چگونه جلوي سيگاري شدن فرزندمان را بگيريم؟

سال‌هاي پيش از بلوغ يعني حوالي 10 تا 12 سالگي، بهترين سن آموزش‌ منع مصرف دخانيات براي بچه‌هاست. البته اگر فرزند شما در اطراف خود مي‌بيند و مي‌شنود که بزرگ‌ترها موادي مانند سيگار يا الکل را استفاده مي‌کنند تا به احساس لذت يا آرامش برسند و از مشکلات فارغ شوند ، بهتر است اين آموزش‌ها را متناسب با سن عقلي او شروع کنيد.
شنبه، 9 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه جلوي سيگاري شدن فرزندمان را بگيريم؟

چگونه جلوي سيگاري شدن فرزندمان را بگيريم؟
چگونه جلوي سيگاري شدن فرزندمان را بگيريم؟


 

دکتر حسن آذري‌پور




 
سال‌هاي پيش از بلوغ يعني حوالي 10 تا 12 سالگي، بهترين سن آموزش‌ منع مصرف دخانيات براي بچه‌هاست. البته اگر فرزند شما در اطراف خود مي‌بيند و مي‌شنود که بزرگ‌ترها موادي مانند سيگار يا الکل را استفاده مي‌کنند تا به احساس لذت يا آرامش برسند و از مشکلات فارغ شوند ، بهتر است اين آموزش‌ها را متناسب با سن عقلي او شروع کنيد. تحقيقات آماري نشان مي‌دهد که اگر بچه‌ها در دوران بلوغ به کشيدن سيگار يا استفاده از مواد الکلي روي آورند در معرض زيان‌هاي زيادي از جمله موادمخدر قرار مي‌گيرند و تحولات جسمي و روحي آنها با صدمات شديد مواجه مي‌شود. به همين دليل است که اين دوران، مهم‌ترين و حساس‌ترين دوران تربيت کودک و آشنايي او با خطرات و زيان‌هاي مواد مخدر است. اين آموزش مي‌تواند به چند روش صورت گيرد ولي قطعا نبايد با شيوه تهديد يا امري بچه‌ها را منع کرد كه: «اگه يه روزي بفهمم سراغ سيگار رفتي، خودت مي‌دوني چي‌کارت مي‌کنم!» بهترين راه اين است که با بچه‌ها درباره آينده صحبت نکنيد چون آنها معمولا از شنيدن سخنراني‌هاي اخلاقي شما سودي نمي‌برند. بايد در مورد زمان حال و اينکه اين مواد جسم آنها را بيمار مي‌کند، حرف بزنيد.
بايد در حالي که خط قرمز پررنگي روي هر نوع اعتياد مي‌کشيد با نوجوان طوري صحبت کنيد که بداند همواره باب گفتگو باز است و هميشه مي‌تواند به والدين‌اش تکيه کند.
شما بايد با صراحت واقعيت‌ها را بيان کنيد؛ واقعيت‌هايي که او همه آنها را در خيابان مي‌بيند يا از ديگران مي‌شنود اما نمي‌داند اين مواد چه عوارضي در بدن و مغز انسان ايجاد مي‌کنند. ضمنا خودتان بايد الگوي مناسبي باشيد و اساس اطلاع‌رساني به کودک را طوري پايه‌ريزي کنيد که بتوانيد در دوران رشد او، آنچه در نظر داريد را به تدريج به او آموزش دهيد. براي اين کار شايد لازم باشد از حوالي 4 سالگي متناسب با درک کودک و با استفاده از اينکه او شوق آموختن از بزرگ‌ترها را دارد، در مورد خطرات مصرف اين‌گونه مواد نکاتي را بياموزيد. اگر او در مورد اعتياد يا سيگار کشيدن پرسشي نمي‌کند، مبادا اين مهم را به تاخير بيندازيد. او به زودي در جامعه نمونه‌هايي را خواهد ديد و از همسايه و دوست تا فاميل کم نيستند کساني که سيگار مي‌کشند يا اعتياد خاصي دارند.

چگونه جلوي سيگاري شدن فرزندمان را بگيريم؟


پس اگر آرزو داريد نوجوان‌تان دنبال اعتياد و سيگار نرود، بايد از وقتي او کم‌سن و سال است و مدام به اين مي‌انديشد که آنچه استفاده مي‌کند تميز است يا آلوده، مورد اطمينان است يا سمي، عادات درست خوردن، درست آشاميدن و اهميت به سلامت را در او ايجاد کنيد. از اين طريق مي‌توانيد در سال‌هاي بعد، به راحتي و با مرور آمار تصادفات و تلفات هولناکي که در اثر استعمال مواد مخدر رخ مي‌دهند يا سرنوشت تلخ مانند سرطان ريه و ديگر بيماري‌هايي که يک سيگاري دچار آن مي‌شود، او را از رفتن به سراغ اين مواد منع کنيد.
منبع:www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط