«ترين» هاي جهان سالمندي

شايد دوران سالمندي را دوران استراحت و بازنشستگي و مشغول شدن با خاطرات گذشته بدانيد. اما دوره سالمندي هم مي‌تواند به يک دوره فعال زندگي، چه از لحاظ جسمي و چه از لحاظ ذهني، بدل شود و اين فعال بودن به سلامت جسمي و رواني فرد سالمند هم کمک مي‌کند. براي اينکه معناي اين حرف را بهتر درك كنيد،‌ پيشنهاد مي‌كنم سرگذشت اين سالمندان را بخوانيد که همچنان در سنين بالا فعال مانده‌اند و برخي از آنها دست به کارهايي زده‌اند‌ که در دوران جواني هم انجام نداده بودند!
پنجشنبه، 23 دی 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
«ترين» هاي جهان سالمندي

«ترين» هاي جهان سالمندي
«ترين» هاي جهان سالمندي


 

نويسنده:دکترعلي ملائكه




 
شايد دوران سالمندي را دوران استراحت و بازنشستگي و مشغول شدن با خاطرات گذشته بدانيد. اما دوره سالمندي هم مي‌تواند به يک دوره فعال زندگي، چه از لحاظ جسمي و چه از لحاظ ذهني، بدل شود و اين فعال بودن به سلامت جسمي و رواني فرد سالمند هم کمک مي‌کند. براي اينکه معناي اين حرف را بهتر درك كنيد،‌ پيشنهاد مي‌كنم سرگذشت اين سالمندان را بخوانيد که همچنان در سنين بالا فعال مانده‌اند و برخي از آنها دست به کارهايي زده‌اند‌ که در دوران جواني هم انجام نداده بودند!

سالمندترين فرد جهان در گرجستان زندگي مي‌كند
 

به گزارش آسوشيتدپرس، گرگي مونيشويلي، سخنگوي ثبت احوال در وزارت دادگستري گرجستان گفت: «آنتيسا خويچاوا اهل بخش غربي گرجستان در 8 ژوئيه 1880 به دنيا آمده است.» اين زن که با نوه 40 ساله‌اش در خانه‌اي پوشيده از درخت‌هاي تاک در يک منطقه روستايي کوهستاني زندگي مي‌کند، از شغلش به عنوان گردآورنده برگ چاي و ذرت در سال 1965 هنگامي كه بر حسب سوابق 85 ساله بود، بازنشسته شد. خويچاوا که لباس و روسري روشني به تن دارد، مي‌گويد: «من هميشه سالم بوده‌ام و همه زندگي‌ام کار کرده‌ام چه در خانه و چه در مزرعه.» سن او هنوز به طور مستقل تاييد نشده است. گواهي تولد او مفقود شده است؛ مانند اسناد بسياري که در قرن گذشته ميان انقلاب‌ها و جنگ داخلي به دنبال سقوط امپراتوري روسيه نابود شدند.
گروه پژوهشي پيري‌شناسي در حال حاضر اوژني بلانشارد اهل سنت بارتلمي در فرانسه را سالمندترين شخص جهان مي‌داند. اين سازمان هنوز ادعاي خويچاوا را مورد بررسي قرار نداده است. خويچاوا يک پسر، 10 نوه، 12 نتيجه و شش نبيره دارد. گرچه بدن او به علت سالمندي ضعيف شده و انگشتانش به علت گذشت سن تغيير شکل پيدا کرده‌اند و نمي‌تواند ديگر کار مورد علاقه‌اش (بافتن بافتني) را انجام دهد اما بستگانش مي‌گويند او توان ذهني‌اش را حفظ کرده است.

پزشك 100 ساله بعد از انجام 18 هزار زايمان هنوز کار مي‌کند
 

پزشكي که در طول دوران کاري 60 ساله‌اش بيش از 18 هزار نوزاد را به دنيا آورده است، در سن 100 سالگي هنوز کار مي‌کند.
به نوشته ديلي تلگراف، دکتر والتر واتسون که به نام «بابا دکتر» مشهور شده، در طول 63 سال کارش به عنوان متخصص زايمان هنگام تولد سه نسل از خانواده‌ها از پدرومادر بزرگ‌ها گرفته تا نوه‌ها حضور داشته است. تصور مي‌شود اين پزشك اهل شهر آگوستا در ايالت جورجياي آمريکا، مسن‌ترين پزشک در حال طبابت در جهان باشد.
ميان بيماران او خانم سابرا آلن 77 ساله هم هست که 59 ساله است براي درمان نزد دکتر واتسون مي‌رود. دکتر واتسون همه 17 عضو خانواده او را به دنيا آورده است.
دکتر واتسون که هنوز هر روز سر کار مي‌رود، مي‌گويد: «هيچ چيز مانند شاهد بودن معجزه حيات شگفت‌آور نيست. مشکل اين است که من زايمان‌هايي را که با عارضه همراه بودند، خيلي واضح‌تر از آنهايي که به راحتي انجام شده‌اند، به ياد مي‌آورم.» او مي‌گويد: «ساعت يک ربع به هفت از خواب بلند مي‌شوم، صبحانه مي‌خورم و ساعت 5/8 در بيمارستان هستم. وقتي بينايي‌ام ضعيف شد، ديگر انجام زايمان را متوقف کردم اما هنوز مانند هميشه به ايستگاه پرستاري و اتاق‌هاي عمل سر مي‌زنم.»
دکتر واتسون مي‌گويد به‌رغم اينکه آرتريت خفيفي دارد و بينايي و شنوايي‌اش ضعيف شده، برنامه‌اي براي بازنشستگي ندارد. او مي‌گويد: «من عاشق پزشکي هستم و عاشق ارتباط داشتن با مردم.»

سالمندترين پينگ‌پنگ باز جها ن استراليايي ا‌ست
 

دلوو دوروتي،‌ زن صدساله‌، پيرترين شرکت‌کننده در پانزدهمين دوره قهرماني تنيس روي ميز بازيکنان کهنه‌کار در سال 2010 بود که در چين برگزار شد. دوروتي که ميان 2 هزار شرکت‌کننده در اين مسابقات سالمندترين بازيکن محسوب مي‌شد، به خوبي از عهده بازي‌ها برآمد و توجه عمومي را به خود جلب کرد. دوروتي سالمندترين ورزشکار ثبت‌شده در کتاب رکوردهاي گينس و نيز سالمندترين داوطلب در بازي‌هاي المپيک سيدني در سال 2004 بود. اين زن که در شهر هارست‌ويل استراليا زندگي مي‌کند در 50 سالگي عاشق تنيس روي ميز شد و براي تمرين به يک باشگاه محلي پيوست. بازيکناني که در گروه او شرکت داشتند همگي بالاي 84 سال سن داشتند. دوروتي در روز اول بازي‌هاي مقدماتي يک بازي را برد و يک بازي را باخت. او در مورد تجربه‌‌اش گفت: «به نظر من عالي بود. کلي دوست پيدا کردم.» او عضو تيم تنيس روي ميز بازيکنان بالاي 70 سال است و معمولا در مسابقات کشور زادگاهش شرکت مي‌کند. او براي اولين بار در سال 1996 در مسابقات جهاني تنيس روي ميز بازيکنان کهنه‌کار شرکت کرد.

سالمندترين شاگرد مدرسه102 سال دارد
 

يک زن 102 ساله چيني‌، ما شيوشيان که در طول زندگي‌اش امکان تحصيل پيدا نکرده بود،‌ براي درس خواندن به يک مدرسه ابتدايي محلي در اين کشور دعوت شد. پس از اينکه او با يک روزنامه محلي مصاحبه کرد و از آرزويش براي درس خواندن سخن گفت مدرسه ابتدايي ويشان رود او را دعوت کرد که در کلاس اول حاضر شود.
اين زن سالمند مجهز به کيف مدرسه و يک عينک ذره‌بيني بزرگ (براي خواندن) ميان تشويق همشاگردي‌هايش در مدرسه ابتدايي سر کلاس رفت. اين شاگرد 102 ساله گفت بسيار مفتخر است که امکان مدرسه رفتن را پيدا کرده و سخت درس خواهد خواند‌ تا دينش را نسبت به سرزمين مادري‌اش ادا کند.

سالمندترين مرد جهان در مونتاناي آمريکا تولدش را جشن گرفت
 

يک مرد ساکن ايالت مونتاناي آمريکا که تصور مي‌رود‌ سالمندترين مرد جهان باشد، صدوچهاردهمين سالگرد تولدش را 21 سپتامبر 2010 در يک آسايشگاه بازنشستگان در شهر گريت فالز در اين ايالت جشن گرفت.
والتر برونينگ 21 سپتامبر 1896 در شهر ملروز در ايالت مينه‌سوتا به دنيا آمد و بعد در سال 1918 به ايالت مونتانا نقل مکان کرد و در آنجا 50 سال به عنوان کارمند خط راه‌آهن بزرگ شمالي کار کرد. همسر او، آگنس، اپراتور تلگراف راه‌آهن،‌ در سال 1957 درگذشت. اين دو فرزندي نداشتند. برونينگ، مقام سالمندترين مرد جهان را در ماه ژوئيه 2009 از بريتون هنري آلينگهام که در 113 سالگي درگذشت،‌ به ارث برد.
هم سازمان گينس و هم گروه پژوهشي پيري‌شناسي، برونينگ را به عنوان سالمندترين مرد جهان و چهارمين نفر در ميان سالمندترين افراد جهان تاييد کرده‌اند. سه زن در همان سال تولد برونينگ اما زودتر از او به دنيا آمده‌اند.

سالمندترين چترباز جهان97 ساله است
 

يک پيرمرد 97 ساله براي اولين بار در زندگي‌اش از يک هواپيما با چتر نجات پايين پريد. جرج مويس 97 ساله همراه مربيانش از هواپيمايي در فاصله 3 هزار متري زمين در ميدان هوايي نترراوون در ويل‌شاير انگليس پايين پريد. اين مرد بازنشسته اهل شهر بورن‌ماوث در دورست انگليس که 97 سالگرد تولدش را جشن گرفته بود، اين چتربازي را براي جمع‌آوري پول براي «موسسه قايق نجات ملي سلطنتي» انگليس انجام داد. مويس پس از پرش گفت:‌ «عالي بود. واقعا لذت بردم. اصلا نترسيدم. براي اولين بار بود که از هواپيما مي‌پريدم ولي اين پرش آخرين بار نخواهد بود.» مويس مي‌گويد آدم فعال و پر چنب‌وجوشي است. او مي‌گويد: «من يک جا نمي‌نشينم. هر روز به پياده‌روي مي‌روم، ‌خودم غذايم را مي‌پزم، ‌لباس‌هايم را مي‌شويم و گردگيري مي‌کنم. خيلي خوش‌شانس بوده‌ام که اين همه عمر کرده‌ام.»
نوه 40 ساله او، ادوارد بروئر نيز با يک تعليم‌د‌هنده از هواپيما بيرون پريد و 1700 متر را با سرعت 120 کيلومتر در ساعت در حالت شناور بود تا هنگامي كه چترش را باز کرد.
منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط