کالری یک لیوان شیر کم چرب چقدر است؟

شیر یکی از انواع لبنیات پر فایده و مفیدی است که خواص بسیار زیادی دارد و این امر باعث می شود تا سلامتی بدن تضمین شود. در این مطلب به بررسی میزان کالری یک لیوان شیر کم چرب می پردازیم.
سه‌شنبه، 24 مهر 1403
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: لیلا معصومی
موارد بیشتر برای شما
کالری یک لیوان شیر کم چرب چقدر است؟

بررسی میزان کالری موجود در یک لیوان شیر کم چرب

شیر، یکی از نوشیدنی های طبیعی و مغذی است که در رژیم غذایی سالم و حتی اکثر رژیم های لاغری جایگاه ویژه ای دارد. علت این است که کالری یک لیوان شیر نسبت به میزان مواد مغذی و ارزشمندی که در خود جای داده است بسیار کم است. شیر مقدار زیادی پروتئین دارد. در ضمن منبع غنی کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آمینواسیدها و همچنین ویتامین های مختلف از جمله ویتامین ب، آ، ث و د می باشد.
اما به یاد داشته باشید که این نوشیدنی خوشمزه و پرمنفعت نیز باید با توجه به نیاز جسمی شما استفاده شود. گاه ممکن است این نوشیدنی نافع به یک غذای مضر برای برخی از افراد تبدیل شود. به عنوان مثال ممکن است مشکلاتی از قبیل یبوست یا سنگ کلیه را تشدید کند. همه شیرهایی که در دسترس قرار دارند دارای یک میزان انرژی نیستند.
آنچه که برای ما در رژیم درمانی حائز اهمیت است، میزان کالری است.اگر شیر پرچرب مصرف می کنید باید میزان فعالیت و کالری سوزی خود را هم افزایش دهید. البته اگر شما لاغر هستید و قصد دارید وزن خود را افزایش دهید، این نوع از شیر می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.
 
مقدار یک لیوان شیر کم چرب
کالری 98 کیلوکالری
قند 10.8 گرم
چربی 2.88 گرم
نمک 0.3 گرم
اسیدهای چرب ترانس 0.04 گرم
 

شیر کم چرب چگونه تهیه می شود؟

درصد چربی موجود در شیر کم چرب، بسیار کمتر از شیر پرچرب است. برای تهیه این ماده غذایی، ابتدا شیر ساده در داخل دستگاه‌ های مخصوصی ریخته می‌ شود. 
سپس چربی‌ها و املاح موجود در شیر جدا می‌ شود. در مرحله بعد، شیر روی حرارت قرار می‌ گیرد تا دمای آن افزایش یابد. سپس وارد یک دستگاه چرخشی می‌ شود. در نهایت شیر بدون چربی تولید خواهد شد. بعد از فرایند جدا کردن چربی، شیر را در یک محل خنک قرار می‌ دهند تا دمای آن کاهش یابد.
 در مرحله آخر، شیر کم چرب بسته‌ بندی می‌ شود و به دست مصرف کنندگان می‌ رسد. با توجه به اینکه درصد چربی موجود در این ماده غذایی کمتر از شیر پرچرب است، برای افراد چاق یا بیماران قلبی مناسب می‌ باشد.
مهم‌ترین تفاوت بین شیر کم چرب و شیر پرچرب، درصد چربی موجود در این ترکیبات است. درصد چربی در شیر کم چرب پایین تر از درصد چربی در شیر پرچرب است. این مقدار در شیر کم چرب معمولا کمتر از ۳ درصد است. در حالی که درصد چربی در شیر پرچرب بین ۳ تا ۴ درصد است. همین مقدار تفاوت درصد چربی، روی طعم و بافت شیر تاثیر می‌ گذارد.
 می‌ توان شیر کم چرب و شیر پر چرب را از روی بافت آن تشخیص داد. شیر پرچرب معمولا بافت کرمی‌ تر و غلیظ‌ تری دارد. سوال مهم این است که هدف از تولید شیر کم چرب چه بود؟ این ماده غذایی با هدف ارائه یک محصول سالم به افراد تولید شد.
 به عنوان مثال افرادی که اضافه وزن شدید یا چربی خون بالایی دارند، می‌ توانند شیر کم چرب را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. این شیر حتی برای بیماران دیابتی مناسب می‌ باشد. در مقابل، شیر پرچرب برای کودکان، افراد لاغر و افراد سالم مناسب است.
 

شیر برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
تقویت کننده استخوان ها و دندان ها
با مصرف روزانه یک لیوان شیر به واسطه کلسیمی که در شیر موجود است میتوان استخوان ها و دندان های محکمی داشت شیر همچنین دارای پروتئین‌ های مفیدی است که سلامت کلی استخوان، دندان و عضله ها را تامین میکند.همچنین شیر میزان جرم دندان‌ ها را نیز کاهش میدهد.
 
بهبود بینایی و سلامت چشم
شیر سرشار از ویتامین A و مقدار قابل توجهی ویتامین B6 است که میتواند بینایی را بهبود بخشیده و سلامت چشم ها را تضمین کند.
 
بهبود عملکرد قلب
چربی شیر میزان کلسترول خوب خون را بالا برده و بیماری های قلبی و خطر سکته را کاهش میدهد و همچنین به واسطه پتاسیم بالایی که دارد فشار خون را نیز تنظیم میکند.
 
اگر روزانه به انرژی زیادی نیاز دارید شیر بخورید
متخصصان تغذیه از شیر به واسطه کلسیم زیاد و کالری بالایی که دارد به عنوان یک نوشیدنی انرژی زا یاد میکنند با مصرف روزانه یک لیوان شیر میتوان کالری مورد نیاز بدن را تامین کرد.
 
طراوت و زیبایی پوست
همان طور که میدانید بسیاری از اسکراب ها از شیر تهیه می شود چرا که شیر باعث هیدراته شدن و نرم تر شدن پوست میشود پس کسانی که مشکلات خشکی پوست دارند بهتر است شیر را به عنوان یک اصل مهم در سبک زندگی خود قرار دهند چرا که شیر دارای آنتی اکسیدان های فراوان بوده و پوست را سالم و شاداب میکند پس برای جلوگیری از پیری زودرس پوست روزانه یک لیوان شیر مصرف کنید.
 
افرادی که دچار مسمومیت شده اند
شیر به وسطه خواص و مواد معدنی زیادی که دارد توانایی دفع انواع سموم مختلف نظیر فلزات ، کادمیوم و قلع از بدن را دارد.اما باید به این موضوع دقت کرد که اگر بعضی داروها را همراه با شیر مصرف کنیم اثرات دارو از بین میرود.
 
زنان باردار
از آنجا که زنان باردار در دوران بارداری به مواد مغذی زیادی نیاز دارند خوردن شیر که سرشاز از ویتامین ها و مواد معدنی است آن هم به صورت روزانه بسیار توصیه میشود.
 
کاهش وزن و تناسب اندام
شیر به دلیل اینکه سرشار از مواد مغذی است و کالری بالایی دارد میتواند به شخص احساس سیری بلند مدت القا کرده و از پرخوری جلوگیری کند کسانی که روزانه و به طور مرتب شیر مصرف میکنند زودتر به وزن دلخواه و تناسب اندام میرسند.
 
افراد مبتلا به دیابت
پروتئین موجود در شیر میزان قند خون را متعادل کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در بزرگسالی را کاهش می‌دهد.
 
افرادی که از بیماری کلیوی رنج می برند
بیماران کلیوی باید در مصرف شیر جانب احتیاط را رعایت کنند و حتما با پزشک خود در این باره مشورت کنند چرا که شیر حاوی مقدار زیادی از فسفر و پتاسیم است که دفع اینها برای کسانی که کلیه های ضعیفی دارند ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند.
 
رهایی از استرس و افسردگی
از آنجا که شیر مقدار قابل توجهی پروتئین و لاکتیوم دارد فشار خون را کاهش داده و هورمون های استرس و افسردگی را نیز کاهش میدهد.
 
افرادی که حساسیت به لاکتوز دارند
برخی از افراد هستند که بدنشان توانایی هضم و مقابله با لاکتوز موجود در شیر بخصوص شیر گاو را ندارند و این افراد باید میزان کمتری نسبت به بقیه از شیر و لبنیات در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
 
چه کسانی نباید شیر بخورند؟
از آنجایی که سیستم گوارشی و دفعی نوزادان زیر یک سال به اندازه کافی بالغ نیست، تغذیه غنی شیر گاو (به ویژه پروتئین و مواد معدنی) باعث بارگیری بیش از حد اندام های نوزاد می شود.
کلیه‌های آن‌ها دو برابر تحریک می‌شود و در نتیجه خطر کم‌آبی بدن و نارسایی کلیه را به دنبال دارد.
در معده و روده نوزادان نیز باعث کار بیش از حد می شود (کولیت اولسراتیو در روده نوزادان بیش فعال می شود)، که باعث یبوست، التهاب، سوء هاضمه و از دست دادن اشتها می شود.
شیر گاو نیز آهن کافی را تامین نمی کند. بنابراین استفاده از شیر گاو به عنوان منبع اصلی تغذیه در این سن منجر به کم خونی در زمان رشد کودک می شود.
علاوه بر این، شیر گاو فاقد محتوای چربی سالم برای نوزادان است. این توضیح می دهد که چرا طیف گسترده ای از محصولات شیر خشک (تولید شده توسط دستورالعمل های تغذیه ای پیچیده) برای تکمیل شیر مادر در بازار موجود است.

عدم تحمل لاکتوزیک مشکل گوارشی است که بدن ما را از تولید آنزیم لاکتاز کافی برای هضم لاکتوز - نوعی قند که معمولا در شیر پستانداران یافت می شود - باز می دارد.
افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باید از مصرف شیر و محصولات لبنی که باعث نفخ شکم، معده درد و اسهال می شود خودداری کنند.
افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند دیابت یا قند خون پایین به عنوان معمولاً شیر"طبقه بندی می شوند. به آنها توصیه می شود که شیر و محصولات لبنی را در حد اعتدال مصرف کنند، زیرا لاکتوز موجود در شیر همیشه می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود.
برای ۲ گروه فوق الذکر، فرآورده های شیر گیاهی می توانند جایگزین مناسبی باشند زیرا حاوی لاکتوز نیستند.
به طور قابل توجهی، به شدت توصیه می شود که محصولات گیاهی را انتخاب کنید که بدون قند و دارای مواد افزودنی کم هستند تا حداکثر فواید سلامتی داشته باشند.

منبع: تغذیه راسخون


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما