زايمان و تولد(1)

در وضعيت بريچ كه در حدود 3 درصد موارد بارداريها را تشكيل مي دهد، سر بر عكس حالت طبيعي در بالاي رحم واقع مي شود و تنه و يا پاها در پايين؛ و در موقع وضع حمل ابتدا تنه و يا پاها، و سپس سر خارج مي شود. وضعيت ته، بيشتر در مادراني ديده مي شود كه لگنشان تنگ است و يا جنين آنها زياد بزرگ شده است. مادراني كه
شنبه، 7 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
زايمان و تولد(1)

زايمان و تولد(1)
زايمان و تولد(1)


 





 
سونوگرافي جنين را در وضعيت بريچ نشان داده و دكترم مي گويد جنين بسيار پائين و به پا قرار گرفته است. اين وضعيت چرا ايجاد مي شود و چه مسائلي را به دنبال خواهد داشت؟
در وضعيت بريچ كه در حدود 3 درصد موارد بارداريها را تشكيل مي دهد، سر بر عكس حالت طبيعي در بالاي رحم واقع مي شود و تنه و يا پاها در پايين؛ و در موقع وضع حمل ابتدا تنه و يا پاها، و سپس سر خارج مي شود. وضعيت ته، بيشتر در مادراني ديده مي شود كه لگنشان تنگ است و يا جنين آنها زياد بزرگ شده است. مادراني كه زايمانهاي متعدد داشته و جدار شكم و رحمشان به همين علت متسع و شل شده است نيز ممكن است نوزادشان را با وضعيت پا به دنيا بياورند، ولي اگر زايمانهاي قبلي طبيعي بوده است اين بار هم ممكن است به راحتي وضع حمل كنند. گاهي از اوقات كه مادر دوقلو باردار است، يك و يا هر دو جنين به علت كوچكي جثه و يا زيادي آب داخل رحم به اين وضعيت قرار مي گيرند.
پيش بيني وضع حمل مادراني كه براي بار اول حامله شده اند و جنين آنان به وضعيت غير طبيعي قرار گرفته است تا حدي مشكل است ولي آساني و سختي زايمان ارتباط مستقيم با اندازه لگن مادر و وزن نوزاد دارد. در صورتي كه لگن مادر به اندازه طبيعي و نوزاد داخل شكم از حد معمول بزرگتر نشده باشد زايمان راحت و بدون خطر خواهد بود، در غيراين صورت زايمان مشكل و طولاني مي شود و يا منجر به عمل سزارين مي گردد. كيفيت زايمان نوزادي كه به وضعيت ته قرار گرفته است بر حسب اين كه با ته و يا با دو پا خارج شود تفاوت مي كند، در هر حال براي جلوگيري از هرگونه خطر، زايمان بايستي با بيهوشي كامل و توسط پزشك متخصص زنان و زايمان انجام گيرد.
*******
در طول زندگي چند بار مي توان به روش سزارين زايمان كرد؟
در گذشته اعتقاد بر اين بود كه خانمهائي كه يك بار سزارين شده اند بايد فرزندان بعدي شان را هم با اين روش به دنيا بياورند اما امروزه پزشكان بر اين باور نيستند. در حال حاضر بعضي زايمانهاي طبيعي در خانمهائي انجام مي شود كه زايمان قبلي شان سزارين بوده است. در صورتيكه دليل محكمي براي سزارين مجدد وجود داشته باشد، مثل بعضي دلايل جراحي، سن، وضعيت سلامت مادر و جنين و يا ساير دلايل، محدوديتي براي دفعات متعدد سزارين وجود ندارد. مشورت با ماما يا پزشك معالج هميشه مي تواند يك راهنماي خوب براي انتخاب بهتر باشد.
*******
با توجه به اينكه زايمان اولم سزارين بوده است مي توانم فرزند بعدي ام را طبيعي زايمان كنم؟
يك بار زايمان سزارين منعي براي زايمان يا زايمان هاي طبيعي بعدي نيست. امروزه با توجه به اينكه براي انجام سزارين از برش افقي روي شكم استفاده مي كنند مشكلي براي زايمان طبيعي بعدي پيش نخواهد آمد. با اين حال بهتر است در مورد نحوه زايمان حتما با پزشك متخصص زنان خود مشورت كنيد.
*******
چگونه مي توان زمان دقيق زايمان را تعيين كرد؟
صحيح ترين زمان تولد 266 روز يا 38 هفته پس از باروري و لقاح است. تخمك معمولا در مدت دوازده ساعت پس از تخمك گذاري بارور مي شود و هم خوابگي بايد بيست و چهار ساعت قبل از باروري اتفاق افتاده باشد. بطور معمول يك زن باردار زماني به ماما يا متخصص زايمان مراجعه مي كند كه دو خونريزي قاعدگي متوالي در وي اتفاق نيفتاده باشد. در آن هنگام به خاطر آوردن زمان دقيق هم خوابگي معمولا امكانپذير نيست و از اين رو تعيين روز باروري مشكل خواهد بود. جهت رفع اين مشكل، متخصصان زايمان، تاريخ تولد را 280 روز يا 40 هفته پس از اولين روز آخرين قاعدگي محاسبه مي كنند. در زناني كه داراي دوره قاعدگي منظم 28 روزه باشند، روش محاسبه تقريبا دقيق است، اما در مورد زناني كه چرخه قاعدگي نامنظم دارند، در محاسبه ممكن است اشتباه به وجود آيد.
يك اشكال ديگر در امر محاسبه دخيل است. عارضه اي ديگر سبب مي شود 14 روز پس از باروري در رحم خونريزي ايجاد شود كه در نتيجه لانه گزيني تخمك بارور شده و فعاليت تخريبي بلاستوسيست است. بلاستوسيست در اين زمان جدار رحم را سوراخ مي كند تا عمل لانه گزيني را انجام دهد كه اين امر گاهي با خونريزي قاعدگي اشتباه مي شود. از اين رو واضح است كه به آساني زمان بارداري و تاريخ زايمان را نتوان تعيين كرد.براي كمك به تعيين سن دقيق بارداري و زمان زايمان مي توان از اولتراسوند نيز استفاده كرد. با اين وسيله مي توان اندازه دقيق CR (فاصله سر تا دنبالچه جنين)، قطر دو طرف آهيانه، دور سر، دور شكم و طول استخوان ران را به دست آورد. با اندازه گيري اين قسمتها، سن دقيق جنين و طول دوره بارداري امكان پذير خواهد بود.
*******
در چه مواردي زايمان بايد با روش سزارين انجام شود؟
در مواردي پزشك يا ماما تشخيص مي دهد كه جنين بايد به صورت اورژانسي با سزارين بيرون آورده شود:
- وقتي در معاينات منظم هنگام زايمان متوجه شود ضربان قلب جنين نا منظم شده است.
- وقتي بند ناف به طرف پائين حركت كند يا دچار پيچ خوردگي شود و يا به هر دليل احتمال آن برود كه گردش خون و اكسيژن رساني به جنين مختل شده است.
- وقتي جفت جدا شود.
- وقتي پيشرفت زايمان مختل شود يعني دهانه رحم هنگام زايمان به اندازه كافي باز نشود يا به هر دليل ديگر جنين نتواند از كانال زايمان خارج شود.
بعضي ا زشرايط هم وجود دارد كه انجام سزارين را ضروري مي سازد و پزشك مي تواند از قبل از شروع زايمان در اين مورد تصميم گيري كند:
- وقتي حاملگي دو قلويي يا بيشتر باشد.
- وقتي جنين هنگام زايمان با پا يا در وضعيت بريچ در رحم قرار گرفته باشد.
- وقتي مادر عفونت واژن با هرپس داشته باشد. زيرا در صورت زايمان طبيعي ممكن است ويروس را به نوزاد منتقل كند.
- وقتي جفت سر راهي وجود داشته باشد.
- وقتي مادر مسموميت حاملگي داشته باشد كه مرتبا پيشرفت كند.
- وقتي مادر سابقه سزارين هاي مكرر داشته باشد.
منبع:www.ninisite.com
ادامه دارد...



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط