۷ نکته مهم برای خرید LCD

آیا شما از مانیتور قدیمی کامپیوتر خودتان خسته شده اید و نیاز مبرم به یک مدل جدید آن دارید؟ شاید در این مورد باید با مانیتورهای LDC آشنا شوید. LCD مخفف Liquid Crystal Display یا صفحه نمایش کریستال مایع است که همچنین به عنوان Flat Screen (صفحه نمایش تخت) نیز شناخته می شود.
يکشنبه، 24 مهر 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
۷ نکته مهم برای خرید LCD

۷ نکته مهم برای خرید LCD
۷ نکته مهم برای خرید LCD


 





 
آیا شما از مانیتور قدیمی کامپیوتر خودتان خسته شده اید و نیاز مبرم به یک مدل جدید آن دارید؟ شاید در این مورد باید با مانیتورهای LCD آشنا شوید. LCD مخفف Liquid Crystal Display یا صفحه نمایش کریستال مایع است که همچنین به عنوان Flat Screen (صفحه نمایش تخت) نیز شناخته می شود.
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام وبه نقل از گویا آی تی، LCD ها مدت زیادی که توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرند، مثلا در ساعت های دیجیتالی و لپتاپ ها. در سال های اخیر LCD ها به یک استاندارد برای صفحه نمایش کامپیوترهای رومیزی یا Desktop تبدیل شده اند و در عین حال بازار تلویزیون رو در اختیار دارند (البته گذشته از بحث LED)
مانیتورهای صفحه تخت بسیار نازک تر و باریک تر از مانیتورهای CRT (مخفف Cathode Ray Tube یا لوله پرتوهای کاتدی) هستند. علاوه بر این به انرژی کمتری نیاز دارند و هیچ تابش و پرتوی الکترومغناطیسی منتشر نمی کنند. از دیگر مزیت های LCD می توان به واضح تر نمایش دادن تصاویر، رزولیشن بالا که تصاویر را برای چشم جذاب تر می سازد.
این ها فقط چند دلیل کلیدی است که در نهایت راضی شوید که مانیتور CRT قدیمی خود را با LCD تعویض کنید. در این مقاله ویژگی های مختلف مانیتورها به صورت کلی و جزئی توضیح داده می شود. این مقاله به شما کمک می کند که بدانید چرا باید هنگام خرید یک مانیتور LCD برای کامپیوتر، بیشتر مراقب باشید!!
اندازه صفحه نمایش
اندازه صفحه نمایش (Screen Size) با واحد اینچ از گوشه پایین سمت چپ تا گوشه بالا سمت راست به صورت مورب اندازه گیری می شود. سایزهای موجود برای خرید بین ۱۵ تا ۳۰ اینچ می باشند. معمول ترین اندازه برای کامپیوترهای رومیزی بین ۱۹ تا ۲۲ اینچ می باشد. همچنین خرید مدل هایی با اندازه های بزرگتر نیز خیلی غیر معمول نیست.
انتخاب سایزهای بزرگتر معمولا بدین معناست که شما فضای بیشتری در روی میز کار خود دارید. شما در نهایت ممکن است قادر به مشاهده پنجره های باز متعدد در یک خط در مانیتورتان باشید. با این حال مانیتور های بزرگ فضای بیشتری را می طلبند و همچنین گران تر نیز هستند.

۷ نکته مهم برای خرید LCD

نسبت ابعاد
نسبت ابعاد (Aspect Ratio) تعداد نسبی پیکسل ها از افقی به عمودی را در نمایش، توصیف می کند. مانیتورهای CRT استاندارد معمولا به شکل مربع با نسبت ابعاد ۴:۳ می باشند. امروزه شما با مدلی دیگر از مانیتورها با نام Wide Screen (مانیتورهای عریض) روبرو هستید که دارای نسبت ابعاد بالای ۱۶:۹ یا ۱۶:۱۰ مثل صفحه نمایش سینما می باشند که HD (مخفف High Definition یا کیفیت بالا) نامیده می شوند.
اگر شما فیلم های DVD را بر روی کامپیوترتان تماشا می کنید، می توانید با استفاده یک مانیتور با صفحه نمایش عریض، نوار سیاه کنار فیلم ها را تا لبه صفحه نمایشتان بکشید و آن ها را به حداقل برسانید. نسبت های عریض نیز راحت ترین راه حل برای مشاهده پنجره های متعدد به صورت کنار هم و موازی هستند. شاید بتوان گفت تنها دلیلی که ممکن است به خاطر آن نسبت ۴:۳ را برای ابعاد مانیتورتان ترجیح دهید، نداشتن فضای کافی بر روی میز برای قرار دادن مانیتورهای عریض تر است.
رزولیشن (وضوح نمایش)
منظور از وضوح نمایش یا رزولیشن (Resolution) تعداد پیکسل هایی است که به صورت افقی و عمودی نمایش داده می شود. با توجه به ماهیت تکنولوژی LCD،‏ Flatscreen ها فقط دارای رزولیشن بهینه یا اصلی می باشند. از این رو می توان گفت که رزولیشن اصلی آن ها (Native Resolution)، همان تعداد کلی پیکسل های افقی و عمودی کنونی می باشد.
بر خلاف مانیتورهای CRT، استفاده از یک وضوح پایین تر از وضوح اصلی در یک مانیتور صفحه تخت، منجر به ایجاد تصاویر به شکل تیره تر و یا بد شکل تر می شود. از این رو این مسئله بسیار مهم است که از اول مانیتوری را با رزولیشن اصلی مناسب و خوب انتخاب کنید؛ چون دیگر نمی توانید آن را تغییر دهید. مگر اینکه از دست دادن کیفیت برای شما اهمیتی نداشته باشد.
رزولیشن بالا منجر به ایجاد تصاویر واضح تر و جذاب تر می شود و البته فضای بیشتری را برای قرار گیری بر روی میز شما می طلبد. اگر شما به تماشای فیلم و یا انجام کارهای زیاد با هم در یک زمان علاقه دارید، این نوع مانیتورها می تواند برای تان مناسب باشد. از سوی دیگر، در این نوع وضوح، متن ها کوچک تر خواهند شد و خواندن آن ها سخت تر می شود. بنابراین اگر مشکل بینایی دارید، بهتر از خرید مانیتورهایی با وضوح بالا خودداری کنید.
سایت Crunch Gear یک جدول بزرگ برای مقایسه نسبت ابعاد و روزلیشن های موجود تولید کرده است. برای مطالعه مقاله به ایـن لـینـک و برای دیدن تصویر در اندازه واقعی به ایـن لـینـک بروید.
نسبت کنتراست
نسبت کنتراست یا همان Contrast Ratio تفاوت مقدار و یا نسبت میانی بین روشنایی و یا تیرگی است که یک مانیتور LCD می تواند نمایش دهد. نسبت کنتراست های بالاتر برابر با سفیدی و یا تیرگی ییشتر و همراه با مقدارهای خاکستری بیشتر میان آن ها را است. بهترین نسبت کنتراستی که می توانید داشته باشید ۱۰۰۰:۱ است.
توصیف نسبت کنتراست کاری دشوار است. شما به راحتی نمی توانید مقدارهای بین تولیدکنندگان متفاوت را مقایسه کنید. همچنین گاهی اوقات شما کنتراست های پویا را خواهید دید که مانند نسبت کنتراست های نیستند و ممکن است فریبنده باشند.
روشنایی
مانیتورهای LCD توسط تعدادی BackLight روشن می شوند. روشنایی در واحد کاندلا در متر مربع (cd/m2) محاسبه می شود. برای مثال میزان روشنایی یک مانیتور اگر ۳۰۰ cd/m2 باشد، روشنایی آن زیاد خواهد بود و برای تماشای فیلم ها یا بازی کردن با کامیپوتر مطلوب و مناسب می باشد. برای محیط کار و یا جستجوها یک مانیتور با مقدار روشنایی ۲۰۰ تا ۲۵۰ cd/m2 هم خوب است.
زاویه دید
هر چقدر که زاویه دید مانیتور بالاتر باشد، افرادی که از اطراف به مانیتور نگاه می کنند، بهتر می توانند صفحه را تماشا کنند. در مقایسه با CRT ها، مانیتورهای LCD دارای یک زاویه دید محدود می باشند. با این حال این ویژگی فقط جنبه جالب بودن دارد. اما در صورتی که همیشه در مقابل مانیتور می نشینید، می توانید این مورد را نادیده بگیرید.

۷ نکته مهم برای خرید LCD

پورت های اتصال
در تمام این مدت من فقط درباره نمایش و تکنولوژی LCD برای شما صحبت کردم؛ اما یک مانیتور فقط بحث نمایش آن نیست. یک مانیتور نیاز داری که به یک کامپیوتر و احتمالا دستگاه های دیگر متصل شود. با این حال شما باید بدانید که چه نوع پورتی نیاز دارید و باید مطمئن شوید که مانیتور آن را دارد. مهمتر از همه این که باید بررسی کنید که کارت گرافیک شما کدام روش اتصال را پشتیبانی می کند.
در زیر می توانید بازبینی مختصری از معمول ترین پورت های اتصال را ببینید :
DisplayPort
آخرین رابط نمایش دیجیتال که تولید آن از سال ۲۰۰۸ شروع شد.
HDMI
رابط چند رسانه ای/صوتی و تصویری دیجیتالی با کیفیت بالا که از سال ۲۰۰۳ تولید شده است (High-Definition Multimedia Interface).
DVI
اولین رابط تصویری دیجیتال که تولید آن از سال ۱۹۹۹ برای جایگزین شدن به جای VGA آغاز شد (Digital Video Interface).
VGA
اولین روش اتصال آنالوگ که برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ تولید شد (Video Graphics Array).
می توانید شکل پورت هایی را که در بالا ذکر شد را در تصویر زیر ببینید. به ترتیب از چپ به راست : DisplayPort (آبی)، ‏HDMI (مشکی)، ‏VGA (سفید) و DVI (سفید).
علاوه بر این ها شما می توانید اتصالاتی مانند کامپوزیت، Video Component و یا S-video پیدا کنید.
به طور خلاصه شما باید ابتدا اندازه، نسبت ابعاد و رزولیشن مورد نظرتان را انتخاب کنید. این ویژگی های باید نیازهای شما را تامین کنید. در مرحله بعد شما می توانید تمام مدل های موجود را برای مقایسه ویژگی های بیشتر مانند نسبت کنتراست، روشنایی و پورت ها انتخاب کنید. در آخر هم قیمت تصمیم خواهد گرفت که شما کدام مدل را انتخاب کنید!! همچنین می توانید از ایـن مقـالـه برای انتخاب کارت گرافیکی و آشنایی با ارتباطات میان کارت گرافیک و مانیتور برای انتخاب بهتر، استفاده کنید.
منبع:http://www.barsam.ir
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط