بهترین روش نگهداری گیاه بگونیا عروس در خانه
بگونیا گونه های مختلفی داره که در نگهداری و تکثیر یکم با هم متفاوت هستند امروز براتون از بگونیا عروس صحبت می کنم، تا مشکلات و روش بهتر نگهداری گیاه و نحوه قلمه زدنش رو بهتر یاد بگیریم.تاثیر نور در رشد گل بگونیا عروس
ابتدا باید بگویم گیاهانی که رنگی هستند یا گیاهانی که گلده هستند حتما باید نور خوبی دریافت کنند که اگر اینطوری نباشه هم رنگ دانه گیاه رنگی کم شده و گیاه به رنگ سبز در می آید و هم گیاهی که باید گل بدهد در نور کم گلدهی انجام نمی شود اگر هم گل بدهد گلهای ریز و ضعیفی می دهد؛ پس اولین فاکتور برای گیاه بگونیا که گیاهی گلدار است نور فراوان و کافی است.بگونیا برای رشد بهتر و گل دهی به موقع نیازمند نور مستقیم صبحگاهی است؛ اگر گیاه بگونیا را دا خل منزل نگهداری می کنید؛ حتما کنار پنجره جنوبی قرار بدهید که چند ساعت آفتاب ملایم صبحگاهی را داشته باشد؛ و اگر از این گیاه داخل باغچه یا حیاط نگهداری می کنید مراقب باشید که گیاه در معرض آفتاب تند ظهر نباشد چون گیاه می سوزد.
تاثیر آبیاری در رشد بگونیا عروس
گیاه بگونیا عروس به آبیاری متوسطی نیاز دارد؛ هرگاه سطح خاک گلدان خشک بود بهترین زمان برای آبیاری گیاه است؛ خاک دائم خیس و با تلاقی را دوست ندارد و ریشه ها در خاک همیشه خیس پوسیده می شوند و ضمن این که خاک همیشه خیس باعث بروز بیماری های قارچی برای گیاه می شود.برای آبیاری گیاه خاک گلدان را خیس کنید به برگها آبپاشی نکنید چون باعث قارچی شدن و بیماری برای گیاه می شود؛ همچنین باید محیط نگهداری گیاه مرطوب باشد؛ اگر گیاه بگونیا عروس را داخل منزل نگهداری می کنید، حتما برای گیاه جزیره تهیه کنید یا ظرفی پر از آب همیشه کنارش قرار بدهید تا رطوبت مورد نیاز را از طریق جزیره و ظرفهای آب بدست بیاورد.
رطوبت مورد نیاز
اینو توجه داشته باشید گه خانواده بگونیا عاشق رطوبت هستند و حتما بریا تامین روطبت از حالت جزیره ای استفاده کنید به این شکل که یک سینی که دارای سنگ ریزیه هست را زیر گلدان قرار داده و سینی را پر از آب میکنیم البته توجه کنید که گلدان به آب برخورد نداشته باشه که باعث پوسیدگی ریشه خواهد شد. به نظر من اینگونه گل ها رو به صورت گروهی نگهداری کنید تا رطوبت تمامی گیاه ها تامین بشه و یک نکته بسایر مهم که به هیچ وجه غبار پاشی رو برای گیاه انجام ندید.خاک گیاه بگونیا عروس:
نیاز به خاک سبک و زهکشی بسیار عالی دارد هرچه زهکشی گیاه بهتر باشد رشد بهتری هم خواهد داشت چون گیاه در خاک سنگین و نیمه سنگین ریشه به راحتی حرکت نمی کنند و باعث خفگی ریشه گیاه و مرگ بگونیا عروس می شود، ترکیبی از پیت ماس + شن + خاک برگ+ پرلیت و ورمی کمپوست برای گیاه عالی است.همچنین برای رشد بهتر گیاه بگونیا عروس شش ماهه اول (بهار وتابستان) سال گیاه را با کود های تقویتی و کود های گلدهی هر ماه تقویت کنید (همزمان دو نوع کود به گیاه ندهید؛ کود تقویتی و کود گلدهی را نوبتی هر ماه به گیاه بدهید.) هر سال در فصل بهار اگر ریشه های گیاه از ته گلدان خارج شده بود گلدان بگونیا را با ترکیب خاکی که گفته شد عوض کنید؛ یک سایز گلدان بزرگتر انتخاب کنید و بدون آسیب زدن به ریشه ها گلدان را عوض کنید؛
کوددهی
این گیاه هم همانند سایر گیاهان گلدار نیاز به کوددهی به صورت مدام رو داره (خرجش بالاس ) پس حتما هر دو هفته یکبار گیاه رو با استفاده از کود بنفشه آفریقایی طبق دستور کود دهی کنید. برای تقویت هم میتونید روی خاکش یک لایه ورمیکوپوست بریزید تا حسابی تقویت بشه، توجه داشته باشید که این گیاه به شدت فسفر رو دوست داره پس میتونید از استخوان هم برای تقویت استفاده کنید.هرس و تعویض گلدان
یکی از نکاتی که در تعویض گلدان مهم هست زمانی اقدام به تعویض گلدان کنید که ریشه از زیر گلدون خارج بشه، چرا دوست دارید زود زود گلدان گیاه رو عوض کنید این کار باعث کاهش رشد گیاه میشه چون کل انرژی و زمان گیاه صرف بزرگ کردن ریشه خواهد شد. پس هر وقت دیدید ریشه گیاه از زیر گلدان خارج شد اقدام به تعویض گلدان کنید.و برای هرس هم همیشه گلهای خشک شده ،برگهای زرد و خشک و مرده، شاخه های سیاه شده رو از گیاه جدا کنید این کار شما باعث میشه که انرژی گیاه صرف برگ های و گلهای بیخود نشه، سعی کنید هر از چندگاهی سربرداری انجام بدین تا هم گل زیبا و هم رشد بهتری داشته باشید.
نحوه تکثیر بگونیا عروس
شما میتونید تکثیر بگوینا عروس رو به دو روش بذر و قلمه انجام بدینتکثیر بگونیا عروس به روش بذر : این گیاهان به صورت اصلاح شده و نسل اول کاشته میشن و دست ما میرسن و استفاده از بذر های اونها به شما گیاهی شبیه به گیاه مادری نخواهد داد پس اصلا سراغ این روش نرید مگر اینکه بذر اونو تهیه کنید.
تکثیر بگونیا عروس به روش قلمه : برای این کار کافیه قلمه ای که انتخاب می کنید حداقل دو گره داشته باشه(گره به محل اتصال برگ به ساقه گفته میشه) و برگ های پایینی رو حذ میکنیم و فقط چند برگ براش باقی میمونه. از بستر سبک مثل پرلیت و پیت ماس برای کاشت استفاده میکنیم و حتما محل کاشت را برای بهتر ریشه زدن مرطوب نگهداری میکنیم. دقت کنید قلمه نباید در خاک سنگین قرار بگیره چون احتمال از بین رفتنش بالا می باشد.
بیماری ها و درمان بگونیا عروس
زیبایی های بگونیا هر شخصی را به این گیاه علاقه مند می کند. اما مسئله اصلی در نگهداری بگونیا این است که باید به نیازهای آن توجه شود. هر چند که نگهداری از این گیاه دشوار نیست اما در صورتی که نیازهای این گیاه را نادیده بگیرید، با بیماری هایی در گیاه خود مواجه خواهید شد. به منظور مقابله با این بیماری ها بهتر است که از قبل با آن ها آشنا باشید. در ادامه به برخی از این بیماری ها اشاره می کنیم.• سوختگی و خشک شدن برگ بگونیا
نور زیاد مهم ترین عامل بروز این مشکل است. نور زیاد به خصوص در روزهای گرم باعث سوختگی و خشک شدن برگ ها و گل های این گیاه می شود.
• گل بگونیا رشد علفی دارد
اگر این گیاه نور کافی دریافت نکند، با این مشکل مواجه خواهید شد. کمبود نور ابتدا رنگ برگ ها و گل های این گیاه را کمرنگ می کند. چنانچه این مشکل به موقع برطرف نشود، عدم گلدهی این گیاه را به دنبال دارد.
• عدم رشد گیاه
زمانی که گیاه شما به اندازه کافی رشد کرد، باید گلدان آن را تعویض کنید. در صورتی که اقدام به تعویض گلدان نکنید، با عدم رشد گیاه خود مواجه خواهید شد. این در حالی است که قرار دادن گیاه در گلدان های بزرگ نیز این مشکل را در پی دارد؛ بنابراین گلدانی با سایز مناسب برای نگهداری بگونیا انتخاب کنید.
• گل بگونیا گل نمی دهد
ممکن است گیاه شما پس از مدتی دیگر گل ندهد. در این صورت عواملی مانند کمبود مواد غذایی و نور در این مشکل دخیل هستند؛ از این رو بهتر است که ابتدا نور محیط را بررسی کرده و گیاه را به مکانی با نور بهتر منتقل کنید. اگر نور محیط به اندازه نیاز بگونیا است، کوددهی این گیاه را جدی بگیرید.
• ایجاد لکه های قهوه ای
بگونیا از گیاهان رطوبت دوست به شمار می آید؛ اما رطوبت بیش از اندازه منجر به بروز بیماری قارچی در این گیاه می شود؛ از این رو به منظور تامین رطوبت مورد نیاز این گیاه اقدام به غبارپاشی نکنید. حتی استفاده از پارچه های نمدار و مواد براق کننده نیز برای سلامت این گیاه مضر است.
• سیاه و شل شدن برگ ها
اگر این گیاه را در مجاورت هوای سرد نگه دارید، برگ های آن به مرور زمان ضعیف خواهند شد. همچنین با کاهش دما بگونیا یخ زده و برگ های آن شل و سیاه می شود. برای جلوگیری از این مشکل به دمای مورد نیاز این گیاه در نگهداری بگونیا توجه کنید.
• ریزش برگ
کمبود نور اصلی ترین علت بروز این مشکل است. البته اگر این مشکل تنها در فصل زمستان خود را نشان می دهد، سردی هوا را دلیل آن می دانیم؛ بنابراین در مبارزه با این مشکل گلدان حاوی گیاه خود را به مکانی پرنورتر و گرم تر منتقل کنید.
• لوله شدن برگ ها و خشک و چروک شدن آن ها
تشنه بودن این گیاه و گرم بودن محیط این مشکل را به وجود می آورد. برای مقابله با این مشکل باید برنامه ای منظم برای آبیاری این گیاه داشته باشید.
منابع
https://dombarg.com
https://attarak.ir
https://golemanoto.ir
https://dombarg.com