تورم بعد از زايمان

يکي از مسايلي که به طور شايعي پس از زايمان اتفاق مي‌افتد، تورم پا، قوزک و دست‌هاست. اين احتباس آب به‌ شدت شايع است و البته اين حس تورم و پف‌کردگي براي يک زائو تجربه ناخوشايندي است اما قبل ازاينکه بدانيد چه‌طور به همسرتان کمک کنيد، بهتر است دليل اين احتباس آب يا تورم را بدانيد. از شگفتي‌هاي بي‌نظير خلقت و الطاف‌
شنبه، 28 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تورم بعد از زايمان

تورم بعد از زايمان
تورم بعد از زايمان


 





 
يکي از مسايلي که به طور شايعي پس از زايمان اتفاق مي‌افتد، تورم پا، قوزک و دست‌هاست. اين احتباس آب به‌ شدت شايع است و البته اين حس تورم و پف‌کردگي براي يک زائو تجربه ناخوشايندي است اما قبل ازاينکه بدانيد چه‌طور به همسرتان کمک کنيد، بهتر است دليل اين احتباس آب يا تورم را بدانيد. از شگفتي‌هاي بي‌نظير خلقت و الطاف‌ خداوندي است که در چند هفته مانده به زايمان بدن همسر شما مقداري آب ذخيره مي‌کند تا در طول دردهاي زايمان که تمايلي به خوردن و آشاميدن ندارد و نمي‌تواند چيزي بخورد (امکان دارد دردهاي زايمان طول کشنده باشد) بدن‌اش با کم‌آبي مواجه نشود. اين عملکرد جبراني بدن که براي حيات ضروري است وقتي دردسرساز مي‌شود که مايع اضافه در بافت نرم تجمع يابد. با اين که مايع در سراسر بافت نرم بدن محبوس مي‌شود اما چون نيروي جاذبه وجود دارد بيشترين تورم را در دست و پاها، به ويژه قوزک‌ پاي مادر مي‌بينيم.
بهتر است در صورت تورم بيش از حد پاها، به ويژه اگر همراه علايم ديگري از قبيل سردرد، دوبيني، کاهش دفع ادرار، احساس سوزش سردل باشد فورا با پزشک تماس بگيريد، به‌خصوص اگر در دوران بارداري فشارخون بالا يا علايم مراحل قبل از مسموميت بارداري وجود داشته باشد اما اگر تورم به تنهايي وجود دارد و پزشک اطمينان مي‌دهد که مشکل خاصي نيست، بهتر است با انجام اقداماتي ساده به رفع اين حس ناخوشايند در همسرتان کمک کنيد.
1) اگر غذاي نرم يا سالاد حاوي شويد، خيار، فلفل سبز و ديگر موادي که خاصيت ادرارآوري طبيعي دارند تهيه کنيد، به کاهش احتباس آب کمک مي‌کنيد.
2) به همسرتان بگوييد براي ساعتي نوزاد و مراقبت از او را به شما بسپارد و پس از اينکه نوزاد را شير داد حدود دو سه ساعتي که نوزادتان نياز به شير خوردن ندارد، با خيال آسوده به پشت دراز بکشد و بدن خود را در وضعيت شل و ريلکس قرار بدهد تا بلکه به بازجذب مايعات احتباس يافته کمک شود. اين استراحت از همه نظر مي‌تواند به او آرامش دهد و با اين استراحت کوتاه از دست‌پاچگي‌هاي هفته اول مادر شدن‌اش رها شود و به خود بپردازد.
3) او را تشويق کنيد لباس‌هاي گشاد بپوشد. اگر قرار است به ملاقات پزشک برويد پوشيدن کفش‌هاي ورزشي با اندازه‌هاي کمي بزرگ‌تر را پيشنهاد کنيد تا به پايش فشار نيايد. سعي کنيد هواي او را داشته باشيد تا مبادا همسرتان ليز بخورد و يا به دليل تعادل نداشتن در روزهاي نخست پس از زايمان به ويژه اگر نوزاد را هم در آغوش دارد، با خطر مواجه شود.
4) از پزشک در مورد استفاده از ترکيبات حاوي منيزيم زودجذب پرس‌وجو کنيد. مصرف اين ترکيبات همراه با غذا به کاهش تورم کمک مي‌کند. ضمنا بدانيد مصرف ويتامين‌ ب‌کمپلکس به همراه آن، اثر منيزيم را مي‌افزايد و انرژي مادر را افزايش مي‌دهد. مراقب رژيم غذايي همسرتان باشيد و به هر قيمتي شده مانع بروز يبوست شويد.
منبع:www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.