راهنماي خريد و مراقبت از كفش

مطمئناً زماني كه شما براي خريد كفش به فروشگاهي مي رويد، درصدد هستيد نمونه اي را انتخاب كنيد كه هم مدل آن به روز باشد و هم پاهاي شما در آن احساس راحتي كند. مناسب ترين كفش ها، كفشي است كه داراي كفي محكم و مناسب و نسبتاً ضخيم باشد تا بتواند پا را به خوبي محافظت كرده و تعادل بدن را نيز به هنگام راه
يکشنبه، 16 آبان 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهنماي خريد و مراقبت از كفش

راهنماي خريد و مراقبت از كفش
راهنماي خريد و مراقبت از كفش


 

نويسنده: منيره نوري فرد




 
مطمئناً زماني كه شما براي خريد كفش به فروشگاهي مي رويد، درصدد هستيد نمونه اي را انتخاب كنيد كه هم مدل آن به روز باشد و هم پاهاي شما در آن احساس راحتي كند. مناسب ترين كفش ها، كفشي است كه داراي كفي محكم و مناسب و نسبتاً ضخيم باشد تا بتواند پا را به خوبي محافظت كرده و تعادل بدن را نيز به هنگام راه رفتن به خوبي حفظ كند. معمولاً مردان بيشتر به دنبال كفشي هستند كه هم براي رفتن به سر كار مناسب باشد و هم براي ساير مواقع و مناسبت ها؛ بنابراين مجبور نيستند چندين جفت كفش مختلف براي مواقع مختلف داشته باشند! اما خانم ها به هنگام انتخاب كفش بيشتر دچار مشكل مي شوند؛ زيرا كفش هاي زنانه از تنوع بيشتري برخوردارند. خانم هاي شاغل معمولاً به دنبال كفش هايي هستند كه مناسب با لباس و محيط كار آنان باشد. كفش هاي بدون پاشنه و يا پاشنه تخت كه داراي كفي خوب و مناسبي باشند، براي محيط كار بسيار مناسب تر از كفش هاي پاشنه 3 سانت هستند. اگر به پوشيدن كفش هاي پاشنه بلند علاقه داريد، كفش هاي پاشنه دار و بي بند گزينه ي مناسبي براي حفظ تعادل بدن به هنگام راه رفتن است. كفش كتاني زنانه، براي پياده روي، مسافرت و يا رفتن به پارك پيشنهاد مي شود. به هنگام خريد كفش، حتما آن را بپوشيد و داخل مغازه چند قدم راه برويد تا مطمئن شويد به پشت پا، قوزك و يا جلوي پاي شما فشاري وارد نمي كند. كفش بايد اندازه پاي شما باشد؛ يعني به هنگام راه رفتن نه پاي شما را فشار دهد و نه گشاد باشد. كفش هاي نامناسب مي توانند مشكلات زيادي براي پا ايجاد كنند. چنين كفش هايي علاوه بر ايجاد درد و ناراحتي در دراز مدت سبب بروز مشكلاتي مانند: ميخچه، پينه بستن، فرو رفتن ناخن در گوشت پا و هم چنين پينه ي شستِ پا مي شوند. ميخچه ي پا معمولاً در اثر پوشيدن كفش هاي تنگ به وجود مي آيد و درد زيادي به هنگام راه رفتن ايجاد مي كند. براي جلوگيري از اين مشكل، كفش هايي را انتخاب كنيد كه پا در آن آزادي حركت داشته باشد. پينه نيز تقريباً شبيه ميخچه است و معمولاً بر اثر تماس و مالش بيش از اندازه ي پا با كفش و فشار اصطكاكي كه از كفش به پا وارد مي كند، به وجود مي آيد و درد زيادي به هنگام راه رفتن ايجاد مي كند. براي جلوگيري از اين مشكل، كفش هايي را انتخاب كنيد كه پا در آن آزادي داشته باشد.

روش هاي مراقبت از كفش:
 

براي اينكه عمر كفش خود را طولاني كرده و از آن استفاده ي بيشتري كنيد، به اين نكات توجه نماييد:
* بعد از هر بار پوشيدن كفش، آن را با يك پارچه ي نرم تميز كنيد و يا برس بزنيد. اگر كفش هاي شما خيس شده اند، حتماً آنها را با يك پارچه ي نرم خشك كنيد. داخل كفش خود يك تكه روزنامه ي مچاله شده قرار دهيد تا نم و رطوبت آن گرفته شود؛ زيرا همين رطوبت مي تواند سبب تغيير شكل كفش شما گردد. اگر كفش هاي شما قابل شستشو هستند، مي توانيد آنها را در ماشين لباسشويي انداخته و يا به خشكشويي دهيد. گاهي اوقات شستن كفش ها جان دوباره اي به كفش مي دهد و آنها را نو مي كند!
اگر كفش هاي شما چرمي است، حتماً پس از هر بار پوشيدن، آنها را تميز كنيد و براي دوام بيشتر واكس بزنيد. به ياد داشته باشيد هنگام واكس زدن، هر نوع واكس اضافي را از روي كفش پاك كنيد. اگر قصد داريد در روزهاي باراني، كفش هاي چرمي خود را بپوشيد، حتماً از واكس هاي ضد آب استفاده نماييد. اگر كفش هاي تان خيس شد، هرگز آنها را روي رادياتور و يا بخاري خشك نكنيد و اجازه دهيد در درجه حرارت معمولي اتاق خشك شوند؛ زيرا وسايل گرمازا سبب كوچك شدن كفش و همچنين تاب برداشتن جلوي آن مي شوند و زماني كه مي خواهيد آن را مجددا بپوشيد، كفش شما يك سايز كوچك تر شده است! به خصوص اگر كفش چرمي باشد بافت چرم آن آسيب ديده و تَرَك مي خورد.

كودكان و كفش هاي آنها:
 

والدين به هنگام خريد كفش براي كودكان خود بايد توجه داشته باشند كه پاهاي كودك در حال رشد است و اندازه ي پاي او دائم تغيير مي كند (تا سن 18 سالگي اندازه ي كفش افراد تغيير مي كند)؛ بنابراين كفشي كه سايز آن مناسب پاي كودك است از بروز مشكلاتي كه ممكن است در آينده براي پاي كودك پيش آيد، جلوگيري مي كند. از آن جايي كه سايز پاي كودك، به سرعت تغيير مي كند، لازم است پدر و مادر هر چهار الي پنج ماه پاي كودك و كفش او را كنترل كنند تا در صورت تنگ شدن كفش، آن را عوض كنند. اين گونه مراقبت ها پاي كودكان را از بروز مشكلات در آينده حفظ مي كند. عمر متوسط يك جفت كفش براي كودك، معمولاً چهار تا شش ماه مي باشد و بستگي به كيفيت كفش نيز دارد. حتماً مي دانيد پاي راست كمي بزرگ تر از پاي چپ است؛ از اين رو به هنگام خريد كفش براي خود يا كودك تان حتما هر دو لنگه كفش را امتحان كنيد. تا جايي كه مي توانيد از خريد كفش پاشنه بلند براي كودك خودداري نمائيد؛ زيرا به سلامت جسم آنها، خصوصاً ستون فقرات آسيب مي رساند.

كفش مناسب:
 

هنگام خريد كفش، به چند نكته توجه كرده و در نظر داشته باشيد كه كفش را براي چه منظور (ورزش، اداره، مدرسه، يا هر فعاليت خاص ديگري) خريداري مي كنيد. يك كفش مناسب داراي ويژگي هاي زير است:
* دوام: كفش بايد از مواد با دوام ساخته شده باشد. كفش هاي چرمي از نظر دوام بهترين كفش هستند؛ زيرا هم با دوامند و هم راحت.
* شكل و ظاهر كفش: كفشي را خريداري كنيد كه كاملاً اندازه ي پاي شما باشد، يعني مدل كفش طوري نباشد كه سبب فشرده و مچاله شدن پاي شما در آن گردد؛ زير اين امر در درازمدت سبب تغيير فرم پا شده و به آن آسيب مي زند. از طرفي، مدل كفش نبايد براي پا گشاد باشد، زيرا راه رفتن را براي شما سخت مي كند و ناراحت كننده است.
منبع:ماهنامه ي تخصصي دنياي سلامت، شماره ي 51



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط