پيدا و پنهان الکتروليز

الکتروليز، روشي براي از بين بردن دايمي موهاي زايد است که درآن، ريشه مو به وسيله جريان الکتريکي تخريب مي شود. در اين روش، سوزن سيمي خيلي نازکي به مجراي فوليکول پيش مي رود تا به ريشه مو برسد. سپس جريان الکتريکي از طريق سوزن عبور و ريشه را تخريب مي کند و مو را از بين مي برد و به اين ترتيب، مو به راحتي برداشته مي شود.
سه‌شنبه، 23 آذر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پيدا و پنهان الکتروليز

پيدا و پنهان الکتروليز
پيدا و پنهان الکتروليز


 

نويسنده:دکتر شکوفه شجاعي




 

آنچه بايد درباره الکتروليز بدانيد
 

الکتروليز، روشي براي از بين بردن دايمي موهاي زايد است که درآن، ريشه مو به وسيله جريان الکتريکي تخريب مي شود. در اين روش، سوزن سيمي خيلي نازکي به مجراي فوليکول پيش مي رود تا به ريشه مو برسد. سپس جريان الکتريکي از طريق سوزن عبور و ريشه را تخريب مي کند و مو را از بين مي برد و به اين ترتيب، مو به راحتي برداشته مي شود.
در الکتروليز واقعي، از جريان گالوانيک استفاده مي شود و اين جريان، مو را از طريق فعل و انفعالات شيميايي از بين مي برد. امروزه در الکتروليزها جريان الکتريکي با فرکانس تعديل شده بالا به کار مي گيرند که مو را با الکتروکوآگولاسيون از بين مي برد الکترو کوآگولاسيون اين مزيت را دارد که از الکتروليز واقعي کمتر وقت مي برد و لذا هر بار موي بيشتري را از بين مي برد اما با الکتروليز واقعي موارد رشد مجدد مو بعد از درمان احتمالاً خيلي پايين تر است.

خوبي ها و بدي هاي الکتروليز
 

يکي از مزاياي الکتروليز اين است که اگر درست انجام بگيرد نتيجه اش دايمي است اما به هيچ وجه روش ايده آلي نيست. معايبي نيز دارد که قبل از شروع درمان بايد به دقت در نظر گرفته شوند. الکتروليز روشي است کند، کسل کننده و پر خرج که بايد هر مو جداگانه تخريب شود. اگر افزايش موي وسيعي داريد، براي رسيدن به نتيجه قابل قبول، دو، سه يا چند سال درمان هفتگي يا دو هفته اي لازم است. حتي درمان، چند ماه طول مي کشد تا نواحي محدود لب بالا و چانه موبرداري شود و به اين جهت الکتروليز براي از بين بردن موهاي نواحي بزرگ مثل بازو و ساق پا توصيه نمي شود. اکثر موها بيش از يک جلسه درمان لازم دارند تا نتيجه دايمي به دست آيد. کارشناسان ارزيابي مي کنند که حتي اگر الکتروليز توسط افراد ماهر انجام گيرد حدود 40 تا 60 درصد رشد مجدد مو طبيعي است.

رشد مجدد موها؛ چرا و به چه علت ؟
 

براي رشد مجدد بعضي از موها، چندين دليل وجود دارد. گاه چون اين ريشه مو زير سطح پوست قرار گرفته، عمل، کورکورانه صورت مي گيرد. بعضي از فوليکول ها انحنا داشته يا با زاويه کجي رشد مي کنند، به طوري که سوزن نمي تواند واقعاً با ريشه مو تماس حاصل کرده و ريشه مو را تخريب کند. در مواردي ديگر رشد مجدد مو به علت عدم کاربرد الکتريسته کافي است چون موها با انجام الکتروليز برداشته مي شوند، ممکن است چند هفته طول بکشد تا معلوم شود که آيا ريشه مو واقعاً به طور دايمي تخريب شده است يا نه. موهايي که بلافاصله پس از درمان ظاهر مي شوند موهاي ديگري هستند که يا قبلاً با روش هاي موقتي از بين رفته بودند، يا به اندازه کافي رشد نکرده بودند که قبلاً ديده شده باشند.

الکتروليز درد دارد؟
 

درمان با الکتروليز ممکن است ناراحت کننده باشد، به خصوص در مناطق حساس لب بالا. ممکن است عوارضي نيز رخ دهد. اگر موقع الکتروليز، جريان برق بيشتر به خصوص با فرکانس بالا به کار رود، پوست اطراف فوليکول صدمه ديده و جاي زخم باقي مي گذارد عوارض موقت ممکن است شامل تحريک، عفونت ولکه هاي رنگي (هيپرپيگمانتاسيون) باشد. استفاده از سوزن استريل و جداگانه براي هر مريض، خيلي اهميت دارد و چون امکان انتقال ويروس هپاتيت يا ايدز با سوزن هايي که به طور مناسب انتخاب نشوند، وجود دارد.

الکتروليز براي کدام موها؟
 

الکتروليز براي از بين بردن موهاي زايد نواحي محدود مثل لب بالا، چانه و گونه عملي تر است. افرادي که رشد موي اضافي آنها ناشي از ناراحتي طبي زمينه اي باشد، نامزدهاي مناسبي براي الکتروليز نيستند زيرا باز هم موهاي زيادتري رشد کرده و به درمان، روندي پايان ناپذير مي دهد. اگر ناراحتي زمينه اي طبي درمان بشود، ممکن است برخي از موهاي اضافي محو شوند و درماني نياز نداشته باشند. خال هايي که مو دارند قبل از الکتروليز بايد توسط پزشک ارزيابي شوند. هر مورد موي اضافي بايد جداگانه ارزيابي شود تا مشخص گردد آيا الکتروليز عملي است يا نه. متخصص پوست اين موضوع را به شما خواهد گفت.

خطر انتقال ايدز و هپاتيت در الکتروليز
 

الکتروليز، يکي از روش هاي از بين بردن دايمي موهاي زايد است که در آن با استفاده از جريان الکتريسته، فوليکول هاي مو تخريب مي شود. در اين روش يک سوزن بسيار باريک از طريق سوراخ فوليکول مو وارد شده سپس توسط حرارتي که با جريان الکتريکي به وجود مي آيد مو را از بين مي برد. الکتروليز تنها روش غير ليزري از بين بردن دايمي موهاي زايد است که نتايج آن قابل مقايسه با ليزر مي باشد. چند تفاوت مهم بين اين روش با ليزر درماني موهاي زايد وجود دارد.
در روش الکتروليز موها تک به تک بايد سوزانده شود لذا نسبت به ليزر بسيار وقت گيرتر است. اين روش بسيار وابسته به فرد انجام دهنده است، يعني هم ميزان کارايي آن و هم ميزان بروز عوارض همگي بستگي دارند به فرد انجام دهنده. متاسفانه بسياري ازعوارضي که به صورت فرو رفتگي ها و جوشگاه هاي بدشکل روي صورت و بدن برخي خانم ها مشاهده مي کنيم ثانويه به انجام الکتروليز توسط افراد غير کاردان در آسايشگاه ها مي باشند. اگر از سوزن هاي يکبار مصرف استفاده نشود، امکان انتقال ويروس هايي مثل (عامل ايدز)، تبخال و زگيل از فردي به فرد ديگر در روش الکتروليز وجود دارد. در بيماراني که از ضربان ساز(پيس ميکر) قلبي استفاده مي کنند، نمي توان از الکتروليز استفاده کرد.
رخداد جوشگاه و تغيير رنگ به دنبال الکتروليز به طور کلي شايع تر از ليزردرماني است. تنها حسني که مي توان براي الکتروليز قايل شد، امکان از بين بردن موهاي سفيد توسط الکتروليز است زيرا ليزر فقط قادر به حذف موهاي سياه و رنگ دانه دار است.
منبع:روزنامه سلامت شماره 230



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط