میوه‌ها را شکلاتی کنید!

میوه‌ها گروهی از مواد غذایی هستند که ویتامین‌ها و املاحشان می‌تواند نیاز روزانه بدن را به این مواد تامین کند. البته با وجودی که مصرف 3 تا 4 واحد میوه در روز به تمام گروه‌های سنی توصیه می‌شود اما بچه‌ها به تقلید از والدینشان میوه
پنجشنبه، 15 فروردين 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
میوه‌ها را شکلاتی کنید!
میوه‌ها را شکلاتی کنید!

 

نویسنده: ساقی اخوان




 
میوه‌ها گروهی از مواد غذایی هستند که ویتامین‌ها و املاحشان می‌تواند نیاز روزانه بدن را به این مواد تامین کند. البته با وجودی که مصرف 3 تا 4 واحد میوه در روز به تمام گروه‌های سنی توصیه می‌شود اما بچه‌ها به تقلید از والدینشان میوه می‌خورند یا بیش از نیاز روزانه یا کمتر از آن. بنابراین اگر فرزند شما میوه‌خور نیست، بهتراست با روشی که به شما توصیه می‌کنیم برای او بشقاب میوه بچینید و او را به میوه خوردن تشویق کنید.

نکته خانه‌داری

مهم‌ترین نکته در مصرف میوه‌ها آن است که باید آنها را تازه به تازه خریداری کنید و حتما میوه‌های فصل را برای خوردن در نظر بگیرید. به این ترتیب ویتامین‌های بیشتری دریافت می‌شود. نکته دیگر شستشوی میوه‌ها به خصوص در فصل تابستان است زیرا بیشتر میوه‌ها با پوست میل می‌شوند و همین موضوع زمینه را برای ابتلا به عفونت‌های گوارشی بیشتر می‌کند.

میوه‌ های شکلاتی، عصرانه ای برای کودک

مقدار کالری
این عصرانه حدود 1420 کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن به 4 قسمت، هر واحد 355 کیلوکالری انرژی خواهد داشت. خوردن چنین عصرانه‌ای برای بچه‌ها می‌تواند علاوه بر ویتامین‌ها و املاح موجود در میوه‌های یادشده، تامین‌کننده انرژی قابل ملاحظه‌ای نیز باشد.
مواد لازم (برای4 کودک)
میوه‌ها را شکلاتی کنید!

طرز تهیه

200 گرم شکلات را با کمی شیر آب کنید و بعد از ولرم شدن، توت‌فرنگی‌ها و زردآلوها را درسته تا نیمه در این شکلات فرو ببرید و بیرون بیاورید، موزها را نیز حلقه‌حلقه کنید و همین کار را در مورد آنها هم انجام دهید و در سینی بچینید. میوه‌های آغشته به شکلات باید در دمای اتاق یا یخچال مدتی بمانند تا شکلات خود را بگیرد، آنگاه آن را برای عصرانه بچه‌ها سرو کنید.

موز علیه فراموشی

این میوه از منابع پتاسیم است به طوری که با خوردن 100 گرم از آن 400 میلی‌گرم پتاسیم دریافت می‌شود. این ماده معدنی در تولید انرژی و تحریک‌پذیری و انتقال عصبی دخیل است بنابراین برای بچه‌ها که به پتاسیم و انرژی بیشتری نیاز دارند، خوردن موز توصیه می‌شود. البته نباید در خوردن این میوه زیاده روی کرد زیرا باعث ابتلا به اسهال خواهد شد. یادتان باشد این میوه یکی از میوه‌های پرکالری است و خوردن یک موز متوسط 60 کیلوکالری انرژی به بدن می‌رساند بنابراین در صورت مصرف این میوه، انرژی حاصل از مصرف آن را باید در کل انرژی روزانه کودکتان محاسبه کنید.

زردآلو علیه کم‌خونی

این میوه از منابع گیاهی آهن است به طوری که با خوردن 4 عدد زردآلوی تازه، بدن 1 گرم آهن دریافت می‌کند و خوردن مرتب آن احتمال کم‌خونی را در بچه‌هایی که مستعد ابتلا به کم‌خونی هستند، کاهش می‌دهد. این میوه بتاکاروتن فراوانی دارد. بررسی‌ها نشان داده‌اند که با خوردن 4 عدد زردآلو، 405 میکروگرم بتاکاروتن دریافت می‌شود که به تقویت سیستم دفاعی بچه‌ها کمک می‌کند. اگر فرزندتان زیاد سرما می‌خورد یا از بیماری‌های عفونی رنج می‌برد، بهتر است که این میوه را در برنامه غذایی روزانه وی بگنجانید. یادتان باشد که هر 4 عدد زردآلو، 60 کیلوکالری انرژی دارد و یک واحد میوه محسوب می‌شود پس در خوردن آن زیاده روی نکنید.

توت‌فرنگی‌علیه عفونت‌ها

توت‌فرنگی نیز از میوه‌های مورد علاقه بچه‌ها و از منابع عالی ویتامین C است. 100 گرم از آن، 77 میلی‌گرم ویتامین C دارد و دریافت آن می‌تواند به تقویت سیستم دفاعی آنها کمک کند. این ماده مغذی خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و در دوران رشد سریع یعنی کودکی، نیاز به آن افزایش پیدا می‌کند بنابراین عادت به خوردن توت‌فرنگی برای بچه‌ها عادت غذایی خوبی است. یادتان باشد که هر یک و یک چهارم لیوان توت‌فرنگی یک واحد میوه است و 60 کیلوکالری انرژی دارد اما چون به طور کامل به مصرف می‌رسد و دارای سطحی متخلخل است، احتمال آلودگی آن بالاست در نتیجه هنگام شستشو باید دقت بیشتر به خرج داد تا بچه‌ها به بیماری‌های عفونی گوارشی مبتلا نشوند.

همراه این عصرانه

می‌توانید کمی بستنی وانیلی همراه این میوه‌ها سرو کنید به این ترتیب میزان کالری دریافتی بیشتر نیز خواهد شد. از گزینه‌های دیگر برای سرو این میوه‌ها، انواع مغزهای خام مانند گردو، بادام و فندق است به این ترتیب ارزش غذایی میان‌وعده هر چه بیشتر خواهدشد. البته بهترین روش سرو میوه‌ها، گذاشتن چند عدد از آنها در بشقابی سفید است. از بچه‌ها بخواهید تمام محتویات بشقابشان را به اتمام برسانند.

اگر کودک لاغر است

میوه‌ها را همراه کمی بستنی سرو کنید به این ترتیب میزان کالری دریافتی در این میان‌وعده بیشتر خواهد شد. البته یکی از نکات کلیدی در تغذیه کودکان لاغر مصرف وعده‌های متعدد اما کم‌حجم است که شما نیز باید به آن دقت داشته باشید.

اگر کودک زیاد سرما می خورد

توت‌فرنگی بیشتری در بشقاب فرزندتان بگذارید و آناناس را نیز در میان سایر میوه‌ها قرار دهید زیرا این میوه نیز از منابع ویتامین C و در تقویت سیستم دفاعی بدن موثر است.

اگر کودک یبوست دارد

خوردن میوه‌ها به کاهش شدت این بیماری کمک می‌کند اما موز در میان آنها موثرتر است. البته کاکائو از مواد غذایی‌ای است که خوردن زیاد از حد آن می‌تواند باعث یبوست شود بنابراین در صورت شدت یافتن این عارضه بهتر است که از مقدار آن بکاهید یا نوع تلخ آن را انتخاب نکنید.
نظر متخصص تغدیه، دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی

عاقبت میوه نخوردن بچه ها

میوه نخوردن بچه‌ها یکی از مشکلاتی است که از زمان شروع غذای کمکی پایه‌های آن ریخته می‌شود. تمایل نداشتن کودک به خوردن میوه و سبزی‌ها به دلیل این است که والدین نتوانسته‌اند عادت صحیح غذایی را از همان اوایل کودکی در او شکل بدهند.
میوه ها، سبزی‌ها و صیفی‌جات تازه جزو مهم‌ترین گروه مواد غذایی و دارای انواع مواد مغذی، ویتامین‌ها و املاح هستند و بخش قابل توجهی از آهن، منیزیم و پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. به همین دلیل باید در برنامه غذایی گنجانده شوند.
برای ذائقه‌سازی صحیح و اصولی به‌تدریج باید پس از شروع غذای کمکی، میوه‌ها سهمی از وعده غذایی کودک را داشته باشند. حذف یا کاهش مصرف آنها باعث کاهش دریافت مواد مغذی می‌شود و در نتیجه فرد در معرض خطر کمبود مواد مغذی و عوارض آن قرار می‌گیرد. با مصرف میوه‌ها، ویتامین‌ C، آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیب‌های فعال گیاهی فلاونوییدها که با توجه به شیوه زندگی امروزی، بدن نیاز فراوانی به آنها دارد، تامین می‌شود.
این موادمغذی در تحکیم استخوان‌ها، رشد و نمو، عملکرد بیوشیمیایی بدن، تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد سیستم بینایی، تامین پیش‌ساز ویتامین A، پیشگیری از بروز برخی بیماری‌ها، کنترل فشارخون و تعادل آب و الکترولیت‌ نقشی موثر دارند. در ضمن، مصرف میوه‌ها در کنار سبزی‌ها در عملکرد دستگاه گوارشی نیز تاثیرگذار است و مصرف ناکافی‌شان باعث بروز مشکلات جدی‌ می‌شود.
بسیاری از کودکان برای خوردن غذاها یا میوه‌ها، ایرادگیر و بدقلق هستند. اگر قصد دارید کودک بهانه‌‌گیر را به خوردن این دسته از مواد غذایی تشویق کنید، انواعی از خوراکی‌ها را در اختیار او بگذارید از جمله میوه‌ها و سبزی‌ها، انواع گوشت‌ها و نان و غلات و فقط غذاهایی را که می‌‌دانید کودک‌تان می‌خورد، به او ندهید بلکه آنها را بهانه‌ای کنید برای مصرف مواد غذایی که دوست ندارد.
منبع: هفته نامه سلامت



 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.