! خياط در بازار افتاد

اگر مي خواهيد مطمئن شويد اينکه مي گويند دوره و زمانه عوض شده. راست است يا نه، همين الان برويد سروقت آلبوم عکس هاي عروسي پدر و مادر و البته اگر چنين چيزي در خانه شما وجود ندارد. برويد سروقت آلبوم خاله و...
شنبه، 30 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
! خياط در بازار افتاد

! خياط در بازار افتاد
! خياط در بازار افتاد


 

نويسنده: سمانه رحيمي




 
وقتي مي گويند طرف از هر انگشتش يک هنر مي ريزد حتماً منظورشان اين است که قبل از هر چيزي دخترشان خياط قابلي است؛ هنري که مي شود خيلي راحت از آن پول در آورد
اگر مي خواهيد مطمئن شويد اينکه مي گويند دوره و زمانه عوض شده. راست است يا نه، همين الان برويد سروقت آلبوم عکس هاي عروسي پدر و مادر و البته اگر چنين چيزي در خانه شما وجود ندارد. برويد سروقت آلبوم خاله و خواهر بزرگ تر و خوب به عکس ها نگاه کنيد. حالا سروشکل آدم ها را با آخرين جشني که رفته ايد مقايسه کنيد. متوجه تغيير مورد نظر شديد؟ توي اين دوره و زمانه جديد، روزهاي قبل از هر مراسم رسمي و غير رسمي به يک ماراتن نفسگير به خصوص براي خانم ها تبديل مي شود که البته خط پايانش خريد شيک ترين لباس مجلسي موجود در بازار يا تحويل گرفتن لباس از خياط محل است. همان فرشته نجاتي که آدم هاي نااميد برگشته از مغازه هاي لباس شب را نجات مي دهد! با اين حساب چرا شما شانستان را براي تبديل شدن به اين فرشته نجات زيبا کننده که هزار تا دعاي خير هم پشت سر است امتحان نمي کنيد؟

آموزش
 

سوزن به جاي قلم
 

در دنياي پارچه و دوخت، دوره هاي زيادي براي دوخت هر نوع لباس وجود دارد؛ از دوره هاي ضخيم دوزي براي پالتو و لباس هاي زمستاني گرفته تا همين دوره هايي که اين پايين در موردشان صحبت مي کنيم و مخصوص لباس مجلسي هستند.
*دوره مبتدي: اول از هر چيز شما بايد دوره آموزشي مبتدي خياطي را بگذرانيد. اين دوره ها معمولا شش ماهه هستند. بهترين جا هم براي يادگيري شان، آموزشگاه هاي وابسته به فني و حرفه اي است. گذراندن اين دوره ها بر هر خياطي واجب است. حتي اگر چندين سال خاک چرخ! را خورده باشيد، باز هم براي اينکه به صورت حرفه اي وارد بازار کار بشويد بايد اين دوره را بگذرانيد تا يک سري ريزه کاري ها و قلقل ها و البته انواع و اقسام مدل ها و طرح ها و برش ها را به صورت تخصصي ياد بگيريد. اگر از آن آدم هاي زرنگ و با استعداد باشيد مي توانيد خيلي از قلق هاي لباس هاي شب را در همين دوره ابتدايي ياد بگيريد. قيمت اين دوره ها حدود 350 هزار تومان است.
*دوره هاي لباس شب: بعد از اينکه دوره مقدماتي را گذرانديد، اگر به اين نتيجه رسيديد که استعداد اين شغل را داريد، وارد دوره تخصصي لباس شب مي شويد که بيشتر تکنيک ها و قلق هاي دوخت و اندام شناسي را آموزش مي دهند. اين دوره معمولاً پنج يا شش جلسه است که در هر جلسه پنج درس را ياد مي گيريد حدود سه ماه هم طول مي کشد و 350 هزار تومان هزينه دارد.
*دوره گريت يا خلق پارچه: برعکس دوره هاي قبلي، اين دوره کاملاً فضاي شاد و هنري دارد. چين و چروک دادن به پارچه و کار روي وسايل عروس مثل کيف و دمپايي و يک سري خلاقيت هاي هنري ديگر چيزهايي هستند که در اين دوره آموزش مي بينيد. اگر مي خواهيد جلوي مشتري هيچ کجاي کارتان نلنگد، بهتر است اين دوره را هم بگذرانيد.

چه افرادي خياط هاي خوبي مي شوند؟
 

خياط ها معمولاً بايد ديد خوبي داشته باشند و با يک نگاه به پارچه و اندام مشتري بتوانند بهترين مدل را ارائه بدهند. علاوه براين بايد طراح خوبي باشند ومدام از خودشان ابتکار عمل و خلاقيت نشان بدهند تا بتوانند ايده هاي جديدي ارائه بدهند. از همه مهم تر اينکه کلنجار رفتن با پارچه اي که گاهي اوقات به هيچ صراطي مستقيم نمي شود اعصاب پولادين مي خواهد. اگر کلاً آدم کم حوصله و بي اعصابي هستيد دور خياطي ياد گرفتن را خط بکشيد و پارچه تان را به يک خياط با حوصله بسپاريد. اما اگر شرايط خياط شدن را داريد، بدانيد و آگاه باشيد که دست روي کار ظريف و زنانه و پرپولي گذاشته ايد. البته دست درد و گردن درد هم در کمينتان است، نگوييد اين يکي را نگفتيد!

راه اندازي
 

از دکمه تا چرخ
 

براي راه اندازي يک کارگاه جمع و جور خياطي، غير از داشتن تخصص کافي، بايد زمينه هاي کاري و سليقه مشتري را هم بدانيد.

زمينه هاي کار
 

بعد از اينکه مرحله آموزش را پشت سرگذاشتيد مي توانيد به عنوان يک خياط حرفه اي وارد بازار بشويد. معمولاً بعد از گذراندن دوره ها بايد حدود شش ماه هم دوره کارورزي را در يک مزون و زير نظر استاد بگذرانيد تا بتوانيد از قلق هاي بازار هم سر دربياوريد. البته هيچ اجباري براي گذراندن دوره کارورزي وجود ندارد، گذراندن اين دوره به شدت تجربه تان را بالا مي برد و البته اين نکته هم وجود دارد که مزون ها معمولاً با کسي که دوره کارآموزي را نگذرانده باشد همکاري نمي کنند. براي يک خياط لباس مجلسي دوز دو زمينه کاري وجود دارد.
1ـ مزون لباس شب: در هر مزون معمولاً يک برشکار، يک راسته دوز و يک گريت کار مشغول کار هستند. معمولاً هر مزون، افراد خودش را از بين کارآموزهاي با استعدادش انتخاب مي کند. در هر مزون هر کس بابت دوخت هر لباس، درصدي از مبلغ فروش را مي گيرد. اين درصدها بين خود مزون دارها تعرفه مشخصي دارند. معمولا هم بيشترين درصد يک کار، مال برشکار است. خوبي کار در مزون اين است که اول کاري لازم نيست براي جور کردن سرمايه به اين در و آن در بزنيد. براي شروع کار در مزون به هيچ سرمايه اوليه اي نياز نداريد. سرمايه تان همان استعداد و جربزه اي است که براي ورود به يک مزون رو مي کنيد.
2ـ کار در خانه: کار در خانه شايد خوبي اش در مقابل کار در مزون اين باشد که همه چيز به خودت بستگي دارد و در واقع خودت رئيس خودت هستي. علاوه براين چون کار در خانه هيچ ساعت مشخصي ندارد، هر وقت روز که حوصله اش را داشتيد مي توايند خياطي کنيد. از نظر درآمد هم کار شخصي معمولاً به صرفه تر است چون دستمزد هر لباس مستقيماً وارد جيب مبارک خود شما مي شود و البته مسووليتش هم بيشتر است.

وسايل کار
 

اگر مي خواهيد کار در خانه را تجربه کنيد ودر واقع يک کارگاه نقلي براي خودتان دست و پا کنيد بايد اول کار کمي سر کيسه را شل کنيد و حداقل 500 هزار تومان براي خريد ابزار کار کنار بگذاريد.
1ـ چرخ سردوز: هر کارگاهي بايد يک چرخ سر دوز داشته باشد. قيمت چرخ هاي سردوز از 100هزار تومان شروع مي شود.
2ـ چرخ خياطي معمولي: براي راسته دوزي و جا دکمه زدن به يک چرخ خياطي معمولي نياز داريد. معمولاً قيمت هر چرخ خياطي از 200 هزار تومان شروع مي شود و تا700 هزار تومان هم مي رسد. با400 هزار تومان مي توانيد يک چرخ آبرودار تهيه کنيد.
3ـ اتو: براي شروع کار، کارتان با همان اتوهاي خانگي معمولي راه مي افتد. قيمت يک اتوي معمولي خوب هم بين60 تا100هزار تومان است ولي اگر بخواهيد از همان اول حرفه اي عمل کنيد و با اتوي صنعتي کار کنيد بايد کم کم200 هزار تومان کنار بگذاريد. در ضمن به فکر استفاده از اتوپرس گران قيمتتان هم نباشيد چون اتوهاي پرس، بين درزها راحت نمي چرخند و در نتيجه راست کار شما نيستند.
4ـ وسايل خرازي: براي شروع کار بايد يک سري لوازم مثل انواع سوزن ها، لايه چسب، قرقره در رنگ هاي مختلف، انواع کش ها در سانت هاي مختلف و دکمه هاي پرکاربرد را به اندازه لازم تهيه کنيد. براي خريد همه اينها و براي شروع کار حدود50 هزار تومان کنار بگذاريد.
منبع: نشريه همشهري جوان، شماره ي297



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط