من مي توانم روزه بگيرم، دکتر؟!

«من مي توانم روزه بگيرم، دکتر؟!»اين، سوال رايجي است که همه ساله در اين روزها بسياري از بيماران از ما مي پرسند و اما در جواب بايد گفت که در حوزه تخصصي بنده (گوارش)، برخي مشکلات گوارشي و اختلالات مربوط به دستگاه گوارش، مانند اسهال مزمن، يبوست مزمن و مشکلات سوء هاضمه بدون زخم يا مشکلات روده تحريک پذير، طي ماه مبارک رمضان تشديد مي شوند و علايم آنها بدتر خواهد شد. ولي هيچ کدام ضرر عمده اي را متوجه فرد نمي کند و موجبات خون ريزي را فراهم نمي کند که جزو موارد منع روزه داري قرار گيرد. ...
سه‌شنبه، 23 آذر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
من مي توانم روزه بگيرم، دکتر؟!

من مي توانم روزه بگيرم، دکتر؟!
من مي توانم روزه بگيرم، دکتر؟!


 






 
«من مي توانم روزه بگيرم، دکتر؟!»اين، سوال رايجي است که همه ساله در اين روزها بسياري از بيماران از ما مي پرسند و اما در جواب بايد گفت که در حوزه تخصصي بنده (گوارش)، برخي مشکلات گوارشي و اختلالات مربوط به دستگاه گوارش، مانند اسهال مزمن، يبوست مزمن و مشکلات سوء هاضمه بدون زخم يا مشکلات روده تحريک پذير، طي ماه مبارک رمضان تشديد مي شوند و علايم آنها بدتر خواهد شد. ولي هيچ کدام ضرر عمده اي را متوجه فرد نمي کند و موجبات خون ريزي را فراهم نمي کند که جزو موارد منع روزه داري قرار گيرد. اما بيماري هايي هستند که براي فرد مبتلا بايد در ممنوعيت روزه تاکيد کرد؛ مثلاً:
1)زخم هاي فعال دستگاه گوارش شامل زخم معده وزخم اثني عشر. اگر شما به تازگي آندوسکوپي کرده ايد و تشخيص زخم معده داده شده، بايد از روزه گرفتن بپرهيزيد.
2)بيماران کبدي که تحت درمان هستند و علايم پيشرفته کبدي ندارند؛ مثلاً اگر نارسايي يا سيروز کبدي نداريد، مي توانيد با نظر پزشکتان داروهاي خود را تنظيم کرده و روزه بگيريد اما اگر به نارسايي کبد با مشکلات کبدي به همراه تورم بدن دچاريد و تنظيم پروتئين بدن و ديگر فاکتورهاي حياتي شما با دارو تحت کنترل درآمده، نبايد روزه بگيريد.
3)کساني که بيماري کوليت اولسروز يا کرون دارند به دليل تشديد مشکلات در اثر روزه داري بايد از روزه داري اجتناب کنند.
4)به طور معمول افراد زيادي هستند که علايم برگشت اسيد، حالت ترش کردن، سوزش سر دل و بدمزه شدن دهان را تا به حال تجربه کرده اند و اين افراد به طور عمده در اثر خالي ماندن معده شان و ترشح اسيد معده، علايم شان تشديد مي شود. چنانچه اين افراد تمايل دارند روزه بگيرند براي جلوگيري از اين حالات ناخوشايند بايد پيش از مصرف سحري و افطاري داروهاي خود را استفاده کنند و سعي کنند حجم وعده غذايي شان کم باشد و پرخوري نکنند. از مصرف چاي با حجم زياد و به خصوص چاي پر رنگ و قهوه بپرهيزند. غذاهايي که کم چربي و کم ادويه باشد مصرف کنند تا بتوانند روزه شان را بگيرند.
درباره کساني که به يبوست مزمن دچارند نيز بايد توضيح دهم که کم آبي بدن، يبوست شما را تشديد خواهد کرد. اگر تمايل داريد روزه بگيريد براي جلوگيري از مشکل جدي تر حجم مواد فيبري مانند ميوه و سبزي ها را در وعده غذايي خود بيشتر کنيد. تحرک داشته باشيد و در طول شبانه روز 8 تا 10 ليوان مايعات بنوشيد. مصرف چاي را کم کنيد. به هر حال از نظر علمي روزه داري براي کساني که سوءهاضمه دارند هيچ معني ندارد اما علامت شما تشديد خواهد شد که اين امر تصميم گيري را به عهده شما مي گذارد و اميدوارم با توصيه هاي ما موفق به روزه داري شويد.
منبع: روزنامه سلامت ،شماره 233



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط