اكثر مسموميتها با مواد شوينده در اسفندماه و به شکل تصادفي است. اگر انواع و اقسام شويندهها و سفيدكنندهها (كه گاز كلر آزاد ميكنند) در فضاي سربسته و بيمحابا مورد استفاده قرار گيرند، به مسموميتهاي شديد منجر ميشوند.
آقاي دکتر! در مورد مسموميتهاي ناشي از مواد شوينده توضيح ميدهيد؟
اكثر مسموميتها با مواد شوينده در اسفندماه و به شکل تصادفي است. اگر انواع و اقسام شويندهها و سفيدكنندهها (كه گاز كلر آزاد ميكنند) در فضاي سربسته و بيمحابا مورد استفاده قرار گيرند، به مسموميتهاي شديد منجر ميشوند.
اين مسموميتها در يك سطح هستند؟
خير، بسته به مدت زمان تماس، ميزان تماس و نوع ماده متفاوت است.
خيلي از خانمها براي تميزي بيشتر انواع مختلف اين مواد را با هم مخلوط ميكنند. اين کار چه قدر خطرناک است؟
مواد شوينده و پاك كننده با توجه به سوزانندگي به درجات مختلف تقسيم ميشوند. براي مثال مايع سفيد كننده از سوزانندگي كمتر و جوهرنمك از سوزانندگي بيشتري برخوردار است. متأسفانه بسياري از خانمها در فضاي بسته مايع سفيدكننده و جوهرنمك را براي پاكيزگي بيشتر محيط مخلوط ميكنند و اين حركت بسيار نادرست است و باعث ايجاد گاز كلر و سوزش گلو، سرفه و سوزش و قرمزي چشم و حتي خفگيهاي فوري ميشود. اين موضوع به ويژه در حمام به علت عدم تهويه مناسب و وجود بخار آب، بيشتر حايز اهميت است. اکثر افرادي که به دليل اين مسموميتها (استنشاق گاز کلر بر اثر ترکيب انواع مواد شيميايي با هم و يا با آب گرم در محيطهاي سربسته) به مراکز درماني آورده ميشوند، دچار گرفتگي صدا، اختلال در تنفس، سرفه، خسخس سينه و درد قفسه سينه نيز هستند. علاوه بر اينها باز هم بايد تأكيد کنم موادي كه وارد سيستم تنفسي ميشوند، به چند طريق بيماري را تحميل ميكنند؛ به طوري كه مواد اسيدي بهطور مستقيم موجب سوختن مخاط ميشوند و يا بعضي از اين مواد به التهاب در ريه منجر ميشوند كه اين التهاب فرد را به برونشيت و بيماريهاي التهابي مبتلا ميكند. حتي ميزان التهابي كه بعضي از اين مواد ايجاد ميكنند، آنقدر شديد است كه حالات اورژانس و فوريت به وجود ميآورند. روند برخي واكنشهاي التهابي نيز خيلي مزمن است و حتي در شروع ممكن است هيچ علامتي در بيمار ايجاد نكنند؛ اما بعد از 10تا 15 سال كم كم آثار خود را نشان ميدهند.
آيا مطالعهاي در مورد سرطانزا بودن اين مواد صورت گرفته است؟
البته سرطانزايي اين مواد به اثبات نرسيده ولي بايد در مورد آنها حتما جانب احتياط را رعايت کرد زيرا به هر حال براي ابتلا به سرطان، اين مواد خطر بالقوه دارند اما در مورد بعضي از مواد شيميايي مانند كلر، علايم قابل برگشت است و بيمار معمولا بهبود مييابد.
استفاده از ماسک تا چه حد در جلوگيري از مسموميتها موثر است ؟
خيلي نميتوان به اين ماسکها اطمينان کرد. به همين دليل توصيه ميشود که خانمها در خانه تکاني از مواد شوينده و پاک کنندهاي (شويندههاي پودري) استفاده کنند که آسيب کمتري ميرسانند و مواد شوينده شيميايي به ويژه مواد سفيدکننده را از برنامه تميزکاري حذف کنند و در صورت استفاده از اين گونه مواد، از مخلوط کردن آنها با هم جدا بپرهيزند و از استفاده آنها در فضاهاي بسته به ويژه حمام و سرويسهاي بهداشتي خودداري کنند. در عين حال، خوراندن شير در دفعات به فرد مسموم توصيه ميشود. منبع: http://www.salamat.com ae
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.