تشخيص بيماري ها از دريچه چشم ها

انسان ها شايد بتوانند گاهي اوقات حتي با چشمان خود نيز دروغ بگويند. شايد همه ما گاهي در دريافت عدم صداقت برخي افراد دچار اشتباه شويم؛ ولي چشم ها در نشان دادن سلامت يا عدم سلامت هرگز به ما دروغ نمي گويند. کلسترول، بيماري هاي کبدي و ديابت را به راحتي مي توان از طريق نشانه هايي در چشم ها و ابروها تشخيص داد. در واقع چشم ها دريچه سلامت فيزيکي افرادند. چشم ها تنها عضو بدن هستند که بدون شکافتن پوست و هيچ گونه عمل جراحي مي توان سرخرگ ها و ساير رگ ها و رشته هاي کوچک را در آنها مشاهده کرد.
شنبه، 2 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تشخيص بيماري ها از دريچه چشم ها

 تشخيص بيماري ها از دريچه چشم ها
تشخيص بيماري ها از دريچه چشم ها


 






 

مقدمه:
 

انسان ها شايد بتوانند گاهي اوقات حتي با چشمان خود نيز دروغ بگويند. شايد همه ما گاهي در دريافت عدم صداقت برخي افراد دچار اشتباه شويم؛ ولي چشم ها در نشان دادن سلامت يا عدم سلامت هرگز به ما دروغ نمي گويند. کلسترول، بيماري هاي کبدي و ديابت را به راحتي مي توان از طريق نشانه هايي در چشم ها و ابروها تشخيص داد. در واقع چشم ها دريچه سلامت فيزيکي افرادند. چشم ها تنها عضو بدن هستند که بدون شکافتن پوست و هيچ گونه عمل جراحي مي توان سرخرگ ها و ساير رگ ها و رشته هاي کوچک را در آنها مشاهده کرد.

ناپديد يا گم شدن ابروها
 

شايد تراشيدن ابروها و کوتاه کردن آنها اين روزها بسيار در ميان زنان متداول و شايع شده باشد؛ اما اگر ابروها به خودي خود شروع به کوتاه شدن و ريزش از نواحي نزديک به گوش ها کنند، مي توان آن را علامت بيماري تيروئيد ( پر کاري يا کم کاري) دانست. تيروئيد يک غده بسيار کوچک ولي مهم در بدن است که به تنظيم متابوليسم بدن کمک مي کند. هورمون هاي تيروئيد، براي توليد مو عامل بسيار مهمي هستند. البته موهاي ابرو با افزايش سن و پيري نازک تر و کم پشت تر مي شوند؛ اما در بيماري تيروئيد ( کم کاري و پر کاري) فقط قسمت هاي انتهابي ابروها شروع به ريزش و ناپديد شدن مي کنند. سفيد شدن زودرس ابروها نيز از ديگر علائم بيماري تيروئيد است.

گل مژه اي که ناپديد نمي شود
 

يک برآمدگي کوچک و قرمز رنگ در کنار پلک چشم به وجود مي آيد و هيچ ضرري ندارد. اما اگر اين برآمدگي کوچک ( گل مژه) بعد از سه ماه از گوشه پلک شما ناپديد نشد، نشان دهنده نوعي سرطان بسيار کمياب است ( سرطان غده چربي). معمولاً گل مژه پس از يک ماه ناپديد مي شود؛ اما در سرطان غده چربي اين برآمدگي ناپديد نمي شود و يا بعد از از ناپديد شدن دوباره در همان نقطه قبلي به وجود مي آيد.

برجستگي هاي زرد رنگ روي پلک چشم
 

اين برجستگي هاي ريز زردرنگ روي پلک چشم نشان دهنده کلسترول بالا هستند که به آنها برآمدگي هاي کلسترولي نيز گفته مي شود. گاهي اوقات اين برآمدگي ها با گل مژه اشتباه گرفته مي شوند؛ اما در اگزانتلاسما تعداد اين برآمدگي ها بيش از يک عدد است و کوچک تر از گل مژه هستند.

سوزش چشم
 

سوزش چشم و قرمزي آن هنگام کار با کامپيوتر به يک نوع سندرم بينايي کامپيوتر مربوط است (CVS). بخشي از خستگي چشم به دليل عدم وجود کنتراست در صفحه کامپيوتر ( در مقايسه با جوهر روي کاغذ) و دليل ديگر آن ناشي از تمرکز روي پيکسل هاي نور است. اين مشکل بعدازظهرها تشديد مي شود؛ زيرا چشم ها خشک تر مي شوند. افرادي که عينک مي زنند و يا از لنزهاي تماسي استفاده مي کنند، در اثر CVS بيشتر اذيت مي شوند. در اين حالت بهتر است از روشنايي صفحه مانيتور کم کنيد. مدل هاي جديدتر LCD ها و لپ تاپ ها در مقايسه با مدل هاي قديمي تر مانيتورها، کمتر اين مشکل را ايجاد مي کنند.

افزايش مواد زائد چشم
 

اماس و التهاب پلک ها ( بلفريتيس) خصوصاً در کناره هاي چشم، دلايل زيادي دارد که دو دليل عمده آن شوره پوست سر و آکنه است. در اين حالت چشم ها سوزش و خارش خواهند داشت و ممکن است داخل چشم ها خال يا لکه هايي نيز ايجاد شود. با افزايش مواد زائد چشم کم کم سخت تر مي شوند و در ميان مژه ها تجمع مي کنند. دست هاي خود را تميز بشوييد و با مقداري آب ولرم، مژه هاي خود را مرطوب کنيد و اين کار را به مدت پنج دقيقه انجام دهيد. در صورت عدم بهبودي به پزشک خود مراجعه کنيد تا در صورت لزوم آنتي بيوتيک مناسب براي شما تجويز کند.

نقاط تاريک در ديد ( ميگرن چشمي)
 

نابينايي نقطه اي که با تاريک و روشن شدن ديد و خطوط موج دار و سردرد نيز همراه است، مي تواند به دليل خونريزي مغزي باشد. اين مشکل بينايي اغلب در مرکز چشم ايجاد مي شود و بينايي فرد را مختل مي کند. اين عارضه بدون درد است.

قرمزي و خارش چشم
 

دلايل بسياري مي توانند موجب خارش و سوزش چشم شوند. اما خارش همراه با عطسه و سرفه کردن، گرفتگي سينوس ها و آبريزش بيني، ناشي از آلرژي ( حساسيت) است.

وقتي که سفيدي چشم به زردي بزند
 

دو گروه از افراد به اين حالت دچار مي شوند که به آن زردي گفته مي شود:
نوزاداني که عملکرد کبد آنها هنوز کامل نشده است و بزرگسالاني که به مشکلات مربوط به کبد، کيسه صفرا و يا مجراي صفرا دارند ( افراد مبتلا به بيماري هپاتيت). زرد شدن قسمت سفيد چشم (صلبيه) به اين دليل است که فرآيند توليد گلبول هاي قرمز خون در کبد انجام نمي شود.

برآمدگي يا نقاط برجسته ريز قهوه اي رنگ در پلک چشم
 

حتي افرادي که مراقب حفظ سلامت پوست خود هستند نيز ممکن است گاهي اوقات از سلامت پلک هاي خود غافل شوند. اغلب تومورهاي بدخيم پلک چشم جزء سلول هاي اصلي سرطاني هستند. اين نقاط اگر قهوه اي رنگ باشند، اغلب نشان دهنده تومور بدخيم سرطاني هستند. افراد مسن و آنهايي که پوست هاي نازک و ظريف دارند، بيشتر در معرض خطر هستند. ممکن است روي سطح اين برآمدگي رگ هاي بسيار کوچک خون ديده شود. اگر روي مژه ها باشند، قسمتي از مژه ها نيز مي ريزند.

برآمدگي و تورم چشم ها
 

مهم ترين دليل برآمدگي چشم ها پرکاري تيروئيد است. اين افراد اغلب چشم هاي خود را جمع مي کنند و گاهي اوقات به فرد مقابلشان زل مي زنند.

دوبيني، تاربيني و يا نابينايي
 

بي حسي و ضعف يک بازو، پا، صورت و يا يک طرف بدن به طور کامل، اختلال در راه رفتن، سرگيجه و عدم تعادل و هماهنگي بدن و سردردهاي شديد از علائم سکته هستند. اين علايم به يکباره ظاهر مي شوند.

خشکي چشم ها و حساسيت در برابر نور
 

«سندرم اسچوگرين» نوعي اختلال در سيستم ايمني بدن است( اختلال در غده هاي مرطوب کننده چشم و دهان). اين عارضه در زنان چهل سال به بالا بيشتر بروز مي کند. معمولاً چشم ها و دهان تأثير مستقيمي روي يکديگر دارند، خشکي سينوس ها، خشکي پوست و خشکي چشم در اثر کم آبي بدن و عدم وجود بزاق يا آب دهان، ايجاد مي شود و بلعيدن و جويدن فرد را مختل مي سازد.

عدم توانايي جهت کنترل اشک و يا بستن يکي از چشم ها
 

يکي از اختلالات عصبي است که کنترل ماهيچه هاي صورت ( عصب هفتم جمجمه اي) را مختل کرده و موجب فلجي نيمي از صورت مي شود. اين مشکل اغلب در اثر عفونت ويروسي ( مثل ويروس شينگلس و HIV) و يا در اثر عفونت باکتري ( مثل بيماري ليمه) به وجود مي آيد. ديابتي ها و زنان باردار بيشتر در معرض اين خطر قرار دارند. در اين حالت نيمي از صورت به طور کامل فلج مي شود. البته اثرات آن در افراد به صورت مختلف بروز مي کند؛ اما به طور کلي موجب پژمردگي و ضعف چهره مي شود. ممکن است از چشم ها بيش از حد اشک جاري شود و يا چشم ها خشک شوند و اصلاً اشکي توليد نکنند.

تيره گي و تاري ديد در اثر ديابت
 

افراد مبتلا به ديابت همواره به خطرات جدي در مورد چشم هايشان مواجه هستند ( مثل کوري تدريجي و يا آب مرواريد) اما بيشترين تهديد، تأثيري است که ديابت روي گردش خون در چشم ها مي گذارد و باعث کوري مي شود.
منبع: دنياي سلامت( شماره 61)
ae



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط