اتفاقا استفاده از اين لامپها بسيار خوب است؛ زيرا شدت و قدرت آنها در مقايسه با لامپهاي معمولي و كممصرف، كمتر است و مواد بهكاررفته در آنها به خطرناكي لامپهاي معمولي و كممصرف نيست و چنانچه شكسته يا منفجر شوند آسيبرساني آنها كمتر از لامپهاي كممصرفي است كه گاز سمي آن باعث ناراحتيهاي قرنيه ميشود. ضمن اينكه از نظر قدرت
پيشرفت تكنولوژي موجب ميشود هر روز محصول جديدي وارد بازار شود و خيلي زود به خانههاي ما راه يابد. لامپهاي LED نمونهاي از اين همين محصولاتاند.
آقاي دكتر! تازگيها خبري مبني بر مضر بودن لامپهاي LED براي چشم منتشر شده است. اين خبر تا چه حد صحت دارد؟
اتفاقا استفاده از اين لامپها بسيار خوب است؛ زيرا شدت و قدرت آنها در مقايسه با لامپهاي معمولي و كممصرف، كمتر است و مواد بهكاررفته در آنها به خطرناكي لامپهاي معمولي و كممصرف نيست و چنانچه شكسته يا منفجر شوند آسيبرساني آنها كمتر از لامپهاي كممصرفي است كه گاز سمي آن باعث ناراحتيهاي قرنيه ميشود. ضمن اينكه از نظر قدرت نيز چون تكنولوژي پيشرفتهاي دارد، به شدت نورهاي معمولي و كممصرف است؛ البته با توان و قدرت وات كمتر و در نتيجه مصرف برق پايينتر. همين امر باعث شده در وسايل روزمره مردم از جمله تلويزيون و حتي کتابخوانهاي الکترونيکي جديدي كه وارد بازار شده است، از آن استفاده كنند. برگ برنده و مزيت استفاده از اين وسايل، داشتن صفحات LED است كه به چشم آسيب كمتري ميرساند. بنابراين خبرهاي معمول و رايج، حاكي از كمضرر بودن اين نوع نور است. بهرغم كمضرر بودن آن، هر نوع تاباندن مستقيم و مواجهه مستقيم با نور (چه به صورت تماشاي تلويزيون، چه استفاده از کتابخوان و حتي نگاه كردن به لامپهاي خانگي) در هيچ سني و به هيچ فردي توصيه نميشود.
ولي بسياري از ما حين تماشاي تلويزيون يا آشپزي كردن، وقتي لامپ هود را روشن ميكنيم يا موقع مطالعه، چراغ مطالعه خواه ناخواه به يك منبع نور نگاه ميكنيم.
درست است. نگاه كردن مداوم و طولانيمدت به منبع نور ميتواند به چشم آسيب وارد كند. بهترين كار اين است كه براي روشن كردن محيط از نورهاي غير مستقيم كه در سقف به كار ميروند؛ يعني از بالا يا اطراف تابانده شود و فرد در معرض نگاه مستقيم به منبع نور نباشد. در مورد تلويزيون شما مجبوريد به منبع نور نگاه كنيد. در اين شرايط توصيه ميشود فاصله را رعايت كنيد و نور محيط را مانند سينما كه تاريك است و تنها نور از يك نقطه تابيده ميشود، تنظيم نكنيد. محيط معمولي با روشنايي كافي و رعايت فاصله با تلويزيون باعث ميشود آسيبپذيري و خستگي چشم به حداقل برسد. چراغهاي مطالعه نيز اغلب از بالا روي ميز و كتاب تابانده ميشوند و چشم كمتر با نور مستقيم آنها در تماس است.
پس نگاه کردن به منبع نور است كه به چشم آسيب ميرساند؟
بله؛ در هر سني كه باشيم (از نوزادي تا سالمندي) مواجه شدن مستقيم با هيچ نوري توصيه نميشود. اين نور ميتواند در يك فضاي باز نور آفتاب و در يك فضاي بسته نور مصنوعي باشد. دليل آن هم اين است كه اثر سوزانندگي نور و اثر تخريبي آن بر 2 قسمت مهم چشم يعني قرنيه كه بسيار آسيبپذير است و قسمت انتهايي چشم كه ماكولا و شبكيه است بسيار بالاست. قرنيه را با داروهاي موقت و درمانهاي جراحي ميتوان درمان كرد اما قسمت ماكولا و ته چشم وقتي آسيب ديد ديگر درمان آن امكانپذير نيست و فرد براي هميشه دچار كمبينايي و تاري چشم ميشود.
آيا مدت زماني كه به منبع نور خيره ميشويم هم در ميزان آسيبديدگي چشم موثر است؟
بله؛ اين آسيب به شدت، مدت و جنس نور بستگي دارد.
بهترين جنس نوري كه كمترين آسيب را به چشم برساند، چه نوري است؟ شما استفاده از چه نوري را توصيه ميکنيد؟
توصيه ميكنم در خانه از نور زرد استفاده كنيد اما چون برخي افراد دوست دارند از نور سفيد هم استفاده كنند توصيه ميكنم ترجيحا مخلوطي از اين 2 استفاده شود. نور سفيد آزاردهندهتر و خستهكنندهتر از نور زرد است.
توصيه شما به افرادي كه در خانه با نورهاي مصنوعي مواجه هستند، چيست؟
اينکه فاصله را با منابع نور رعايت و زمان استفاده را كوتاه كنند. اگر قرار است مقابل تلويزيون بنشينند حداقل 5 تا 6 متر فاصله بگيرند و هر 30 دقيقه به چشم خود استراحت دهند، چشم خود را بشويند و بعد از چند دقيقه دوباره به تلويزيون نگاه كنند تا چشمشان دچار خستگي مفرط نشود.
منبع:www.salamat.com
/ع
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.