آدامس شادی آور

موادمخدر جديد نيازي به زغال و منقل ندارند و دودي از آنها برنمي‌خيزد. موادمخدر جديد مي‌توانند يک قرص يا پاستيل و آدامس باشند مانند پان پراگ که اين روزها رواج زيادي يافته است. استفاده آسان و بدون نياز به مقدمه چيني، از ويژگي‌هاي اصلي موادمخدر جديد است که نمونه آن پان پراگ است که در بسته‌بندي‌هاي شبيه آدامس ارايه
يکشنبه، 1 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آدامس شادی آور

آدامس شادی آور
آدامس شادی آور


 





 
موادمخدر جديد نيازي به زغال و منقل ندارند و دودي از آنها برنمي‌خيزد. موادمخدر جديد مي‌توانند يک قرص يا پاستيل و آدامس باشند مانند پان پراگ که اين روزها رواج زيادي يافته است. استفاده آسان و بدون نياز به مقدمه چيني، از ويژگي‌هاي اصلي موادمخدر جديد است که نمونه آن پان پراگ است که در بسته‌بندي‌هاي شبيه آدامس ارايه مي‌شود.
يک سال پيش، ماده مخدر پان‌پراگ از مرزهاي شرقي کشور به‌عنوان خوش‌بوکننده دهان وارد کشور شد و استفاده از آن به سرعت گسترش يافت. سودجويان و دلالان مرگ براي فروش و به دام انداختن افراد بي‌گناه بيشتر، پان پراگ را با نام‌هاي اغواکننده‌‌اي مانند راجا، ملوان زبل، پان عربي، تايتانيک، ناس خارجي، ويتامين، پان اسفناج، گوتا و... در قالب‌هاي گوناگوني مانند پودر، پاستيل و آدامس روانه بازار کردند.
دکتر محمدرضا جهاني، دبيرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره پان پراگ مي‌گويد: «پان پراگ از طريق کشورهاي هند، پاکستان و افغانستان وارد کشور شد.» قاچاقچيان موادمخدر، پان پراگ را به عنوان يک ماده خوش‌بو کننده دهان معرفي کردند و اين امر موجب استقبال افراد بسياري از آن شد. مانند ديگر موادمخدر جديد، ناآگاهي يکي از دلايل استفاده از پان پراگ است.
علاوه بر اين، پان پراگ قيمت ناچيزي دارد و هر بسته آدامس مانند آن با قيمتي در حدود 300 تا 500 تومان خريد و فروش مي‌شود.تهيه پان پراگ دردسر چنداني ندارد و از طريق دستفروش‌ها و دکه‌هاي روزنامه‌فروشي عرضه مي‌شود. پان پراگ در بسته‌بندي‌هاي زيبا و متنوع و در طعم‌هاي گوناگون به فروش مي‌رسد. پان پراگ بيشتر در طعم نعنايي ارايه مي‌شود و به صورت مکيدني يا جويدني مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

پان‌پراگ چيست؟
 

پان پراگ از ترکيب تنباکو، آهک، خاکستر، ادويه‌هاي معطر، ساخارين و افزودني‌هاي غيرمجاز خوراکي بسيار خطرناک مانند آرسنيک، کربنات منيزيم و سرب تشکيل شده است. ناگفته مشخص است که مصرف موادي مانند آرسنيک، کربنات منيزيم و سرب تا چه ميزان مي‌تواند مضر باشد و سلامت مصرف کننده آن را تهديد کند.
براي توليدپان،‌ دانه درخت آرکاکيتچو که مصرف آن سبب قرمزي دهان مي‌شود را در برگ درخت بتل مي‌پيچند و سپس به آن هيدروکسيدکلسيم و تنباکو اضافه مي‌کنند. به اين ترتيب ماده مخدر پان پراگ توليد مي‌شود. اما چون بهاي برگ درخت بتل گران است، سودجويان و دلالان موادمخدر از خاکستر و مواد تقلبي ديگر که خطرهاي بسيار به همراه دارند، استفاده مي‌کنند که موجب ايجاد آسيب فراوان در مصرف‌کننده پان‌پراگ مي‌شود.
گوتکا ماده مخدر ديگري است که از مشتقات پان‌پراگ است و از جوشاندن پان پراگ و پيچاندن عصاره آن در برگ درخت وين ساخته مي‌شود.

خطرهاي استفاده از پان پراگ
 

هند داراي بالاترين ميزان سرطان دهان در جهان است. اين امر يک دليل ساده دارد. بسياري از هنديان عادت به جويدن پان پراگ دارند. نيکوتين موجود در پان پراگ باعث زردي رنگ دندان‌ها و آسيب به سلول‌هاي مغزي مي‌شود. مواد موجود در نيکوتين از طريق بزاق و مخاط دهان جذب بدن شده و در اثر ورود به خون، روي سلول‌هاي مغزي اثر مي‌گذارد.
سرطان دهان و حنجره، فساد لثه و ايجاد عارضه در دستگاه تنفسي و قلب و عروق، از ديگر خطرهاي استفاده از پان پراگ است. اين موارد را دکتر جهاني مي‌گويد و اضافه مي‌کند که استفاده از پان پراگ همچنين سلامت عمومي جامعه را به خطر مي‌اندازد چون مصرف پان پراگ سبب افزايش توليد بزاق دهان مي‌شود. خروج آب دهان مصرف‌کنندگان پان پراگ موجب گسترش بيماري‌هاي عفوني، سل و هپاتيت مي‌شود. از دست دادن تعادل رفتاري و حرکتي، سبکي سر، گيجي و شادي کاذب و تشنگي، از ديگر خطرهاي مصرف پان‌پراگ است.
اينها خطرهاي مصرف پان‌پراگ است اما خطري بزرگ‌تر در کمين مصرف کنندگان پان پراگ است و آن زمينه‌سازي براي اعتياد به مواد ديگر است. پان‌پراگ در بسته‌بندي‌هاي جذاب و به شکل آدامس ارايه مي‌شود و تهيه آن نيز کار سختي نيست، در نتيجه کودکان را به شدت تهديد مي‌کند. پس مواظب کودکان خود باشيد و در صورتي که مشاهده کرديد مغازه يا کيوسکي پان پراگ مي‌فروشد، به نيروي انتظامي گزارش دهيد.
منبع: http://www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط