قد و وزن نرمال کودک 18 ماهه

اگر فرزند دارید، متوجه هستید که مراقبت کردن از او کار بسیار دشواری است. همچنین غذا دادن به کودک 18 ماهه کار چندان آسانی به حساب نمی آید. این که خاطر جمع شوید بهترین برنامه غذایی برای رشد، قد و وزن نرمال چه باید باشد، مطالعه مطلب زیر میتواند کمک شایانی به شما کند.
5 ساعت و 13 دقیقه پیش
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
قد و وزن نرمال کودک 18 ماهه

قد و وزن کودک 18 ماهه به  شرح زیر است:

 
دخترها
قد دختران 18 ماهه معمولاً در حدود 83/5 سانتی‌متر تا 85/7 سانتی‌ متر است. وزن آن‌ها در این سن در حدود9/700 کیلوگرم تا 12/200 کیلوگرم است.
 
پسرها
قد پسران در این سن به طور متوسط بین86/3 سانتی‌متر تا 88/9 سانتی‌متر است. وزن پسران ۱8 ماهه در این سن به طور میانگین بین 11,۲۰۰ کیلوگرم تا ۱2,۸۰۰ کیلوگرم است.
 

فاکتورهای مهم و تاثیرگذار بر رشد قد و وزن کودک 18 ماهه

 
وارثت و ژنتیک
مهم‌ترین عامل، فاکتور وارثتی و ژنتیکی است که از والدین به کودک به ارث می‌رسند اما در کنار عوامل ژنتیکی، فاکتورهای مهم دیگری می‌توانند تعیین‌کننده قد و وزن کودک باشند که از قضا قابل کنترل و مدیریت هستند و می‌توان با رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی در خصوص مدیریت این فاکتورها به رشد مناسب کودک کمک کرد.
 
موعد زایمان
اگر کودک در زمان مقرر و مناسب متولد شود قد و زن نرمالی خواهد داشت. اگر بعد از موعد مقرر به دنیا بیاید ممکن است بزرگ‌تر از حد متوسط باشد و اگر پیش از موعد متولد شود (نوزاد زودرس) به احتمال زیاد کوچک‌تر از میانگین جمعیت خواهد بود.  
 
سلامت و شرایط مادر در دوران حاملگی
مادارنی که بارداری سالمی دارند معمولاً نوزادان‌شان از وزن و قد متناسب برخوردار هستند. مادران بارداری که اضافه وزن دارند، دیابت دارند و در دوران بارداری ورزش نمی‌کنند ممکن است صاحب نوزادانی شوند که اضافه وزن و یا کوتاهی قد دارند. سیگار کشیدن مادر و نداشتن رژیم غذایی مناسب در دوران حاملگی نیز می‌تواند باعث شود نوزاد کوچک‌تر از حد میانگین به دنیا آورد.
 
جنسیت نوزاد
همانطور که در مطالب بالا مشاهده کردید معمولاً کودکان پسر رشد بیشتری نسبت به کودکان دختر دارند. حتی در بدو تولد نیز معمولاً نوزادان دختر نسبت به پسران کوچک‌تر (از لحاظ ‏قد و وزن) هستند.
 
تغذیه
نوزدانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند روند رشدشان آهسته‌تر است اما معمولاً در دوران کودکی رشد بهتری نسبت به همسالان خود که با شیر خشک تغذیه شده‌اند، دارند. همچنین کودکانی که رژیم غذایی، سالم، متنوع و کاملی دارند و از همه گروه‌های مواد غذایی در جیره غذایی روزانه آن‌ها گنجانده شده است نیز، رشد بیشتر و متناسب‌تری خواهند داشت.
 
سطح ترشح هورمون‌ها
کودکانی که سطح ترشح هورمون‌های آن‌ها متعادل و متناسب است رشد مطلوبی دارند اما اگر سطح ترشح هورمون رشد در کودک بالا یا پایین باشد ممکن است رشد او با اختلالاتی همراه باشد. به عنوان مثال کودکانی که کم‌کاری تیروئید دارند سرعت رشدشان کمتر از همسالان‌شان است.
 
مصرف داروها
مصرف برخی داروها می‌تواند بر روند رشد کودک تاثیر منفی داشته باشد به عنوان مثال مصرف کورتیکواستروییدها می‌تواند باعث کند شدن رشد و نمو کودک شود.
 
مسائل بهداشتی و سلامتی
بدیهی است که کودکانی از بیماری‌های مزمنی مانند سرطان، بیماری‌های کلیه، فیبروز کیستیک، بیماری‌های خودایمنی، مشکلات گوارشی و … رنج می‌برند رشد کندتری نسبت به همسالان خود داشته باشند. معمولآً این گونه بیماری‌ها علاوه بر ضعیف کردن سیستم ایمنی بر جذب مواد مغذی مورد نیاز برای رشد کودک نیز تاثیر سوء دارند و می‌توانند در روند رشد کودک اختلال ایجاد کنند.
 
خواب
بارها در مقالات مختلف اشاره کردیم که بخش بزرگی از فرایند رشد و نمو در کودکان به هنگام خواب و استراحت رخ می‌دهد. کودکانی که خواب باکیفیت و کافی دارند، رشد مطلوب‌تری نیز دارند.
 
سبک زندگی
کودکانی که در خانواده‌های شاد و پرتحرک زندگی می‌کنند و به مسائل عاطفی آن‌ها به خوبی رسیدگی می‌شود رشد بهتری نسبت به همسالان خود دارند.
 

مواد ضروری موجود در برنامه غذایی کودک 18 ماهه

اگر فرزندتان 18 ماهه است، باید با سرعت زیاد رشد کند. او برای ادامه مسیر رشد خود به مواد غذایی مناسب نیاز دارد. رژیم غذایی متعادلی که غنی از پروتئین، ویتامین، کربوهیدرات و مواد معدنی باشد برای او مهم است. اگر می خواهید بدانید که کدام غذا ها باید در برنامه غذایی کودک تان قرار گیرد، به خواندن ادامه دهید:
 
۱.غلات
غلات بسیار سالم هستند و می توانند در رژیم غذایی فرزندتان لحاظ شوند. می توانید غلات مختلفی مانند برنج، گندم، جو و غیره را به رژیم غذاییش اضافه کنید. برنج کمترین آلرژی را دارد و به همین دلیل است که به عنوان یکی از اولین غذا ها برای کودکان توصیه می شود. گندم منبع غنی ویتامین B، منیزیم و آهن است و جو می تواند ویتامین A، فولات (فولیک اسید) و پروتئین را برای فرزندتان فراهم کند. همچنین می توانید کینوا (خاویار گیاهی) را در رژیم غذاییش بگنجانید چرا که سرشار از آهن، کلسیم، فیبر و پروتئین است. با این حال قبل از قرار دادن این غلات در رژیم غذایی، اول یک بررسی با پزشک متخصص اطفالتان انجام دهید.
 
۲.سبزیجات
اکنون که فرزندتان کمی بزرگ تر شده است می توانید به او سبزیجات دهید. سبزیجاتی مانند کدو تنبل و هویج، منابع خوبی از ویتامین A هستند بنابراین آن ها را در رژیم غذاییش قرار دهید. جدای از این ها، می توانید نخودفرنگی پخته، لوبیا ادامامی (سویا) و خیار هم به او بدهید.
 
۳.میوه ها
می توانید مرکباتی مانند پرتقال و لیمو شیرین و میوه هایی مانند سیب، موز، توت فرنگی و گلابی را در رژیم غذاییش قرار دهید. دادن آووکادو به او چطور است؟ آووکادو منبع خوبی از چربی های سالم است و باید در رژیم غذایی کودک در حال رشد قرار گیرد.
 
۴.آجیل
میوه ها و آجیل خشک می تواند به افزایش وزن سالم فرزندتان کمک کند. می توانید با دادن تکه های کوچک بادام و گردو (ریز و خرد شده) یا در یک وعده ی غذایی یا در کنار آن به فرزند نوپایتان شروع کنید. این آجیل ها باید به خوبی خرد شوند چرا که ممکن است در نهایت باعث خفگی فرزندتان شود. همچنین می توانید آن ها را پودر کنید و به لیوان شیرش اضافه کنید.
 
۵.گوشت
مرغ کباب شده یا هر شکل دیگر با تیکه های کوچک برای یک کودک در این سن خوب است. با این حال باید اطمینان حاصل کنید گوشتی که در رژیم غذاییش قرار می دهید، تازه و ارگانیک باشد و به خوبی پخته باشد.
 
۶.ماهی
می توانید انواع ماهی های مختلف را به فرزندتان در این سن دهید به جز ماهی خاصی مانند اره ماهی. مطمئن شوید که ماهی به خوبی پخته باشد. همچنین از دادن خرچنگ و صدف به او خودداری کنید چرا که می توانند باعث واکنش های آلرژیک شوند.
 
۷.شیر
اگر فرزندتان بالای ۱۲ ماه سن دارد، در رژیم غذایی روزانه اش یک لیوان شیر قرار دهید. اگر فرزندتان بیماری عدم تحمل لاکتوز دارد، در مورد شیر که باید در رژیم غذاییش قرار گیرد، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
 
۸.محصولات لبنی دیگر
پنیر، کره تصفیه شده، کره، پنیر محلی و ماست هم می توانند به عنوان میان وعده به کودک داده شوند. همچنین می توانید این ها را در وعده های غذاییش قرار دهید. محصولات لبنی، منبع غنی از کلسیم و پروتئین هستند و کودک را سیر نگه می دارند.
 
۹.تخم مرغ
تخم مرغ یک غذای مغذی است و می تواند در رژیم غذایی کودک در این سن قرار گیرد. تخم مرغ آب پز، تخم مرغ همزده و املت می تواند گزینه خوبی برای صبحانه باشد. تخم مرغ سرشار از پروتئین است، کلسترول کمی دارد و برای سلامتی کلی خوب است. بنابراین آن را بخشی از رژیم غذایی فرزندتان قرار دهید.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط