کالری قارچ چقدر است؟ + ارزش غذایی

قارچ خوراکی غنی از فیبر و اسیدهای چرب غیراشباع می‌باشد که خواص فراوانی برای بدن دارد. قارچ ها دارای کالری بسیار کمی هستند. قارچ دارای: ویتامین بی، مس و پتاسیم است که آن را به یکی از خوراکی های خوشمزه و مقوی که باید در لیست غذایی باشد تبدیل کرده است. قارچ دکمه ای پر مصرف ترین قارچ می‌باشد که میتوان از آن در کنار انواع غذاها استفاده کرد. قارچ ها علاوه بر طعم بی نظیر خاصیت دارویی هم دارند که میتوان به بهبود التهاب مفاصل، درمان سرطان های معده و مری اشاره کرد.
دوشنبه، 17 مهر 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
کالری قارچ چقدر است؟ + ارزش غذایی

ارزش غذایی قارچ در 100 گرم

مقدار 100 گرم
کالری 22 کیلوکالری
کربوهیدرات 3.26 گرم
پروتئین 3.09 گرم
چربی 0.34 گرم
آب 92.45 گرم
فیبر 1.00 گرم
قند 1.98 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
 

ویتامین های موجود در قارچ در 100 گرم  

ویتامین 100 گرم
ویتامین A 0.00 میکروگرم
ویتامین D 0.20 میکروگرم
ویتامین E 0.01 میلی گرم
ویتامین K 0.00 میکروگرم
ویتامین C 2.10 میلی گرم
تیامین (B1) 0.08 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.40 میلی گرم
نیاسین (B3) 3.61 میلی گرم
کولین (B4) 17.30میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 1.50 میلی گرم
ویتامین B6 0.10 میلی گرم
فولات (B9) 17.00میکروگرم
ویتامین B12 0.04 میلی گرم
 

مواد معدنی موجود در قارچ در 100 گرم

ماده معدنی 100 گرم
کلسیم 3.00 میلی گرم
آهن 0.50 میلی گرم
منیزیم 9.00 میلی گرم
فسفر 86.00 میلی گرم
پتاسیم 318.00 میلی گرم
سدیم 5.00 میلی گرم
روی 0.52 میلی گرم
مس 0.32 میلی گرم
منگنز 0.05 میلی گرم
سلنیم 9.30 میکروگرم
 

قارچ برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
منبع خوب آهن
100 گرم قارچ، حدود یک میلی گرم آهن دارد. بر خلاف بیشتر مواد غذایی گیاهی، در قارچ فیتات وجود ندارد. فیتات سبب کاهش جذب آهن و بعضی مواد معدنی در بدن میشود. به همین خاطر آهنی که در قارچ موجود است با سرعت زیاد جذب می گردد.
 
منبع خوب پتاسیم و مس
قارچ غنی از پتاسیم می باشد که این پتاسیم سبب کاهش فشار خون میگردد و خطر سکته قلبی را کاهش می دهد. طبق تحقیقات قارچ حتی از یک عدد موز و یا یک لیوان آب پرتقال هم بیشتر  پتاسیم دارد. به طور تقریبی یک واحد قارچ که شامل 5 عددقارچ متوسط می شود، حدود 20 تا 40 درصد مس بدن را تأمین می کند و اگر به صورت مرتب خورده شود، به کاهش فشار خون هم کمک میکند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بالا میبرد.
 
منبع غنی از سلنیوم
سلنیوم آنتی اکسیدانی است که با ویتامین E  از سلول ها در مقابل صدمات رادیکال های آزاد محافظت می کند‌‌. طبق نتایج به دست آمده  افرادی که دو برابر مقدار توصیه شده در روز سلنیوم استفاده کنند، خطر سرطان پروستات در آنها تا 65 درصد کاهش می‌یابد . طبق یک مطالعه بر روی افراد مسن، مردانی که مقدار سلنیوم خون آنها کم است، در قیاس  با آنهایی که سطح سلنیوم خون بالایی دارند، 4 تا 5 برابر بیشتر در معرض سرطان پروستات قرار گرفته اند.
 
تقویت سیستم ایمنی بدن
تعدادی از قارچ ها از خانواده poly poraccae در پزشکی بسیار کاربرد دارند. از این میان در مورد قارچ maiitake تحقیقات وسیعی در غرب انجام شده است. عصاره این قارچ، با افزایش فعالیت گلبول های سفید، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا به ویروس ها و باکتری های مهاجم حمله کند.
 
منبع آنتی اکسیدان قوی
قارچ شامل مقدار زیادی ارگوتیونین است. ارگوتیونین یک آنتی اکسیدان قوی است که برخلاف آنتی‌اکسیدان‌های دیگر در فرایند پخت و پز ازبین نمی‌رود، بنابراین شما می‌توانید با خیال راحت قارچ را بجوشانید و در سوپ بریزید بدون اینکه نگران از بین رفتن آنتی‌اکسیدان آن شوید. بررسی ها نشان می دهند مصرف قارچ پخته و داغ می تواند عفونت های بدن را از بین ببرد و مصرف روزانه دو عدد قارچ پخته شده و داغ می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و یبوست و نفخ معده را نیز درمان کند.
 
سرطان
تحقیقات اخیر نشان می دهد که قارچ های دکمه ای سفید می توانند احتمال خطر سرطان سینه و سرطان پروستات را کاهش دهند. عصاره ی قارچ دکمه ای سفید می تواند باعث کاهش تکثیر سلولی در سلول های سرطانی و اندازه تومورها نیز شود. این اثرات محافظتی می تواند با مصرف 100 گرم قارچ در روز دیده شود.
 
مصرف قارچ در بارداری
قارچ شامل ویتامین D و ویتامین B است. استفاده از قارچ موجب جذب بسیاری از  ریزمغذی ها در بدن زن باردار می گردد. مصرف قارچ در دوره بارداری برای کاهش احتمال ابتلا به دیابت بسیار تاثیر گذار است. قارچ جزو ماده غذایی کم کالری و فاقد کلسترول به حساب می آید و بیشتر مواد آن را آب و فیبر تشکیل می دهد. قرار دادن قارچ در رژیم غذایی دوران بارداری از ابتلا به اضافه وزن پیشگیری می‌کند. سلنیوم، ویتامین «ای» و ریبوفلاوونین از جمله مواد معدنی ضروری برای پیشگیری از تولد نوزاد نارس و نقص های جنینی به حساب می آیند  و این مواد در قارچ در مقدار فراوان دیده میشوند.
 
مصرف قارچ در دیابت
ترکیباتی که در قارچ وجود دارند، عامل مهمی درکنترل قندخون و کاهش آن در بیماران مبتلا به دیابت به حساب می آیند. اگر از بیماری دیابت رنج می برید حتما قارچ را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
 
مصرف قارچ در یبوست
قارچ براى افرادی  که یبوست دارند بسیار مفید است چرا که سلولزهاى موجود در آن موجب از بین رفتن یبوست میشود.
 
مصرف قارچ در کاهش وزن و فشار خون بالا
قارچ جزو مواد غذایی کم کالری و بدون کلسترول به حساب می آید و بیشتر مواد تشکیل دهنده آن آب و فیبر می‌باشد. اگر قارچ را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از آن به صورت مداوم استفاده کنید از چاقی و اضافه وزن جلوگیری میکند.
 
مصرف قارچ در افراد مسلول
کسانى که دچار عارضه مسلول هستند خوردن میتواند در باز شدن اشتها به آنها کمک کند و سبب بهتر شدن حال عمومی فرد گردد.
 
فواید قارچ برای سلامت استخوان ها
پزشکان تغذیه تاکید اساسی در مصرف قارچ دارند چرا که از کمبود ویتامین ی‌ D در بدن  شکستگی استخوان‌ها جلوگیری میکند. طبق نتایج به دست آمده از آزمایشات مصرف یک وعده قارچ ۲۰ درصد از ویتامین D مورد احتیاج بدن را تامین کند. قارچ هم مثل بدن انسان در برابر اشعه فرابنفش ویتامین D تولید می‌کند که این ویتامین سبب جذب کلسیم و استحکام استخوان ها میشود. ط‌


منبع: راسخون


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط