عادت‌هاي بد براي سلامت قلب

فشار خون و كلسترول بالا، ديابت، چاقي، اضافه وزن و سيگار كشيدن از جمله عوامل ايجاد بيماري‌هاي قلبي هستند. همه انسان‌ها مي‌خواهند قلب سالمي داشته باشند كه يك عمر بدون نگراني و دردسر برايشان بتپد و كار كند. به همين دليل كارهاي مختلفي انجام مي‌دهند تا سلامت قلبشان تضمين شود.
پنجشنبه، 28 مهر 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
عادت‌هاي بد براي سلامت قلب

عادت‌هاي بد براي سلامت قلب
عادت‌هاي بد براي سلامت قلب


 





 
فشار خون و كلسترول بالا، ديابت، چاقي، اضافه وزن و سيگار كشيدن از جمله عوامل ايجاد بيماري‌هاي قلبي هستند. همه انسان‌ها مي‌خواهند قلب سالمي داشته باشند كه يك عمر بدون نگراني و دردسر برايشان بتپد و كار كند. به همين دليل كارهاي مختلفي انجام مي‌دهند تا سلامت قلبشان تضمين شود.

نشستن براي مدتي طولاني
 

آيا شما احساس عصبانيت و افسردگي مي‌كنيد؟ نگرانيد و استرس داريد؟ اگر چنين است بايد بدانيد اين شرايط به نفع سلامت قلب شما نيست.
البته كاملا طبيعي است كه گاهي چنين احساساتي را تجربه كنيد، ولي نحوه برخورد و روبه‌رو شدن با آن است كه مي‌تواند تاثيري جدي بر سلامت شما بگذارد. طبق نظر متخصصان افرادي كه استرس و نگراني‌ها را در خودشان مي‌ريزند، بيش از بقيه در معرض خطرات جدي سلامت قرار دارند.

عدم استفاده از نخ دندان
 

با اين‌كه دليل اصلي اين مورد شناخته شده نيست، اما رابطه‌اي قوي ميان بيماري‌هاي لثه و بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي وجود دارد، بنابراين بايد بدانيد اگر عادت نداريد از نخ دندان استفاده كنيد، ممكن است به بيماري‌هاي قلبي هم دچار شويد. پس با رعايت بهداشت و درمان بيماري‌ها و مشكلات دهان، دندان و لثه‌ها مي‌توانيد از بروز بيماري‌هاي قلبي نيز پيشگيري كنيد.

پرخوري
 

چاقي و اضافه وزن يكي از مهم‌ترين عوامل خطر بروز بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي به حساب مي‌آيد. با وجود اين باز هم مردم نسبت به اين مساله بي‌توجه‌اند؛ به طوري كه 72 درصد آقايان و 64 درصد خانم‌ها در آمريكا دچار اضافه وزن يا چاقي هستند.
بنابراين براي كاهش خطرات ناشي از اضافه وزن و چاقي بايد كمتر غذا بخوريد، مقدار غذاي مصرفي در هر وعده را كاهش دهيد و به جاي استفاده از مايعات شيرين، آب بنوشيد.
متخصصان با تاكيد بر اين نكته كه مشكلات قلبي عامل بروز بيماري‌هايي جدي است، مي‌گويند: هيچ وقت تصور نكنيد شما در معرض اين خطرات قرار نداريد و در نتيجه نبايد به فكر پيشگيري از اين بيماري‌ها باشيد. فشار خون و كلسترول بالا، ديابت، چاقي، اضافه وزن و سيگار كشيدن همه از جمله عوامل ابتلا به بيماري‌هاي قلبي هستند كه بايد به آنها توجه شود.

سيگار كشيدن يا زندگي با فردي سيگاري
 

به طور حتم هزاران مرتبه شنيده‌ايد كه سيگار كشيدن خطرناك است و مشكلاتي را براي سلامت شما ايجاد مي‌كند. اما اين مساله اينقدر مهم است كه باز هم بايد آن را تكرار كرد. البته اگر خودتان سيگار نمي‌كشيد، ولي با فردي سيگاري زندگي مي‌كنيد، باز هم در معرض خطرات سيگار و سيگار كشيدن قرار داريد. بنابراين سعي كنيد تا حد امكان در معرض دود سيگار قرار نگيريد.

ميوه‌ها و سبزيجات
 

بهترين رژيم غذايي براي حفظ سلامت قلب، رژيم گياهي است؛ رژيمي سرشار از ميوه‌ها و سبزيجات، آجيل، غلات سبوسدار، لبنيات كم‌چرب و پروتئين. تحقيقات نشان داده است افرادي كه روزانه بيش از 5 وعده ميوه و سبزيجات مصرف مي‌كنند، حدود 20 درصد كمتر از كساني كه كمتر از 3 وعده ميوه و سبزي مي‌خورند در معرض ابتلا به بيماري‌هاي قلبي قرار دارند.

مراقب نشانه‌ها بايد
 

اگر هميشه تند و پشت سر هم از پله‌ها بالا مي‌رفته‌ايد و امروز اين كار برايتان دشوار شده است، اگر نفس‌نفس مي‌زنيد و در ناحيه قفسه سينه احساس درد و گرفتگي داريد، بايد براي بررسي‌هاي بيشتر هر چه سريع‌تر به پزشك مراجعه كنيد و از او كمك بخواهيد. فراموش نكنيد در صورت مراجعه بموقع مي‌توانيد نتيجه بهتري بگيريد.
با وجود اين، هنوز هم افراد زيادي با بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي درگير و رودررو هستند، به طوري كه طبق آمار در آمريكا از هر 3 بزرگسال بيش از يك نفر با مشكلات قلبي دست و پنجه نرم مي‌كنند.
اما با شنيدن اين آمار و ارقام نااميد نشويد؛ خبرهاي خوب درباره پيشگيري از بروز بيماري‌هاي قلبي هم زياد است؛
از جمله اين كه با تغيير شيوه زندگي و با انجام دادن كارهايي ساده‌ مي‌توان احتمال بروز اين بيماري‌ها را كاهش داد. پس خوب است همه ما بدانيم چه عادت‌هايي سلامت قلب‌مان را به خطر مي‌اندازد و احتمال بروز مشكلات در اين عضو مهم را افزايش مي‌دهد، چون در مورد قلب هم اين مثل صادق است؛ پيشگيري بهتر از درمان است.
نشستن براي مدتي طولاني خطر بروز سكته مغزي و حمله‌هاي قلبي را افزايش مي‌دهد؛ البته جالب است بدانيد حتي اگر به طور منظم ورزش مي‌كنيد، باز هم با نشستن طولاني مدت در معرض اين خطرات قرار داريد. طبق نظر متخصصان ورزش منظم و مداوم، نمي‌تواند خطرات نشستن طولاني مدت را جبران كند. چون عدم تحرك مي‌تواند سطح قند و چربي‌هاي خون را تغيير دهد و با تاثير گذاشتن روي آنها سبب بروز بيماري‌هاي جدي شود.
بنابراين به توصيه پزشكان بهتر است در فواصل زماني منظم كمي راه برويد يا اگر در محل كارتان حضور داريد حداقل هنگام تماس‌هاي تلفني بايستيد.
بي‌توجهي به مشكلات روحي
منبع:جام جم آنلاين
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما