مسقط

مسقط پايتخت و بزرگترين شهر سلطان نشين عمان است. طرح هاي زير بنايي و توسعه شهري فراواني در مسقط از سال 1970 و مقارن با رنسانس عمان به بهره برداري رسيده اند. با گسترش محدوده مسقط، شهرهاي کوچک اطراف پايتخت نيز هويت خود را از دست داده و به محدوده شهري پيوسته اند. در مدت زماني عمان جامعه سنتي
دوشنبه، 28 آذر 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مسقط

مسقط
مسقط


 






 
مسقط پايتخت و بزرگترين شهر سلطان نشين عمان است. طرح هاي زير بنايي و توسعه شهري فراواني در مسقط از سال 1970 و مقارن با رنسانس عمان به بهره برداري رسيده اند. با گسترش محدوده مسقط، شهرهاي کوچک اطراف پايتخت نيز هويت خود را از دست داده و به محدوده شهري پيوسته اند. در مدت زماني عمان جامعه سنتي خود را از تن در آورده و لباسي امروزي بر تن کرده، در واقع اين کشور در کمتر از ربع قرن به دليل در آمدهاي نفتي و گازي توانسته گام هاي مهمي در راه توسعه بر دارد. مسقط اين کشور سلطان نشين نيز از اين قاعده مستثني نبوده است. اين شهر طي دهه گذشته، همانند پايتخت شيخ نشين هاي عرب خليج فارس گام هاي بلندي را به سوي توسعه بر داشته است.
نگاهي به دو سمت خيابان مجلل سلطان قابوس مي توان تغييرات انجام گرفته طي سالهاي اخير را به وضوح مشاهده کرد. با اين حال بازار اصلي مسقط از روي رونق کمتري نسبت به بازارهاي شهرهايي نظير دمشق برخودار است. به غير از خنجرهاي مشهور عماني و گردنبند هاي و زيوآلات مابقي اشياء و اجناس موجود بازار مسقط، خارجي هستند، از فروشندگان حجره هاي بازار نيز هندي يا پاکستاني هستند.
معماري ساختمان هاي شهر نيز بر خلاف آنچه که در دبي و ابوظبي مدرن و امروزي مشاهده مي شود، بر گرفته از طرح هاي سنتي است. در واقع ويلاهاي سفيد رنگ از مجلل ترين جلوه هاي شهر نشيني در مسقط محسوب مي شوند. اطراف اين شهر به ويژه در آب هاي مشرف به بندر مسقط، مي توان از جلوه هاي از طبيعت زيبا را مشاهده کرد. به فاصله يک ساعت از ساحل شهر مسقط با قايق موتوري، گروهي از دلفين زيبا که در آب مشاهده در حال شنا و شيطنت هستند را مي توان مشاهده کنيد.
در اين منطقه صحنه هاي بديع و زيبايي از پرش دلفين ها از روي آب ديده مي شود. اين منطقه پر از قايق موتوري است که سرنشينان آن به صيد ماهي مشغول هستند. دلفين ها نيز مانند لاک پشت هاي سبز از گونه آبزيان منبع در آمد صنعت توريسم در عمان هستند. در همين راستا نيز تلاش هاي زيادي جهت حفظ و دست نخورده ماندن زيست گاههاي آنها انجام گرفته است.
منبع: بهبودي، حميد؛ (1368) گردشگری در عصر نوین، زنجان، نیکان کتاب، چاپ نخست.



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط