نقش ويتامين E در پيشگيري از سکته مغزي

هيچ مي‌دانيد در چه صورتي سکته مغزي بروز مي‌کند؟ بايد در پاسخ به اين پرسش بگوييم که در صورت گرفتگي يا خون‌ريزي در يکي از رگ‌هاي خوني که به مغز منتهي مي‌شود و با کاهش خون‌رساني و يا آسيب به بخشي از آن همراه است، سکته مغزي بروز مي‌کند. جالب است بدانيد که 85 درصد از سکته‌هاي مغزي در اثر به وجود آمدن
سه‌شنبه، 3 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نقش ويتامين E در پيشگيري از سکته مغزي

نقش ويتامين E در پيشگيري از سکته مغزي
نقش ويتامين E در پيشگيري از سکته مغزي


 





 

هيچ مي‌دانيد در چه صورتي سکته مغزي بروز مي‌کند؟ بايد در پاسخ به اين پرسش بگوييم که در صورت گرفتگي يا خون‌ريزي در يکي از رگ‌هاي خوني که به مغز منتهي مي‌شود و با کاهش خون‌رساني و يا آسيب به بخشي از آن همراه است، سکته مغزي بروز مي‌کند. جالب است بدانيد که 85 درصد از سکته‌هاي مغزي در اثر به وجود آمدن لخته خون رخ مي‌دهند که عامل اصلي آن، گرفتگي عروق به خصوص در رگ‌هايي است که در مسير مغز وجود دارند. از جمله عواملي که احتمال سکته مغزي را تشديد مي‌کنند مي‌توان به ديابت، فشار خون و حتي چربي خون بالا اشاره کرد. به اين دليل افرادي که به اين بيماري‌ها مبتلا هستند بايد بيشتر از هر شخص ديگري مراقب باشند.
مطالعات نشان داده‌اند، مصرف ويتامين‌هايي مانند ويتامين E خطر بروز سکته مغزي را افزايش مي‌دهد. مدير کلينيک عصب‌شناسي دانشگاه آخن آلمان در اين خصوص مي‌گويد: «30دقيقه حرکت و فعاليت ورزشي در روز مانند دوچرخه‌سواري، کاهش وزن و مصرف زياد ميوه و سبزي‌هاي تازه از بروز سکته مغزي جلوگيري مي‌کند.» يکي از عوامل اصلي و شناخته شده در ابتلاي افراد به سکته مغزي، چاقي و داشتن رژيم‌هاي غذايي پرچربي و پرنمک است. به اين دليل به افراد مستعد اين عارضه توصيه مي‌شود تا از مواد غذايي استفاده کنند که منبع غذايي آنتي اکسيدان‌ها به حساب مي‌آيند. به اين دليل است که خوردن ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه به وفور توصيه مي‌شود. از جمله آنتي اکسيدان‌ها مي‌توان به ويتامين‌هاي A و E اشاره کرد زيرا هر دوي آنها مي‌توانند با از ميان برداشتن راديکال‌هاي آزاد و کاهش فشار خون و عوامل پيش برنده گرفتگي عروق، از بروز سکته مغزي جلوگيري کنند.
به‌طور کلي، براي پيشگيري از ابتلا به اين ضايعه، افراد بايد حبوبات، آجيل و مغزها، دانه‌هاي خوراكي و ساير پروتئين‌هاي گياهي را بيشتر از پروتئين‌هاي حيواني در برنامه غذايي روزانه خود مصرف کنند. زيرا مطالعات نشان داده‌اند، ميزان سكته مغزي در ميان افراد گياه‌خوار بسيار كمتر از مصرف‌كنندگان گوشت قرمز است. به علاوه، اين افراد بهتر است، ماهي‌هاي روغني به خصوص قزل‌آلا و ماهي قباد را که سبب بهبود جريان خون مي‌شوند، حداقل دو بار در هفته به منظور پيشگيري از بروز اين عارضه استفاده کنند. به اين افراد توصيه مي‌شود که از نان‌هاي تهيه شده با آرد کامل سبوس دار و ساير منابع غذايي غلات را به همراه سبزي‌هاي خام و يا پخته ميل کنند تا به اين ترتيب هم انرژي کافي به آنها برسد و هم اينکه با دريافت فيبر کافي، احساس سيري در آنها به مدت طولاني‌تر ايجاد شود. مغزها، دانه‌هاي خوراكي و روغن كتان حاوي نوعي اسيد چرب ضروري به نام لينولئيك اسيد هستند. طي مطالعه‌اي كه محققان فنلاندي انجام داده بودند، مشاهده شد مردان ميانسالي كه دچار سكته شده بودند، در مقايسه با ساير افراد، سطوح پايين‌تري از اين اسيد چرب ضروري را داشتند. به اين دليل به منظور پيشگيري از سکته مغزي به افراد توصيه مي‌شود تا از منابع غذايي اين اسيد چرب بيشتر استفاده شود. علاوه بر اينها، مصرف مواد غذايي غني از سلنيوم مانند ماهي، جوانه گندم و تخم آفتابگردان نيز براي پيشگيري از سكته مغزي مناسب‌اند. در ادامه بايد بگوييم که غذاهاي چرب و کنسرو شده به دليل نمک بيشتري که دارند به هيچ عنوان براي اين افراد توصيه نمي‌شود.

منبع:www.salamat.com<



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط