نحوه صحيح مصرف دارو

از خرد کردن يا جويدن قرص هاي روکش دار خودداري نمائيد . اگر قرص روکش دار ترک داشت مصرف نکنيد . داروهاي مايع را قبل از مصرف تکان دهيد زيرا بعضي از داروهاي مايع در اثر ماندن ، دو لايه يا چندلايه مي شوند و مواد مؤثر داروها در بعضي لايه ها کم و در بعضي لايه ها زياد است .
سه‌شنبه، 19 مرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نحوه صحيح مصرف دارو
نحوه صحيح مصرف دارو
نحوه صحيح مصرف دارو






از خرد کردن يا جويدن قرص هاي روکش دار خودداري نمائيد . اگر قرص روکش دار ترک داشت مصرف نکنيد .
داروهاي مايع را قبل از مصرف تکان دهيد زيرا بعضي از داروهاي مايع در اثر ماندن ، دو لايه يا چندلايه مي شوند و مواد مؤثر داروها در بعضي لايه ها کم و در بعضي لايه ها زياد است .
در مصرف داروهاي مايع به ويژه آنتي بيوتيک و داروهاي ضدصرع تا حد امکان از قاشق هاي مخصوص همان دارو استفاده نمائيد . چرا که قاشق هاي معمولي آشپزخانه به اندازه کافي دقيق نيست .
اگر شيشه شربت را در يخچال نگهداري کنيد ممکن است شکرک بزند ، اما در صورت گرم کردن ( نه جوشاندن ) مجدداً قابل استفاده است .
داروهاي نيمه خورده و داروهائي که مقداري از آنها مصرف شده است ، قابل نگهداري نيستند و بايد دور ريخته شوند .
قبل از مصرف قطره يا اسپري بيني به آرامي بيني خود را تخليه نمائيد .
پيش از استفاده از قطره چشمي دستهايتان را بشوئيد . مژه هاي خود و اطراف چشم را تميز کنيد تا از انتقال هر گونه آلودگي به داخل چشم جلوگيري شود . پلک پائين را طوري بکشيد تا تشکيل کيسه بدهد . قطره چکان را نزديک چشم نگهداريد . اما نبايد با چشم تماس پيدا کند . قطره را در داخل کيسه زيرين بريزيد ( هيچگاه قطره را مستقيماً روي کره چشم نچکانيد ) چشم را ببنديد و چند دقيقه در همين حالت بمانيد .
نکته مهم اينکه ظرفيت پلک زيرين حداکثر يک قطره است و با ريختن بيش از يک قطره ، قطره قبلي شسته مي شود . بنابراين اگر لازم است هم زمان دو يا چند دارو به شکل قطره مصرف کنيد ، حداقل ۵ تا ۱۰ دقيقه بين ريختن دو قطره فاصله بگذاريد .
از مصرف طولاني مدت قطره هاي چشمي به ويژه آنهائي که حاوي ترکيبات کورتوني هستند ( معمولاً براي رفع التهاب چشم استفاده مي شوند ) بدون تجويز پزشک جداً‌خودداري نمائيد .
مصرف طولاني مدت اين داروها بدون کنترل پزشک ممکن است عوارض جانبي ، همچون بيماري کاتاراکت ( آب مرواريد ) و گلوکوم ( آب سياه ) و نهايتاً کوري را ايجاد کند .
براي ريختن قطره گوشي ، لاله گوش را عقب بکشيد ( در کودکان به پائين و عقب و در بزرگسالان به بالا و عقب ) بعد قطره را بچکانيد . قطره نبايد سرد و يا بسيار گرم باشد . . بهترين روش براي اينکه قطره گوش به گرماي مناسب برسد ، اين است که آن را بين دست به جلو و عقب بگردانيد . هيچ گاه قطره گوش را در آب جوش قرار ندهيد . زيرا نبايد بسيار گرم باشد .
از مصرف قطره هاي حاوي افدرين ( بازکننده بيني ) بيش از چند روز خودداري نمائيد که عوارض غيرقابل بازگشتي را بدنبال خوهد داشت .
بطور کلي در مصرف قطره ها يا پمادهاي چشمي ، گوش و بيني از تماس نوک قطره يا پماد با مخاط خودداري کنيد .
از قطره چشمي ، گوش يا بيني که مدتي بي استفاده مانده است مجدداً استفاده نکنيد چرا که خود دارو مي تواند محيط مساعدي جهت تجمع عوامل ميکروبي باشد که در نتيجه ضرر آن بيش از خاصيت آن خواهد بود .
بهترين روش استفاده از داروهاي به شکل کرم و پماد اين است که ابتدا محل مورد نظر را به مدت ۵ دقيقه مرطوب نمائيد و سپس قبل از خشک شدن ( در طي ۲ تا ۵ دقيقه ) دارو را روي ضايعه بماليد .
تمام داروهايتان را به دور از حرارت ، رطوبت و دسترسي کودکان نگهداريد . نيازي نيست که همه داروها در داخل يخچال نگهداري شوند . اگر داروها در جاي مرطوب يا در گرماي نور آفتاب ،‌ در سرما يا گرماي زياد نگهداري شوند تجزيه شده و فاسد مي شوند . بعضي داروها وقتي تجزيه مي شوند فقط اثرشان کمتر مي شود اما برخي ديگر پس از تجزيه به ترکيب کاملاً متفاوت و خطرناکي تبديل مي گردند . بنابراين هيچ گاه قفسه داروها را در حمام ، ايوان خانه يا نزديک به آنها قرار ندهيد .
در پايان اين که هنگام خريد و مصرف داروها به تاريخ انقضاء آنها توجه نمائيد.
منبع:www.irshafa.ir




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط