کم‌کاري تيروييد

هورمون‌هايي که از غده تيروييد ترشح مي‌شوند، نقش بسيار مهمي را در بدن ايفا مي‌کنند. اين مواد در تنظيم سوخت و ساز بدن، رشد و نمو ارگان‌هاي مختلف و ميزان مصرف انرژي در فرد نقش به سزايي دارند. ترشح ناکافي اين هورمون‌ها که با علل مختلف بروز مي‌کند ممکن است در هر سني، از آغاز تولد تا کهنسالي، افراد را گرفتار کنند که به آن کم‌کاري تيروييدي مي‌گويند. عوامل گوناگوني مثل نقص مادرزادي تکامل تيروييد در نوزادان و يا عوامل ژنتيکي، کمبود يد در مواد غذايي، اثر
يکشنبه، 30 خرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
کم‌کاري تيروييد
کم‌کاري تيروييد
کم‌کاري تيروييد






هورمون‌هايي که از غده تيروييد ترشح مي‌شوند، نقش بسيار مهمي را در بدن ايفا مي‌کنند. اين مواد در تنظيم سوخت و ساز بدن، رشد و نمو ارگان‌هاي مختلف و ميزان مصرف انرژي در فرد نقش به سزايي دارند. ترشح ناکافي اين هورمون‌ها که با علل مختلف بروز مي‌کند ممکن است در هر سني، از آغاز تولد تا کهنسالي، افراد را گرفتار کنند که به آن کم‌کاري تيروييدي مي‌گويند. عوامل گوناگوني مثل نقص مادرزادي تکامل تيروييد در نوزادان و يا عوامل ژنتيکي، کمبود يد در مواد غذايي، اثر داروهاي مختلف، جراحي غده تيروييد و يا التهاب آن و همچنين اختلال در مراکز مغزي تنظيم هورمون‌هاي تيروييد، مي‌تواند باعث کم‌کاري تيروييد شود.

کم‌کاري تيروييد

از آنجايي که کم‌کاري تيروييد ممکن است در هر سني ديده شود بنابراين تشخيص زودهنگام آن به خصوص در نوزادان، تاثير مهمي در رشد و نمو جسمي و عقلاني کودک دارد. مفيدترين راه تشخيصي کم‌کاري تيروييد، انجام آزمايش هورمون‌هاي تيروييد است. در اين آزمايش اندازه هورمون‌هاي تيروييد و همچنين فاکتورهاي تنظيم‌کننده اين هورمون‌ها در سطح خون افراد سنجيده مي‌شود و در صورت لزوم درمان لازم براي بيمار آغاز مي‌شود. راه ديگر تشخيص کم‌کاري تيروييد، برخي از علايم ظاهري افراد است که با توجه به سن، تغيير مي‌کند. تشخيص اين علايم بايد به وسيله معاينه پزشک متخصص انجام پذيرد و تطابق آن با آزمايش‌هاي هورموني بيمار بسيار مهم است. کوتاهي قد و تاخير در بلوغ جنسي مي‌تواند از علايم اين بيماري در کودکان در حال رشد باشد. گاهي‌اوقات ممکن است کارآيي ناکافي در مدرسه و انجام تکاليف نيز به علت کم‌کاري غده تيروييد در کودک باشد.
در بزرگسالان پف‌آلودگي دور چشم‌ها و صورت، موهاي خشک که به آساني مي‌ريزد، کاهش اشتها و فعاليت حرکتي و فکري، افزايش وزن و پوست خشک از مهم‌ترين علايم ظاهري افراد مبتلا به کم‌کاري تيروييد است. راه درمان بيماري تجويز فرآورده‌هاي هورمون‌هاي تيروييد است که به صورت قرص در داروخانه‌ها موجود است و مدت زمان، ميزان مصرف و نوع دارو بايد از سوي پزشک متخصص تجويز شود.
منبع:www.salamat.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما