برق مي‌رود؟ سلامت باشيد!

خاموشي‌هاي وقت و بي‌وقت و قطع برق مشکل جديدي است که اين روزها تقريبا همه با آن مواجهيم. گرماي هواي منزل و محل کار، خاموش شدن دستگاه‌ها و سيستم‌هاي برقي اداره و کارخانه‌ها، تاريکي معابر در ساعات پاياني...
يکشنبه، 15 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
برق مي‌رود؟ سلامت باشيد!

برق مي‌رود؟ سلامت باشيد!
برق مي‌رود؟ سلامت باشيد!


 






 

6توصيه ايمني براي ساعات خاموشي
 

خاموشي‌هاي وقت و بي‌وقت و قطع برق مشکل جديدي است که اين روزها تقريبا همه با آن مواجهيم. گرماي هواي منزل و محل کار، خاموش شدن دستگاه‌ها و سيستم‌هاي برقي اداره و کارخانه‌ها، تاريکي معابر در ساعات پاياني روز و مسايلي از اين دست، پيامدهاي قطع برق است که هفته‌اي چند بار با آن دست و پنجه نرم مي‌کنيم. اما از ديگر مشکلات خاموشي که شايد توجه چنداني به آن نشود، مواردي است که مي‌تواند ايمني و سلامت را به مخاطره بيندازد. 6 توصيه زير را رعايت کنيد تا آسيب‌هاي سلامتي ناشي از قطع برق به حداقل برسد.

در يخچال را باز و بسته نکنيد
 

با قطع برق مناطق گوناگون، يخچال‌هاي منازل نيز خاموش مي‌شود و اين يعني گرم شدن تدريجي مواد غذايي و فراهم شدن شرايط براي فساد آنها. بهتر است هنگام قطع برق، کمتر به سراغ يخچال خانه‌ برويم، چرا که با باز و بسته شدن مکرر در يخچال، به گرم شدن فضاي داخلي آن کمک خواهيم کرد. البته خوشبختانه با توجه به اعلام ساعات قطع برق در منطقه‌هاي گوناگون، موادغذايي فريز شده در معرض خطر بسيار کمتري قرار دارند. از اين رو پيشنهاد مي‌کنيم مواد غذايي را که مي‌دانيد زودتر فاسد مي‌شود، پيش از خاموشي فريز کنيد تا طي مدتي که برق قطع است، با مشکلي روبه رو نشويد.

لامپ شارژي بخريد
 

تاريک شدن منازل يکي ديگر از مشکلاتي است که با قطع برق به وجود مي‌آيد. انجام کارهاي خانه، آشپزي و خوردن شام در ساعات ابتدايي شب نيازمند روشني است. از اين رو به طور معمول مردم براي روشن کردن خانه خود به استفاده از چراغ‌هاي نفتي، شمع، روشنايي گازسوز و مواردي از اين دست روي مي‌آورند. اما بيشتر آنها براي سلامت مضر است و مي‌تواند ضمن به خطر انداختن سلامت، به دليل کمبود ديد افراد خانه مشکلاتي از قبيل آتش‌سوزي را نيز ايجاد کند. براي مثال، روشن کردن شمع‌هاي غيراستاندارد که از لحاظ مواد اوليه، کيفيت سوخت و رنگ داراي استاندارد نباشند موجب از بين رفتن بيش از حد اکسيژن هوا و ايجاد مشکلات تنفسي خواهد شد. ضمن اينکه چراغ‌هاي نفتي و گازي نيز از اين امر مستثنا نبوده و اغلب سبب ايجاد آلرژي و ناراحتي‌هاي تنفسي مي شود. پيشنهاد مي‌شود براي روشن نگه‌داشتن خانه در ساعات خاموشي از لامپ‌هاي شارژي استفاده کنيد. اين لامپ‌ها اغلب همه‌جا در دسترس هستند و هيچ يک از مشکلات ياد شده را ندارند و مي‌توان چند ساعت پيش از رفتن برق آنها را شارژ کرده و از نور بي‌خطر آنها استفاده کرد.

توري پنجره‌ها و پشه‌بند را فراموش نکنيد
 

با شروع فصل تابستان و براي فرار از گرماي هوا، استفاده از کولرها و خنک کننده‌هاي گوناگون براي منازل و اداره‌ها رواج پيدا مي‌کند. اما اين دستگاه‌ها نيز برقي هستند و با قطع برق کاري از دست‌شان برنخواهد آمد. به همين دليل، اغلب افراد براي فرار از گرماي طاقت فرسا به باز کردن در و پنجره‌ها روي مي‌آورند و با اين کار راه ورود حشرات موذي و ميکروب‌ها را به خانه باز مي‌کنند. برخي براي از بين بردن اين حشرات دست به دامان حشره‌کش‌هاي شيميايي مي‌شوند که متاسفانه آنها نيز به نحوي ديگر به سلامت خانه و حتي محيط زيست لطمه مي‌زند. اما بهترين راه جلوگيري از ورود حشرات به خانه، استفاده کردن از توري براي پنجره‌هاست. با مطالعه ساعت خاموشي منطقه خودمان مي‌توانيم پيش از قطع برق پنجره‌هاي خانه را به توري‌هاي فلزي يا پارچه‌اي مجهز کنيم و يا موقع خواب از پشه‌بند بهره ببريم.

آب ذخيره کنيد
 

به‌طور معمول در بيشتر ساختمان‌هاي بلند و برج‌ها براي افزايش فشار آب و رساندن آن به طبقات بالا از وسيله‌اي به نام پمپ آب استفاده مي‌کنند. اين وسيله با برق کار مي‌کند و به همين دليل ساکنان برج‌ها و طبقات بالايي آپارتمان‌ها و ساختمان‌هاي بلند به محض قطع برق با مشکل قطع يا کم‌فشار شدن آب نيز روبه‌رو مي‌شوند. اغلب ساکنان اين طبقات مجبور مي‌شوند با وجود تاريکي راه‌پله‌ها و کار نکردن آسانسور، براي دسترسي به آب به پارکينگ يا حياط ساختمان خود مراجعه کنند و يا ساعات بدون برق را با بي‌آبي طي کنند اما اين مساله هم راه حل دارد. اگر شما از ساکنان برج‌ها يا ساختمان‌هاي اين‌چنيني هستيد، به شما پيشنهاد مي‌شود با مطالعه جدول قطع برق پيش از آنکه برق خانه شما قطع شود، به مقدار کافي آب برداريد.

با احتياط سوار آسانسور شويد
 

ترجيحا زماني که مي دانيد ممکن است برق قطع شود، از آسانسور آپارتمان‏تان استفاده نکنيد. اما اگر تحت هر شرايطي زمان استفاده از اين وسيله با قطعي برق مواجه شديد، خونسردي خود را حفظ کرده و نهراسيد. اول بر ترس خود غالب شويد و بعد دست به اقدامات زير بزنيد:
اگر در کابين تلفن نصب شده است، از آن براي درخواست کمک استفاده کنيد، در غير اين صورت با حفظ خونسردي از تلفن همراه خود کمک بگيريد و با گرفتن شماره 125 مراتب را به آتش نشاني اطلاع دهيد. در شرايطي که هيچ‌يک از اين دو نبود، با صداي بلند اما با حفظ خونسردي کامل درخواست کمک کنيد و از ساکنان آپارتمان خود بخواهيد که با آتش نشاني تماس بگيرند.

بيشتر صرفه‌جويي کنيد
 

در هر حال مسوولان شرکت توانير اعلام کرده‌اند که در صورت صرفه‌جويي در مناطق طبقه‌بندي شده، قطعي برق آن منطقه کاهش خواهد يافت و مردم صرفه‌جو خاموشي‌هاي کمتري خواهند داشت و يا زمان قطعي برق آنها بسيار کمتر از ساير منطقه‌ها خواهد شد. اما بهتر است براي اطلاع از جدول خاموشي منطقه خودتان به سايت اينترنتي news.tavanir.org.ir مراجعه کنيد تا با پي بردن به زمان قطعي برق با موارد ياد شده خود را آماده تاريکي‌ها و خاموشي‌ها کنيد.
منبع: http://www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط