10 نکته براي يک دوخت و دوز زيبا

خياطي کردن از آن کارهايي است که با زيبايي ربط و رابطه مستقيم دارد. دوختن و پوشيدن لباس‌هاي زيبا، مسلما شما را زيباتر و برازنده‌تر مي‌کند. بسياري از خانم‌ها و معدودي از آقايان هستند که ترجيح مي‌‌دهند خودشان...
سه‌شنبه، 17 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
10 نکته براي يک دوخت و دوز زيبا

10 نکته براي يک دوخت و دوز زيبا
10 نکته براي يک دوخت و دوز زيبا


 

نويسنده:نازنين دربندي




 
خياطي کردن از آن کارهايي است که با زيبايي ربط و رابطه مستقيم دارد. دوختن و پوشيدن لباس‌هاي زيبا، مسلما شما را زيباتر و برازنده‌تر مي‌کند. بسياري از خانم‌ها و معدودي از آقايان هستند که ترجيح مي‌‌دهند خودشان دست به کار مي‌شوند و براي خودشان لباس‌هاي زيبايي تدارک ببينند. اگر شما هم از اين گروهيد و اهل خياطي هستيد، 10 نکته زير را به خاطر بسپاريد.

طرز روان کردن زيپ
 

زيپ از وسايلي است که دايم مورد نياز است واگر با خشونت با آن برخورد شود، به سختي باز وبسته مي‌شود وگاهي نيز از جاي خودش در مي‌رود. توصيه مي‌شود گهگاهي صابون خشک رويش بماليد تا روان شود و نيز مي‌توانيد نوک مداد به آن بماليد. دانه‌هاي گرافيت مي‌تواند کار بولبرنگ را انجام ‌دهد وموجب نرمي ‌زيپ ‌شود.

انتخاب پارچه مناسب
 

از نظر خياط‌ها بهترين روش انتخاب پارچه براي لباس شب اين است که اول مدل را انتخاب کنيد و سپس نسبت به خريد پارچه مناسب اقدام کنيد زيرا خيلي از مدل‌ها با پارچه شما هم‌خواني ندارد و در آخر لباس مناسبي دوخته نمي‌شود. انتخاب پارچه خوب ?? درصد دوخت لباس است. بنابراين اگر درصدد دوخت لباس شب يا لباس عروس هستيد، زحمت خياط را با اصرار روي پارچه و مدل خودتان به هدر ندهيد و اگر براي عروسي‌تان طبق رسم و رسوم پارچه مي‌بريد،حتما به مدلش هم توجه کنيد. آستري خوب و متناسب با رنگ پارچه انتخاب کنيد و اگر شال هم در نظرتان هست، حرير همرنگ بگيريد.

تدارک جعبه خياطي
 

با توجه به اينکه کار خياطي نيازمند لوازم و خرده ريزهاي بسياري است، در صورتي که براي هر يک از آنها مکاني جداگانه و مخصوص در نظر گرفته شده و در نهايت همه آنها در جعبه‌اي بزرگ‌تر قرار گيرند، هم دسترسي به لوازم به راحتي و با سرعت بيشتر صورت مي‌پذيرد و هم ديگر احتمال افتادن خرده‌ريزها روي زمين و ايجاد خطرهاي ناشي از آنها وجود نخواهد داشت. به عنوان مثال براي خرده‌ريزهايي مانند انواع سوزن‌ها، دکمه‌ها، پولک و مليله و غيره قوطي‌هاي فيلم خام عکاسي و قرص‌هاي جوشان مناسب‌ترين هستند. اگر براي قرار دادن سوزن‌هاي خياطي هيچ يک از قوطي‌هاي فوق را در دسترس نداشتيد، مقوايي به شکل مربع بريده و هر يک از سوزن‌ها را در قسمت مياني مقوا به صورت کوک وارد کنيد. سپس اضلاع مقوا را از چهار طرف روي سوزن‌ها تا کرده و در جعبه لوازم خياطي قرار دهيد.

آهن‌ربا و قيچي يادتان نرود
 

در هر جعبه خياطي وجود يک عدد آهن رباي بزرگ ضروري است. ضمنا اگر قيچي خياطي شما در اثر مرور زمان و يا استفاده‌هاي ناصحيح کند شده و يا لبه‌هاي ناصاف پيدا کرده است، يک ورق سمباده آهن خريداري کرده به آرامي ‌به لبه آن بماليد و يا آنکه سمباده را چند بار قيچي کنيد.

تيز کردن سوزن خياطي
 

از سمباده براي تيز کردن سوزن چرخ خياطي نيز مي‌توانيد استفاده کنيد. به اين ترتيب که سمباد‌ه‌اي نازک‌تر تهيه کرده و روي آن را با چرخ خياطي بدوزيد. تماس مکرر سوزن با سمباده آن را تيز مي‌کند.
با لاک ناخن بي‌رنگ سطح روي دوخت دکمه را به آرامي ‌پوشش دهيد. براي دوام بيشتر دوخت دکمه‌هاي پرمصرف، به خصوص دکمه لباس‌هاي بچه‌هاي کوچک، از نخ دندان استفاده کنيد.
در اغلب پالتوها و کت‌ها شاهد دکمه کوچکي در پشت دکمه بزرگ و اصلي لباس هستيد. اين کار سبب محکم شدن اتصال دکمه‌هاي اصلي مي‌شود.

ميان‌برهاي سوزن نخ کردن
 

اغلب مادربزرگ‌ها به هنگام نخ کردن سوزن‌هاي خياطي با مشکل مواجه هستند. در حالي که با به کارگيري يکي از راهکارهاي زير مي‌توانند اين کار را با راحتي بيشتر انجام دهند:
از آنجا که پس از بريدن نخ، سر آن ريش ريش شده و همين مساله مانع ورودش به داخل سوزن مي‌شود، ابتدا انگشت دست‌تان را به کمي‌اسپري مو و يا کرم دست آغشته کرده و به نوک نخ بماليد. به اين ترتيب نخ، فرم محکم‌تري به خود گرفته و راحت‌تر به درون سوراخ وارد مي‌شود.
بسياري از مشکلات نخ کردن سوزن، به جهت مشکل ديد سوراخ آن است. بهترين راهکار براي حل اين مساله اين است که تکه کاغذ سفيدي را برداشته سوزن را تا لبه سوراخ در آن فرو کنيد. به اين طريق محدوده سوراخ مشخص شده و نخ کردن آن به راحتي انجام‌پذير مي‌شود. در صورت استفاده از نخ سفيد براي دوخت و دوز، کاغذي سياه يا رنگي را براي اين منظور انتخاب کنيد.

پوشيدن لباس خياطي
 

براي خودتان پيش‌بندي با چند جيب بزرگ و کوچک بدوزيد تا هنگام انجام کارهاي خياطي، همواره لوازم و خرده ريزهاي پرمصرف در دسترس شما قرار داشته باشند.

جدا کردن دکمه‌ها و زيپ‌ها
 

پيش از تبديل لباس‌هاي کهنه به دستمال‌هاي گردگيري و يا انتقال آن به سطل زباله، دکمه‌ها و زيپ آن را جدا کرده و براي استفاده در دوخت لباس‌هاي ديگر نگهداري کنيد.

خط اتو انداختن
 

اگر مي‌خواهيد شلوار خودتان را با اتو خط بيندازيد، با اسفنج آغشته به آب و سرکه سفيد محل مورد نظر را مرطوب کنيد و سپس اتو بزنيد.
منبع:http://www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط