ديوان حائل و نكته اي از اين پرونده

خط سبز يا همان مرز خيالي جدا كننده اراضي اشغال شده در سال 1948 با كرانه باختري است. در يك سوي اين خط رژيم صهيونيستي حكومت جعلي خود را با حاكميت مطلق پي ريزي كرده است و در سوي ديگر تنها شهرك هايي با ساكنين يهودي اش، ازمظاهر اشغال گري هستند كه از سال 1967 با جنگ شش روزه، همچنان رو به افزايش و توسعه حضور خود هستند.
چهارشنبه، 5 مرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ديوان حائل و نكته اي از اين پرونده

ديوان حائل و نكته اي از اين پرونده
ديوان حائل و نكته اي از اين پرونده


 

نويسنده: عليرضا رضوي (1)




 
خط سبز يا همان مرز خيالي جدا كننده اراضي اشغال شده در سال 1948 با كرانه باختري است. در يك سوي اين خط رژيم صهيونيستي حكومت جعلي خود را با حاكميت مطلق پي ريزي كرده است و در سوي ديگر تنها شهرك هايي با ساكنين يهودي اش، ازمظاهر اشغال گري هستند كه از سال 1967 با جنگ شش روزه، همچنان رو به افزايش و توسعه حضور خود هستند.
در هر دو سوي اين خط هم يهودي و هم فلسطيني مسلمان وجود دارد، منتهي در غرب آن يهوديان در اكثريت هستند و در شرق آن فلسطينيان، ولي وجه مشترك هر دو، آن است كه همچنان هر دو طرف تحت اشغال صهيونيست هاست و به عبارتي بهتر هر دو طرف متعلق به فلسطيني هاست ولي تحت اشغال يهوديان است.
از سال 2000 با وقوع انتفاضه الاقصي، تعداد زيادي از فلسطينيان هر دو طرف درگير مبارزه اي شده اند تا سرزمين خود را از شغال رها سازند و بعدها ساكنان قسمت شرقي يا همان فلسطينيان كرانه باختري با گذر از خط سبز به محل تمركز يهوديان وارد شده با انجام عمليات هاي متعدد، امنيت اراضي اشغال شده سال 1948 را بر هم زدند. اين عمليات ها در حدي بود كه ديگر نه سيستم امنيتي و نه سيستم نظامي توان مهار آن رانداشت و صهيونيست ها به جاي حل ريشه اي اين ناامني، تصميمي اتخاذ كردند كه در نهايت به احداث ديوار حائل منجر شد.
ساخت اين ديوار در اواخر خردادماه سال 1381 آغاز شد و در حالي كه هزينه آن معادل يك ميليارد دلار برآورد شد، كنست يا اكثريت آرا با اعطاي 745 ميليون دلار آن موافقت كرد.
در ژوئيه 2003 مرحله اول ساخت اين ديوار به طول 148 كيلومتر به پايان رسيد. در حالي كه طول كل آن 750 كيلومتر با ارتفاع 8 متر و حداكثر 13 متر مي باشد و شامل كانال هاي عميق، سيم هاي خاردار مجهز به برق و دستگاه هاي كنترل و هشدار است .(2)
با احداث اين ديوار 12 هزار هكتار از زمين هاي فلسطينيان مصادره شد و به بيش از 45 درصد از خاك فلسطين خسارت وارد آمده است و اين جدايي از خسارات وارده به اهالي فلسطين، اشغال و معيشت آنان و حتي اكوسيستم منطقه است. در واقع با احداث اين ديوار 83 هزار اصله درخت و 35 هزار متر شبكه آبياري از بين رفت و 31 حلقه چاه در مرحله اول از اجراي طرح تخريب شد.
در حال حاضر قسمت هايي از غرب كرانه باختري و شمال آن و همچنين بخشي از شرق ديوار، احداث يا در حال ساخت است و اين پروژه به دليل تمركز جمعيت محدود و اندك يهوديان در جنوب، در قسمت جنوبي كرانه باختري به صورت جدي پيگيري نمي شود.
تصور يهوديان مهاجر به فلسطين اشغالي پس از احداث اين ديوار بر آن است كه از گتوي كوچك به گتوي بزرگي منتقل شده اند، چرا كه امنيت ندارند و مشكل يهوديان قبل از هر نيازي امنيت است و به همين دليل همواره در طول تاريخ در مناطق و محله هاي محصور و محدود زندگي مي كردند كه از آن در عصر حاضر به گتِو(3) ياد مي كنند و جالب اينكه قرآن كريم نيز بر اين واقعيت صحه مي گذارد. خداوند متعال در سوره حشر مي فرمايد:
بر جنگ با شما جمع نمي شوند مگر در قريه محكم حصار يا پس ديوارها، دشمني و كارزار بين خودشان سخت است. شما آنها را جمع و متفق مي پنداريد در صورتي كه دل هاشان سخت متفرق است. زيرا آن قوم داراي فهم و عقل نيستند.(4)
اين آيه همچون آيات مطلع اين سوره به جريان برخورد حضرت پيامبر (ص) با قبيله يهودي بني نضير اشاره دارد كه در نهايت به اخراج آنها از مدينه منجر شد و آنچه از سياق آيه بعد نيز بر مي آيد و عده زيادي از مفسرين هم بر آن تصريح دارند مخاطب همچنان يهوديان و در آن موقع قبيله بني قينقاع بوده است.
مثل حال اينان هم مانند هم قوم كافر پيشين است كه در دنيا بدين زودي به كيفر كردارشان رسيدند و هم عذاب دردناك بر آنها مهياست.(5)
برخورد حضرت پيامبر (ص) يا قبيله بني قينقاع نيز درقلعه آنها صورت گرفت و بنابر آنچه در تاريخ هم آمده است اين اتفاق در بني قريظه و خيبر نيز روي داد و هم اكنون پس از قرن ها در فلسطين در حالي روي مي دهد كه يهوديان با انبوه سلاح هاي مدرن و هسته اي در نهايت ذلت و زبوني به احداث ديوار دست مي زنند تا چند جوان شهادت طلب با سنگ و سلاح ساده خود امنيت آنها را به خطر نيندازند.
حقيقت آن است كه قرآن در اين مورد بيان داشته و آن كم خردي يا بي عقلي آنان در مواجهه با ديگران است. در واقع ترس و وحشت از مرگ كه همواره يهود از آن گريزان بوده است، عقل آنها را در برخورد صحيح و ارائه شيوه صواب ضايع كرده است. آن چنان كه پس از اين همه هزينه و تحمل اين همه خسارت بنا بر اعتراف بسياري از متفكرين يهودي، فايده احداث اين ديوار با پرتاب موشك يا حفر تونل به راحتي از بين مي رود.
در كنار اين ناكامي بر ملا شدن چهره ناخوشايند صهيونيسم در صحنه جهاني بسيار ناگوارتر است؛ چرا كه هم اكنون در عرصه جهاني از ديوار حائل به ديوار نژاد پرستانه ياد مي شود و بسياري از انجمن هاي حقوق بشري با مسافرت به فلسطين اشغالي در برچيدن آن تبليغات زيادي را سامان مي دهند.
صهيونيست ها با تمام ابزارهاي سياسي و تبليغاتي خود در سازمان هاي بين المللي، حتي نتوانستند بر رأي صادره از سوي ديوان بين المللي دادگستري لاهه مورخ 9 جولاي 2004 تأثير بگذراند. اين ديوان پس از مدت زيادي از بررسي روي اين موضوع حقوقي نهايتا با صدور رأي مشورتي عليه آن بدين صورت اقدام نمود و از رژيم صهيونيستي خواست تا ضمن برچيدن ديوار، نسبت به پرداخت خسارت هاي متعدد ناشي از احداث اين ديوار به فلسطينيان اقدام كند.

پي‌نوشت‌ها:
 

1 ـ محقق و پژوهشگر .
2 ـ جهت اطلاع بيشتر به سايت www.Palestin- Persian .info مراجعه كنيد.
3 ـ شرح نسبتا مفصلي از اين محله ها در شماره 7 فصلنامه 15 خرداد در مقاله «فرزندان تاريخ پرداز استر» آمده است.
4 ـ‌ لا يُقاَتِلُونَكمْ جَمِيعاً إِلا فى قُرًى محَصنَةٍ أَوْ مِن وَرَاءِ جُدُرِ بَأْسهُم بَيْنَهُمْ شدِيدٌ تحْسبُهُمْ جَمِيعاً وَ قُلُوبُهُمْ شتى ذَلِك بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا يَعْقِلُونَ. حشر :14.
5 ـ كَمَثَلِ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ قَرِيباً ذَاقُوا وَبَالَ أَمْرِهِمْ وَ لهَمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ. حشر:15.

منبع:فصلنامه تخصصی 15 خرداد ش 9




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط