وسایل جانبی کامپیوتر(2)

از سیستم های بولتنی اغلب برای اطلاع رسانی استفاده می گردید. سرعت مودم ها در آن زمان حدود ۳۰۰ بیت در ثانیه بود. در این حالت در هر ثانیه حدود ۳۰ حرف می توانست ارسال گردد. تا زمانیكه كاربران حجم بالائی از اطلاعات را ارسال نمی كردند مشكلات ارتباطی از بعد سرعت چندان مشهود نبود ولی بمحض ارسال داده های با
شنبه، 14 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
وسایل جانبی کامپیوتر(2)

وسایل جانبی کامپیوتر(2)
وسایل جانبی کامپیوتر(2)


 






 
از سیستم های بولتنی اغلب برای اطلاع رسانی استفاده می گردید. سرعت مودم ها در آن زمان حدود ۳۰۰ بیت در ثانیه بود. در این حالت در هر ثانیه حدود ۳۰ حرف می توانست ارسال گردد. تا زمانیكه كاربران حجم بالائی از اطلاعات را ارسال نمی كردند مشكلات ارتباطی از بعد سرعت چندان مشهود نبود ولی بمحض ارسال داده های با حجم بالا نظیر برنامه ها و تصاویر به سیستم های بولتنی و یا دریافت اطلاعا ت از طریق آنان سرعت ۳۰۰ بیت در ثانیه پاسخگو نبود . تلاش های فراوانی در جهت افزایش سرعت مودم ها صورت گرفت . ماحصل تلاش های فوق افزایش نرخ انتقال اطلاعات در مودم ها بود .
- از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۳ سرعت ۳۰۰ بیت در ثانیه
- از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۵ سرعت ۱۲۰۰ بیت در ثانیه
- از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۸۹ سرعت ۲۴۰۰ بیت در ثانیه
- از اواخر سال ۱۹۹۰ تا اوایل ۱۹۹۱ ۹۶۰۰ بیت در ثانیه
- سرعت ۱۹/۲ كیلو بیت در ثانیه
- سرعت ۲۸/۸ كیلو بیت در ثانیه
- سرعت ۳۳/۶ كیلو بیت در ثانیه
- سرعت ۵۶ كیلو بیت در ثانیه ( در سال ۱۹۹۸ استاندارد گردید )
- خطوط ADSL با حداكثر سرعت ۸ مگابیت در ثانیه ( از سال ۱۹۹۹ متداول شده است )
- مود مهای با سرعت ۳۰۰ بیت در ثانیه
در آغاز از مودم های با سرعت ۳۰۰ بیت در ثانیه استفاده می گردید . طرز كار مودم های فوق بسیار ساده بود. مودم های فوق از یك Frequency shift keying FSK برای ارسال اطلاعات دیجیتال از طریق خطوط تلفن استفاده می كردند. در FSK از یك فركانس ( tone) متفاوت برای بیت های متفاوت استفاده می گردید. زمانیكه یك مودم متصل به ترمینال با مودم متصل به كامپیوتر تماس می گرفت، مودم متصل به ترمینال مودم، originate نامیده می شود. مودم فوق برای مقدار" صفر" ، فركانس ۱۰۷۰ هرتز و برای مقدار" یك"، فركانس ۱۲۷۰ هرتز را ارسال می نماید. مودم متصل به كامپیوتر را مودم Answer می نامند. مودم فوق برای ارسال مقدار" صفر" ، فركانس ۲۰۲۵ هرتز و برای مقدار" یك" ، فركانس ۲۲۲۵ هرتز را ارسال می كرد.با توجه به اینكه مودم های فرستنده و گیرنده از فركانس های متفاوت برای ارسال اطلاعات استفاده می كردند، امكان استفاده از خط بصورت همزمان فراهم می گردید. عملیات فوق Full-duplex نامیده می شود. مودم هائی كه صرفا" قادر به ارسال اطلاعات در یك جهت در هر لحظه می باشند half-duplex نامیده می شوند.
فرض كنید دو مودم متصل و كاربر ترمینال ( فرستنده ) حرف a را تایپ نمائید. كد اسكی حرف فوق ۹۷ دهدهی و یا ۰۱۱۰۰۰۰۱ باینری است . دستگاهی با نام UART موجود در ترمینال بایت ها را به بیت تبدیل و آنها را از طریق پورت سریال (RS-۲۳۲ Port) در هر لحظه ارسال می دارد. مودم ترمینال به پورت سریال متصل بوده و در هر لحظه یك بیت را دریافت می دارد.در ادامه اطلاعات مورد نظر از طریق خط تلفن ارسال خواهند شد.

مودم های سریعتر
 

بمنظور ایجاد مودمهای سریعتر طراحان مودم مجبور به استفاده از روش های مناسبتری نسبت به FSK بودند. در ابتدا ازPhase-Shift Keying PSK و در ادامه از روش Quadrature amplitude modulation)QAM) استفاده كردند. روشهای فوق امكان ارسال حجم بالائی از اطلاعات را فراهم می نمودند.
تمام مودم های با سرعت بالا بنوعی از مفهوم " تنزل تدریجی " استفاده می نمایند. این بدان معنی است كه آنها قادر به تست خط تلفن و تنظیم سرعت مناسب می باشند.
در ادامه تحولات مربوط به مودم مودم های Asymmetric digital subscriber line)ADSL) بوجود آمدند. از واژه "غیر متقارن" بدین دلیل استفاده شده چون مودم های فوق قادر به ارسال اطلاعات با سرعت بالاتر در یك مسیر نسبت به مسیر دیگر می باشند. مودم های ADSL از این حقیقت كه هر منزل و یا محل كار دارای یك كابل مسی اختصاصی بین محل مورد نظر و شركت مخابرات مربوطه می باشند، استفاده نموده اند. خط فوق قادر به حمل حجم بالائی از داده نسبت به سیگنال ۳۰۰۰ هرتزی مورد نیاز برای كانال های صوتی تلفن می باشد . در صورتیكه مركز تلفن مربوط و منزل و محل كار كاربر هر دو از مودم های ADSL در دو طرف خط استفاده نمایند، بخشی از كابل مسی بین منزل و مركز نلفن می تواند بعنوان یك كانال انتقال اطلاعات دیجیتال با سرعت بالا مطرح گردد. ظرفیت خطوط فوق در حد ارسال یك میلیون بیت در ثانیه بین منزل و مركز تلفن (UpStream) و هشت مگابیت در ثانیه بین مركز تلفن و منزل (Downstream) تحت شرایط ایده آل است . با استفاده از یك خط می توان بصورت همزمان مكالمات تلفنی و داده های دیجیتال را ارسال كرد.
رویكرد استفاده شده در مودم های ADSL از اصول ساده ای تبعیت می نماید. پهنای باند خطوط تلفن بین ۲۴۰۰۰ هرتز و ۱۱۰۰۰۰۰ هرتز به باندهای ۴۰۰۰ هرتزی تقسیم می گردد.و یك مودم مجازی برای هر باند در نظر گرفته می شود. هر یك از ۲۴۹ مودم مجازی باند مربوط به خود را تست و بهینه ترین حالت را برای خود در نظر خواهند گرفت .برآیند سرعت تمام ۲۴۹ مودم مجازی، مجموع سرعت كانال خواهد بود.

پروتكل Point-to-point
 

امروزه از ترمینال های واقعی و یا شبیه سازی شده بمنظور اتصال به یك كامپیوتر استفاده نمی شود. از مودم ها بمنظور اتصال به یك مركز ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) استفاده و مركز فوق امكان ارتباط با اینترنت را فراهم می آورد. مودم مربوطه مسئولیت روتینگ بسته های اطلاعاتتی بسته بندی شده بر اساس پروتكل TCP/IP بین مودم استفاده شده و ISP را برعهده خواهد اشت . روش استاندارد استفاده شده برای روتینگ بسته های اطلاعاتی از طریق مودم، Point-to-point protocol)ppp) نامیده می شود. TCP/IP موجود بر روی كامپیوتر كاربر بصورت عادی داده گرام های خود را ایجاد می نماید داده گرام های فوق برای انتقال در اختیار مودم گذاشته می شوند. ISP مربوطه داده گرام ها را دریافت و آنها را در مسیر مناسب هدایت ( ارسال) خواهد كرد. در زمان دریافت اطلاعات از طریق ISP و استقرار آنها بر روی كامپیوتر كاربر از فرآیندی مشابه استفاده می گردد.
داده كامپیوتر در قالب رقم (Digital) ذخیره میشود و در حالی كه خطوط تلفن داده ها را در قالبی قیاسی (Analog ) منتقل میكنند. به اطلاعاتی رقمی میگوییم كه توسط اعداد گسسته قابل نمایش باشد . به داده ای قیاسی گوییم كه توسط كمیتهای متغیر پیوسته نمایش داده میشوند. هنگامی كه دو كامپیوتر را از طریق خط تلفن متصل میكنیم، نیاز به ابزاری به عنوان واسط بین كامپیوتر خود و سیستم تلفن داریم كه داده ها را از قالبی رقمی به قالبی تلفیقی ( Modulation) نموده تا از طریق خط تلفن قابل انتقال باشند. همچنین در انتهای دیگر داده قیاسی را به قالب رقمی اولیه اش تفكیك ( Demodulation ) مینماید. این ابزار " Modulation / Demodulation " ( تلفیق كننده / تفكیك كننده ) یا Modem نامیده میشود

Multi Media
 

كامپیوترها میتوانند تمام انواع داده هایی را كه امكان تبدیل آنها به ارقام وجود دارد ، از قبیل موزیكها ، تصاویر ، ترسیمات متحرك ، تصاویر ویدئویی و گفتارها ، به كاربسته و دستكاری كنند. وجود این قابلیت منجر به رشد و تعالی برنامه های كاربردی متعددی شده است كه به واسطه آنها میتوان متنها ، تصاویر ویدئویی و اصوات را به منظور ارائه بسته های مختلف آموزشی ، اطلاعاتی یا سرگرمی تركیب كرد. در یك تعریف میتوان گفت : به كاربرد كامپیوتر برای ارائه متن ، تصاویر ویدئویی ، انیمیشن و صوت بصورت مختلط چند رسانی یا Multi Media گفته میشود. عناصر سخت افزاری مرتبط با این كاربرد عبارتند از اسكنر ، كارت صوتی، بلند گو و میكروفن.

اسكنر
 

استفاده از اسكنر طی سالیان اخیر در اغلب ادارات و موسسات متداول شده است . اسكنرها دارای مدل ها ی متفاوتی می باشند .
- اسكنرهای مسطح : این نوع اسكنرها ، رومیزی نیز نامیده می شوند. اسكنرهای فوق دارای قابلیت های فراوانی بوده و از متداولترین اسكنرهای موجود می باشند.
- اسكنرهای Sheet-fed : این نوع اسكنرها نظیر یك چاپگر قابل حمل عمل می نمایند.در اسكنرهای فوق هد اسكنر ثابت بوده و در عوض سند مورد نظر برای اسكن ، حركت خواهد كرد.
- اسكنرهای Handheld : اسكنرهای فوق از تكنولوژی بكار گرفته شده در اسكنرهای مسطح استفاده می نمایند. در اسكنرهای فوق در عوض استفاده از یك موتور برای حركت از نیروی انسانی استفاده می گردد.
- اسكنرهای استوانه ای : از اسكنرهای عظیم فوق ، مراكز انتشاراتی معتبر و بزرگ استفاده می نمایند. با استفاده از اسكنرهای فوق می توان تصاویر را با كیفیت و جرئیات بالا اسكن نمود.
ایده اولیه تمامی انواع اسكنرها ، تجزیه و تحلیل یك تصویر و انجام پردازش های مربوطه است . در ادامه به بررسی اسكنرهای مسطح كه متداولترین نوع در این زمینه می باشند ، خواهیم پرداخت .

مبانی اسكنرها
 

یك اسكنر مسطح از عناصر زیر تشكیل شده است :
- CCD-Charge-Coupled device Array
- آینه ها
- هد مربوط به اسكن
- صفحه شیشه ای
- لامپ
- لنز
- فیلترها
- روكش
- موتور Stepper
- تثبیت كننده - Stablizer
- تسمه
- منبع تغذیه
- پورت های اینترفیس
- مدار كنترل كننده
هسته اساسی یك اسكنر CCD است . CCD رایج ترین تكنولوژی برای اخذ تصاویر در اسكنرها است . CCD شامل مجموعه ای از دیودهای حساس نوری نازك بوده كه عملیات تبدیل تصاویر ( نور ) به الكترون ها ( شارژ الكتریكی ) را انجام می دهد. دیودهای فوق ،Photosites نامیده می شوند. هر یك از دیودهای فوق حساس به نور می باشند.
تصویر اسكن شده از طریق مجموعه ای از آینه ها ، فیلتر ها و لنزها به CCD خواهد رسید پیكربندی واقعی عناصر فوق به مدل اسكنر بستگی دارد ولی اصول اغلب آنها یكسان است .

نحوه اسكن تصاویر
 

عملیات زیر مراحل اسكن نمودن یك تصویر را توضیح می دهد :
- متن ( سند ) مورد نظر را بر روی سینی شیشه ای قرار داده و روكش مربوط را بر روی آن قرار دهید. درون روكش در اغلب اسكنرها سفید بوده و در برخی دیگر سیاه رنگ است . روكش یك زمینه یكسان را فراهم كرده تا نرم افزار اسكنر قادر به استفاده از یك نقطه مرجع برای تشخیص انداز سندی باشد كه اسكن می گردد. در اكثر اسكنرها می توان روكش فوق را در زمان اسكن یك شی حجیم نظیر یك كتاب قطور ، استفاده نكرده و عملا" آن را كنار گذاشت .
- یك لامپ بمنظور روشن نمودن ( نورانی كردن ) سند استفاده می گردد. در اسكنرهای قدیمی لامپ فوق از نوع فلورسنت بوده و در اسكنرهای جدید از لامپ های زنون و یا لامپ های كاتدی فلورسنت استفاده می گردد.
- تمام مكانیزم ( آینه ها ، لنزها ، فیلتر و CCD) هد اسكن را تشكیل می دهند. هد اسكن توسط یك تسمه كه به یك موتورStepper متصل است به آرامی در طول سند مورد نظر برای اسكن ، حركت خواهد كرد. هد اسكن به یك میله " تثبت كننده " (Stabilizer) متصل بوده تا این اطمینان بوجود آید كه در زمان اسكن هد مربوطه تكان نخواهد خورد. زمانیكه یك مرتبه بطور كامل سند ، اسكن گردد عملا" یك Pass ( فاز ) سپری شده است .
- تصویر موجود بر روی سند توسط یك آیینه زاویه ای به آینه دیگر منعكس می گردد. در برخی اسكنرها صرفا" از دو آینه استفاده می گردد ، برخی دیگر از اسكنرها از سه آیینه استفاده می نمایند. هر یك از آیینه ها خمیده شده تا امكان نمركز بهتر بر روی تصویر برای انعكاس فراهم گردد .
- آخرین آیینه ، تصویر را بر روی یك لنز منعكس خواهد كرد. لنز از طریق یك فیلتر بر روی تصویر در CCD متمركز خواهد شد.
سازماندهی فیلتر و لنزها ، متفاوت بوده و بستگی به نوع اسكنر دارد. برخی از اسكنرها برای اسكن یك سند از سه فاز استفاده می نمایند. در هر فاز از یك فیلتر متفاوت ( قرمز ، سبز ، آبی ) بین لنز و CCD استفاده می گردد. در نهایت نرم افزار مربوطه نتایج بدست آمده در هر فاز را با یكدیگر تركیب تا تصویر تمام رنگی نهائی بوجود آید.
در اكثر اسكنرهای جدید ، سندهای مورد نظر در یك فاز اسكن می گردند. لنز تصویر ( سند ) مورد نظر را به سه بخش تقسیم می نماید. هر یك ازبخش های فوق از طریق یك فیلتر ( قرمز ، آبی ، سبز ) اسكن و در یك ناحیه مجزا در CCD مستقر می گردند. در ادامه اسكنر داده های هر بخش را با یكدیگر تركیب و تصویر تمام رنگی نهائی ایجاد خواهد شد.

وضوح تصویر و درون یابی
 

اسكنرها دارای مدل های متفاوت با توجه به دقت وضوح تصویر و شفافیت می باشند. اكثر اسكنرهای مسطح دارای حداقل وضوح تصویر ۳۰۰ * ۳۰۰ Dpi )Dot per inch) می باشند . Dpi مربوط به اسكنر توسط تعدادی از سنسورهای موجود در یك سطر ( جهت X نرخ نمونه برداری ) از CCD با دقت مضاعف موتور Stepper ( جهت Y نرخ نمونه برداری ) مشخص می گردد. مثلا" اگر دقت ۳۰۰*۳۰۰ dpi باشد ، و اسكنر یك صفحه A۴ را اسكن نماید ، CCD دارای ۲۵۵۰ سنسور بوده كه در هر سطر افقی سازماندهی می گردند. یك اسكنر تك فازه دارای سه سطر از سنسورهای فوق و در مجموع ۱۶۵۰ سنسور را دارا خواهد بود. موتور Stepper در مثال فوق قادر به حركت در گام هائی به اندازه یك سیصدم ، اینچ خواهد بود . یك اسكنر با دقت ۳۰۰ * ۶۰۰ دارای یك آرایه CCD به میزان ۵۱۰۰ سنسور در هر سطر خواهد بود.
میزان شفافیت ارتباط مستقیم با كیفیت لنز و منبع نور دارد. اسكنری كه از لامپ زنون و لنزهای با كیفیت بالا استفاده می نماید ، قطعا" یك تصویر با كیفیت و شفاف تر نسبت به اسكنری كه از لامپ های فلورسنت و لنزهای معمولی استفاده می كند ، ایجاد خواهد كرد.
درون یابی (InterPolation) ، فرآیندی است كه نرم افزارهای اسكن استفاده تا از طریق آن آگاهی ودانش خود را نسبت به دقت و وضوح تصویر افزایش دهند. بدین متظور از پیكسل های اضافه ای استفاده می گردد. پیكسل های اصافه معدل پیكسل های همجوار می باشند. مثلا" اگر اسكنری از بعد سخت افزاری دارای دقت ۳۰۰*۳۰۰ باشد ، دقت درون یابی معادل ۳۰۰ * ۶۰۰ خواهد بود. در این حالت نرم افزار یك پیكسل را بین هر پیكسلی كه اسكن می گردد توسط یك سنسور CCD انجام خواهد داد.
Bit Depth ، یكی دیگر از اصطلاحاتی است كه در رابطه با اسكنر مطرح می شود. واژه فوق به تعداد رنگ هائی كه اسكنر قادر به تولید آنها می باشد ، اطلاق می گردد. هر پیكسل بمنظور تولید رنگ های استاندارد (True color) به ۲۴ بیت نیاز دارد.

ارسال تصویر
 

پس از اسكن یك تصویر ، می بایست تصویر اسكن شده به كامپیوتر منتقل گردد. برای اتصال اسكنر به كامپیوتر سه گزینه متفاوت وجود دارد :
استفاده از پورت موازی ( كندترین روش ارسال تصویر خواهد بود )
استفاده از SCSI .اسكنرها از یك كارت اختصاصی SCSI كه بر روی برد اصلی نصب می گردد، استفاده می نمایند.
استفاده از پورت USB . اسكنرمی بایست دارای یك كانكتور از نوع USB باشد.
بمنظور استفاده از اسكنر ، می بایست درایور مربوطه نصب گردد. درایور فوق مسئول تبین نحوه ارتباط با اسكنر خواهد بود. اكثر اسكنرها از زبان TWAIN برای صحبت كردن استفاده می نمایند. درایور TWAIN نظیر یك اینترفیس بین برنامه ها( برنامه هائی كه استاندارد TWAIN را حمایت می نمایند ) و اسكنر عمل می نماید. در این راستا برنامه ها نیازی به آگاهی از جزئیات عملكرد یك اسكنر بمنظور ایجاد ارتباط با آن نخواهند داشت. مثلا" با استفاده از برنامه فتوشاپ ( نرم افزار فوق استاندارد TWAIN را حمایت می نماید) می توان بسادگی فرمان اسكن یك تصویر را صادر و از نتایج بدست آمده در محیط فتوشاپ استفاده كرد.
پویشگر یا اسكنر ( Scanner ) از جمله وسایل ورودی نوری میباشد كه با استفاده از تجهیزات حساس به نور ، تصویری از طرح روی یك برگ كاغذ یا هر موضوع دیگر میسازد. تصویر مزبور به سیگنالهای دیجیتال تبدیل میشود تا بوسیله نرم افزار تشخیص نوری كاراكتر ها ، و یا نرم افزار های گرافیكی دیگر پردازش شود. اسكنر ها در انواع مختلفی عرضه میشوند. از جمله اسكنر های تخت ( هد اسكن از روی یك شیء ساكن حركت میكند ) اسكنرهای تغذیه ای ( شیء از روی هد اسكن ثابت حركت داده میشود) اسكنر های غلطكی ( شیء حول هد اسكن ثابت دوران میكند ) و اسكن های دستی ( كاربر اسكنر را روی شیء ثابت حركت میدهد. )

دوربین دیجیتالی
 

دوربین Web
 

امروزه استفاده از دوربین های وب بسیار متداول شده است . در زمان استفاده از اینترنت و وب ، می توان با نصب یك دوربین به كامپیوتر خود ، امكان مشاهده تصویر خود را برای سایرین فراهم نمود. دوربین های وب دارای مدل های ساده تا پیچیده می باشند. استفاده از دوربین صرفا" به وب ختم نشده و امروزه شاهد بكارگیری این نوع از دوربین ها در موارد متفاوت نظیر : ترافیك ، تجارت ، موارد شخصی و خصوصی می باشیم . با نصب یك دوربین وب در مكان مورد نظر، امكان مشاهده محل فوق برای علاقه مندان فراهم می گردد.
یك دوربین وب ساده ، یك دوربین دیجیتالی است كه به كامپیوتر متصل می گردد. این نوع دوربین ها بمنظور اتصال به كامپیوتر عمدتا" از پورت های USB استفاده می نمایند. (دوربین های اولیه از طریق یك كارت اختصاصی و یا پورت موازی به كامپیوتر متصل می شدند) پس از نصب فیزیكی یك دوربین وب ، درایور مربوطه از طریق سیتم عامل بخدمت گرفته خواهد شد ( پس از تشخیص توسط سیستم عامل ، درایور مربوطه می بایست نصب گردد ) . پس از نصب فیزیكی و نصب منطقی ، امكان استقاده از دوربین قراهم خواهد شد. بدین منظور لازم است كه نرم افزار كاربردی مربوطه نیز نصب گردد. نرم افزار فوق ، بصورت تكراری تصاویری ( فریم ) را از دوربین اخذ خواهد كرد .
بمنظور استفاده از دوربین های وب در محیط اینترنت به امكانات زیر نیاز خواهد بود :
یك دوربین كه به كامپیوتر متصل شده باشد.
یك نرم افزار كه قادر به تامین فریمها بصورت ادواری ( تكراری) از دوربین باشد.
یك خط با پهنای باند قابل قبول برای اتصال كامپیوتر به اینترنت
در صورتیكه پهنای باند خط ارتباطی با اینترنت مناسب نباشد ، تصاویر قادر به بازخوانی / بازنویسی مجدد نخواهند بود.
یكی از مسایل مرتبط با دوربین های وب در زمان اتصال به كامپیوتر( از طریق یك كابل USB )، محدودیت طول كابل است . حداكثر طول كابل پنج متر می تواند باشد.. بمنظور حل مشكل فوق می توان ازدوربین هائی كه دارای یك كانكتور خارجی ویدئویی می باشند ، استفاده كرد.
عملكرد دوربینهای دیجیتال یا WebCam دقیقاً شبیه به دوربینهای استاندارد معمول میباشد با این تفاوت كه در آنها از فیلم عكاسی استفاده نشده و تصاویر به صورت دیجتالی در حافظه دوربین ضبط میشوند. پس از ضبط شدن تصاویر در حافظه دوربین این امكان وجود خواهد داشت كه آنها را به كامپیوتر خود منتقل كنید.

بلند گو
 

بلندگو ها كه امروز به بخشی از تجهیزات استاندارد ( تقریباً ) تمام كامپیوترهای جدید تبدیل شده اند برای پخش موسیقی و سایر صدا ها مورد استفاده قرار میگیرند.

وسایل جانبی کامپیوتر(2)


میكروفن
 

بسیاری از نرم افزارهای كاربردی را میتوانید با فرامین گفتاری كنترل كنید ، به عبارت دیگر به جای وارد كردن یك فرمان از طریق تجهیزاتی نظیر صفحه كلید یا ماوس كافی است فرمان مزبور را تلفظ نمایید. مشروط بر آنكه میكروفن در مقابل دهان شما باشد.

وسایل جانبی کامپیوتر(2)


پنتیوم
 

پردازنده پنتیوم در سال ۱۹۹۳ توسط اینتل معرفی شد. سرعت پالس ساعت این گروه از پردازنده پنتیوم ۶۰ و ۶۶ مگا هرتز ( و با منبع تغذیه ۵ ولت كار میكند ) بعد از آن پردازنده های پنتیوم دیگری با سرعت ۷۵ مگاهرتز ، ۹۰ مگا هرتز ، ۱۲۰ مگا هرتز، ۱۳۳ مگا هرتز ، ۱۶۶ مگا هرتز و ۲۰۰۰ مگا هرتز تولید شدند. پنتیوم ۱۳۳ مگاهرتزی به عنوان مثال میتوانست ۹/۲۱۸ دستور در ثانیه را اجرا كند. پردازنده پنتیوم از ۲/۳ میلیون ترانزیستور تشكیل شده است.
ارسال مقاله توسط کاربر محترم سایت: sm1372



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط