شما هم خرو پف مي کنيد؟

خروپف هاي بلند و ممتد، نه فقط اسباب زحمت اهالي خانه بوده، بلکه نشاني از شرايط نامناسب سلامت است. خروپف زماني اتفاقي مي افتد که هوا بين بافت هاي در حال استراحت گلو به جريان افتاده و موجب شود که آنها هنگام تنفس، مرتعش شده و صداهاي خشن و گرفته اي ايجاد کنند. تغيير سبک زندگي مانند کاهش وزن و صحيح خوابيدن مي تواند به قطع يا کاهش اين مشکل کمک کند. اگر چه جراحي هم يکي از روشهاي قطع خروپف است.
پنجشنبه، 20 بهمن 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
شما هم خرو پف مي کنيد؟

 شما هم خرو پف مي کنيد؟
شما هم خرو پف مي کنيد؟


 






 
خروپف هاي بلند و ممتد، نه فقط اسباب زحمت اهالي خانه بوده، بلکه نشاني از شرايط نامناسب سلامت است. خروپف زماني اتفاقي مي افتد که هوا بين بافت هاي در حال استراحت گلو به جريان افتاده و موجب شود که آنها هنگام تنفس، مرتعش شده و صداهاي خشن و گرفته اي ايجاد کنند. تغيير سبک زندگي مانند کاهش وزن و صحيح خوابيدن مي تواند به قطع يا کاهش اين مشکل کمک کند. اگر چه جراحي هم يکي از روشهاي قطع خروپف است. اما اين کار براي همه توصيه نمي شود. وقتي مي خوابيد و خواب شما عميق و عميق تر مي شود، ماهيچه هاي موجود در سقف دهان، زبان و حلق استراحت مي کنند. بافت هاي موجود در حلق به علت شل شدن تا حدودي راه هوا را مسدود مي کنند. هر چه راه تنفس تنگتر باشد، هوا با فشار بيشتري وارد و به اين علت ارتعاش بافت ها بيشتر شده وخروپف بلندتر مي شود. مسائل مختلفي موجب بروز خروپف مي شود از جمله:

ساختار دهان:
 

داشتن يک نرم کام افتاده و ضخيم، لوزه هاي بيش از حد بزرگ يا بافت هايي در پشت حلق مي تواند موجب باريک شدن راه تنفسي شود. علاوه بر اين اگر زبان کوچک، بزرگ و کشيده باشد، اختلال ايجاد کرده و ارتعاش بافت ها را زياد مي کند. اضافه وزن هم به باريک شدن راه تنفسي کمک مي کند

اختلالات بيني:
 

پرخوني دايمي بيني با وجود پيچ خوردگي بين دو سوراخ بيني هم به خرو پف کمک مي کند.

آپنه يا اختناق تنفسي:
 

در اين حالت بافت هاي حلق موجب ايجاد اخلال در راه تنفسي و مانع نفس کشيدن مي شود. يکي از نشانه هاي اختناق تنفسي اين است که فرد بعد از يک سکوت طولاني، خرو پف بلندي مي کند.معمولاً اخلال در تنفس به شکل کامل بروز نمي کند، اما بيشتر اوقات، وقتي هنوز خرو پف ادامه دارد، راه تنفسي آن قدر کوچک مي شود که تنفس مختل شده، کم کم کمبود اکسيژن و افزايش دي اکسيد کربن به فرد هشدار مي دهد که از خواب بيدار شود يا او را مجبور مي کند، خروپف بلندي کرده يا بريده بريده نفس بکشد. اين حالت ممکن است چندين بار در طول شب ادامه پيدا کند.

به پزشک مراجعه کنيد:
 

شايد شما متوجه نشويد که خروپف مي کنيد، اما خانواده تان حتماً متوجه خواهند شد. اگر کودک شما خرو پف مي کند، با پزشک اطفال در ميان بگذاريد. کودکان هم مي توانند به اختلالات تنفسي مبتلا شوند. در بيشتر کودکان مشکلات بيني و گلو، بزرگي لوزه ها و چاقي علت اصلي خروپف کردن است. دکتر شما ممکن است آزمايش هاي فيزيکي انجام داده و درباره سابقه خانوادگي از شما بپرسد. همچنين او از افراد خانواده در مورد زمان و نحوه خروپف شما سؤال خواهد کرد تا بتواند شدت و حدت مسأله را بر آورد کند. سپس احتمالاً شما را به يک متخصص گوش و حلق و بيني براي مطالعه و آزمايش بيشتر ارجاع مي دهد.

عوارض خروپف:
 

خروپف هاي طولاني و مداوا نشدهاي که بر اساس گرفتگي راه تنفسي ايجاد مي شود، خطراتي از جمله فشارخون بالا، حمله قلبي و سکته مغزي را به دنبال خواهد داشت. اين حالت در کودکان موجب بيش فعالي و ناآرامي و اختلال خواهد شد.

درمان
 

در ابتدا دکتر به شما پيشنهاداتي براي تغيير سبک زندگي مي دهد. اگر باز هم اين مسأله مرتفع نشد، اين راهکارها پيشنهاد مي شوند:

1- استفاده از وسايل دهاني:
 

ابزار مربوط به دهان وسايلي هستند که با بهبود وضعيت زبان و فک، راه تنفسي را باز مي کنند.هنگام استفاده از اين ابزار در سال اول مصرف، هر شش ماه يک بار و بعد از آن دست کم هر سال براي کسب اطمينان، از روند بهبود به متخصص مراجعه کنيد.

2- جراحي سنتي:

در اين نوع جراحي، شما بيهوش مي شويد و جراح بافت هاي اضافي را مرتب مي کند (چيزي شبيه چروکبرداري براي حلق).

3- جراحي با ليزر:
 

درجراحي سرپايي که جراحي با ليزر گفته مي شود، جراح با استفاده از اشعه ليزر زبان کوچک را جا به جا مي کند. برداشتن بافت هاي اضافي موجب باز شدن راه تنفسي شده و ارتعاش را کم مي کند. معمولاً جراحي ليزري براي خروپف هاي گاه گاه يا سبک توصيه نمي شود. در روش جراحي ديگري، پزشک فرکانس هاي راديويي با شدت کم را براي جا به جايي نرم کام به کار مي برد. تأثيرات استفاده از اين روش که در آن از بيهوشي موضعي استفاده مي شود، هنوز در دست بررسي است.

4- استفاده از ماسک:
 

در اين روش هنگام خوابيدن از ماسکي که داراي هواي تنظيم شده است، استفاده مي شود. ماسک به يک پمپ کوچک که هوا را به داخل مجراي تنفسي شما پمپاژ مي کند، وصل است و آن را باز نگه مي دارد. اين روش مانع بروز خفگي مي شود.

راهکارهاي ديگري براي کنترل خروپف عبارتند از :
 

* اگر اضافه وزن داريد، وزن خود را متعادل کنيد. اضافه وزن از دلايل شايع خروپف محسوب مي شود.
* به پشت خوابيدن موجب مي شود که زبان به عقب و به طرف حلق برگشته و مجراي تنفسي را تنگ کند. بنابراين سعي کنيد به پهلو بخوابيد.
* آلرژي يا انحراف در بيني هم خروپف مي آورد. اين امر موجب مي شود که شما از دهان تنفس کنيد و اين مسأله احتمال بروز خروپف را بيشتر مي کند. هيپيوتيزم هم مي تواند به قطع يا کم کردن خروپف کمک کند. متخصص اين کار ضمن هيپنوتيزم به شما دستور مي دهد که به محض شروع خرو پف، حالت خوابيدن خود را تغيير دهيد.
منبع: نشريه راه موفقيت، ش 22.



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط