مرده‌هاي ايران قرباني نيستند؛ شهيدند

رزمندگاني كه با سربندهاي قرمز «الله‌اكبر» به‌سوي خط مقدم حركت مي‏كنند، آرزو مي‏كنند هيچ‏گاه زنده برنگردند. در پاييز گذشته كه موج رزمندگان ايراني به سوي جبهه‏هاي جنوب سرازير شدند، گفته مي‏شد كه بيش از نُه هزار داوطلب كه برخي از آن‌ها تنها چهارده سال سن داشتند، با شعار «لااله‌الاالله» به سمت ماشين‏هاي جنگي عراق حمله مي‏كردند.
سه‌شنبه، 19 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مرده‌هاي ايران قرباني نيستند؛ شهيدند

مرده‌هاي ايران قرباني نيستند؛ شهيدند
مرده‌هاي ايران قرباني نيستند؛ شهيدند


 






 

شهداي ايراني، آرزو مي‌كردند، زنده برنگردند! روايتي از روزنامه
 

رزمندگاني كه با سربندهاي قرمز «الله‌اكبر» به‌سوي خط مقدم حركت مي‏كنند، آرزو مي‏كنند هيچ‏گاه زنده برنگردند. در پاييز گذشته كه موج رزمندگان ايراني به سوي جبهه‏هاي جنوب سرازير شدند، گفته مي‏شد كه بيش از نُه هزار داوطلب كه برخي از آن‌ها تنها چهارده سال سن داشتند، با شعار «لااله‌الاالله» به سمت ماشين‏هاي جنگي عراق حمله مي‏كردند.
وصيت‏نامة شهيد، يك متن ديني و گاه ادبي است كه خلاصة آرا و تجربيات الهي شهيد در آن بازگو شده است. وصيت‏نامه‏هاي شهدا به شدت تحت تأثير دعوت آيت‏الله خميني به شهادت و همچنين قسمت‏هايي از قرآن است كه خداوند به مؤمنان يادآور مي‏شود كه كساني را كه در راه خودش كشته مي‏شوند دوست دارد.

ژوآن كارلوس گوموسيو
 

اشاره: در برخي شماره‏هاي قبل در ستون آنتن، برخي مقالات و بازتاب‏هاي دفاع‌مقدس را در نشريات و روزنامه‏هاي غربي مطالعه كرديم. بعد از چند شماره‏اي كه جاي اين ستون در مجله خالي بود، از اين شماره بررسي اين مقالات را ادامه خواهيم داد. طبيعي است در عين حفظ امانت، قطعاً تمام مطالب را تأييد نكرده و صرفاً به ذكر بازتاب‏ها قناعت كرده و قضاوت را به عهده شما عزيزان مي‏گذاريم.
تهران ـ ايران: هم‌زمان با خاكسپاري «مسعود مقدس» در بهشت زهراي تهران، يك گروه نظامي شروع به نواختن مارش نظامي مي‏كنند.
يكي از روحانيون به نيابت از حدود سي عزاداري كه ساكت و بي‏صدا ايستاده‏اند، از كنار پرچم سبز، سفيد و سرخ ايران عبور مي‏كند و از پشت بستة پلاستيكي كه پيكر «مسعود مقدس» در آن است، با جنازه خداحافظي جانانه‏اي مي‏كند.
يك خانم سالخورده كه از فرق سر تا نوك انگشت پايش را با چادر پوشانيده، به پسربچه‏اي كه به گودال قبر زُل زده است، مي‏گويد: «او به بهشت رفت. او شهيد شد. تو هرگز نبايد او را فراموش كني!»
مقدس، يك جوان رزمندة 21 ساله بود كه توسط شورشيان كُرد در كوه‏هاي غربي ايران در استان كردستان كشته شد. او با مرگش به دنياي رو به رشد شهداي انقلاب اسلامي آيت‏الله خميني پيوست.
هرچند شهادت، كه اكنون بسياري از جوانان ايراني مشتاقانه به سوي آن حركت كرده و ترغيب مي‏شوند، در قرآن به‌عنوان بالاترين درجه مورد توجه قرار گرفته است، اما در خارج از مرزهاي ايران، يك عمل متعصبانه شمرده مي‏شود. رزمندگاني كه با سربندهاي قرمز «الله‌اكبر» به‌سوي خط مقدم حركت مي‏كنند، آرزو مي‏كنند هيچ‏گاه زنده برنگردند. در پاييز گذشته كه موج رزمندگان ايراني به سوي جبهه‏هاي جنوب سرازير شدند، گفته مي‏شد كه بيش از نُه هزار داوطلب كه برخي از آن‌ها تنها چهارده سال سن داشتند، با شعار «لااله‌الاالله» به سمت ماشين‏هاي جنگي عراق حمله مي‏كردند.
داستان‏هايي دربارة رزمندگان ايراني گفته مي‏شود كه البته هيچ‏گاه تأييد نشده است كه اين رزمندگان، كليدهاي پلاستيكي به‌عنوان نماد ورود به بهشت، به گردن‏ خود آويزان مي‏كنند. خود رزمندگان مي‏گويند اين داستان‏ها ساخته و پرداختة مطبوعات غربي است. [در اينجا منظور از كليدهاي پلاستيكي، همان پلاك‌هايي است كه رزمندگان به گردن مي‏انداختند، ولي مطبوعات غربي تبليغ مي‏كردند كه رزمندگان كليد بهشت به همراه مي‏برند!/مترجم] آن‌ها اصرار دارند به جبهه بروند و به انجام هرگونه خدمتي، حتي پركردن گوني سنگر بپردازند و به اين حضور و خدمت افتخار مي‏كنند.
اما داستان ديگري كه از سوي رسانه‏هاي رسمي بسيار نقل مي‏شود، دربارة پسربچه‏ سيزده ساله‏اي است كه با بستن مواد انفجاري به بدن خود، زير تانك عراقي رفته و آن را منفجر كرده است.
در قسمتي از بهشت زهرا، پرچم‏هاي سبز و سرخ به اهتزاز درآمده‏اند و نشانگر قطعة شهداي اين قبرستان هستند. در نزديكي اين منطقه فواره‏اي قرمز وجود دارد كه آبي قرمز رنگ را از داخل دهانة‏ گل لاله، كه گل ملّي ايرانيان است، فواره مي‏دهد و نشانگر اين است كه نهضت خونين مبارزه با شيطان در انقلاب اسلامي هيچ‏گاه پايان نمي‏پذيرد.
بر روي قبر هر شهيد، جعبه‏اي شيشه‏اي قرار داده شده كه بازگوكنندة خاطرات زندگي شخصي هر شهيد است. در يكي از اين جعبه‏هاي شيشه‏اي، دو عكس از قبل و بعد از شهادت شهيد وجود دارد؛ يكي عكس رزمنده‏اي را نشان مي‏دهد كه پشت يك ضدهوايي نشسته و لبخند مي‏زند و دومي تصوير وحشتناكي است كه در اثر انفجار نارنجك، بدن رزمنده، تكه‌تكه شده است. اين ويترين با يك گلوله، يك قرآن كوچك، يك ساعت‌مچي كه بند آن سوخته است، يك عكس سادة خانوادگي و يك كمربند سياه كاراته كامل شده است.
سنگ قبر شهدا، حامل نام شهدا و وصيت‏نامة آنان است. وصيت‏نامة شهيد، يك متن ديني و گاه ادبي است كه خلاصة آرا و تجربيات الهي شهيد در آن بازگو شده است. وصيت‏نامه‏هاي شهدا به شدت تحت تأثير دعوت آيت‏الله خميني به شهادت و همچنين قسمت‏هايي از قرآن است كه خداوند به مؤمنان يادآور مي‏شود كه كساني را كه در راه خودش كشته مي‏شوند دوست دارد.
برخي جملات سربازان اسلام را كه بر روي سنگ قبرشان حكاكي شده است با هم مي‏خوانيم:
نورالله ميرزايي‏پور كه در 27 سالگي به شهادت رسيده، نوشته است: «پس از يك نبرد طولاني با نفس، در نهايتِ زيبايي مرگ را درك كردم. لذا تصميم گرفتم آن را بنويسم، شايد روزي مورد استفاده ديگران قرار گيرد.»
اصغر شعله‏ور، جوان بيست ساله‏اي كه در روزهاي ابتدايي جنگ به شهادت رسيده است، مي‏نويسد: «از مادرم درخواست مي‏كنم در مراسم شهادت من اشك نريزد. زيرا آن شب، شب عروسي من خواهد بود. از همه تقاضاي بخشش و حلاليت دارم. سلام مرا به امام خميني برسانيد. سلام مرا به برادرم در هيوستون(شهري در ايالت تگزاس) هم برسانيد.»
بر قبر يكي از نيروهاي سپاه كه به‌دست نيروهاي عراقي شهيد شده، نوشته است: «چشم مرا نبنديد. شايد افرادي گمان كنند من با چشمان بسته اين مسير را پيموده‏ام؛ اما دستان مرا مشت كنيد تا كفار بدانند كه حتي بدن بي‏جان من هم، اجازه‏ استراحت به آن‌ها نخواهد داد.»
طاهره مختاري، بيوه جوان بيست ساله‏اي است كه در حال تميز‌كردن قاب شيشه‏اي بالاي قبر همسر شهيدش است. او در حالي‌كه در قسمتي از صورتش كه از زير چادر مشخص است، لبخند كوچكي ديده مي‏شود، مي‏گويد: « او نيز شهيد شده است. ما به خانواده‏مان افتخار مي‏كنيم. خانواده ما در مبارزه با عراق و امپرياليسم دو شهيد تقديم كرده است.»
اما خون شهداي ايران همچنان جاري است و نهال انقلاب ايران را آبياري مي‏كند. طبق تعاليم اسلامي، زندگي ابدي براي شهدا تضمين شده است.

پي نوشت ها :
 

روزنامه «گتيسبورگ تايمز» چاپ ايالت پنسيلوانياي آمريكا/ جمعه 26 اكتبر 1984 (4 آبان 1363)، صفحه 23
 

منبع:ماهنامه امتداد شماره 49.



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط