیبی به‌نام سروتونین سرچشمه می‌گیرد. احتمالا کیوی به‌خاطر وجود سروتونین به خواب بهتر کمک می‌کند.

سروتونین موجود در کیوی می‌تواند زمان و کیفیت خواب را به‌ترتیب ۱۳ و ۵ درصد افزایش دهد.

بنابراین اگر نمی‌توانید خوب بخوابید، شاید خوردن کیوی راه‌حل مشکل‌تان باشد.

همچنین براساس شواهد موجود، سروتونین می‌تواند در تقویت حافظه، بهبود خلق و خو و حتی بهبود افسردگی مؤثر باشد.
 
۹. خاصیت ضدسرطان
در چین از گذشته‌های دور از درختان سرده‌ی آکتینیدا (که کیوی نیز در این سرده قرار دارد) در درمان بیماری‌هایی مانند درد مفصل، سنگ مثانه، سرطان کبد و مری استفاده می‌شده است. تأثیر بازدارندگی میوه و ریشه‌ی کیوی بر رشد سلول‌های مربوط به سرطان روده بزرگ، سرطان ریه و کبد انسان ثابت شده است.

در آزمایش‌های صورت‌گرفته بر روی موش‌ها، کیوی به‌لطف پلی‌ساکاریدها و آنتی‌اکسیدان‌هایش توانست خاصیت ضدتومورش را نشان بدهد و موجب کاهش سلول‌های سرطانی بشود.
 
۱۰. خاصیت ضدقارچی و ضدباکتری
در چندین مطالعه، هر دو نوع کیوی سبز و کیوی طلایی خاصیت ضدقارچی و ضدباکتری از خود نشان دادند.

بیشترین فعالیت ضدباکتری در دانه‌های کیوی مشاهده شد. این دانه‌های سیاه‌رنگ به‌خاطر اندازه‌ی کوچک‌شان همراه میوه مصرف می‌شوند.

کیوی طلایی محتوی پروتئینی به‌نام اکتی‌چینین است که خاصیت ضدقارچی بالایی دارد.

عصاره‌ی کیوی در برابر بسیاری از سویه‌های باکتری‌ ها از خود فعالیت ضدباکتری نشان داد.

البته این توانایی ممکن است به آنتی‌ اکسیدان‌ های مختلف موجود در کیوی نیز مرتبط باشد. 3

پی نوشت:
1.www.cooking.akairan.com
2.www.chetor.com
3.www.beytoote.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط