سبک زندگی اسلامی (1)
بسیاری می پندارند که بحث سبک زندگی در کشور ما یک مفهوم وارداتی است و پیش از ما غربی ها به این موضوع و ضرورت بحث پیرامون آن پی برده اند. این مطلب از جهتی صحیح و از جهتی نا درست است که می گویند، این بحث ابتدا در غرب مطرح شده و تا کنون مطالب زیادی راجع به آن تولید شده است و نتایج جستجوی عبارتی Life Style و Life of livingدر محیط اینترنت صحت این ادعا را ثابت می نماید. در مقابل، عنوان می شود که مباحث مربوط به سبک زندگی در کشور ما سابقه چندانی ندارد، لکن واقعیت آن است که این مفهوم جزء مفاهیم فراموش شده در ادبیات دینی ما است.ما می توانیم با بهره گیری از آیات قرآن کریم و سیره نقلی و عملی اهل بیت علیهم السلام بهترین شیوه زندگی را در تمام ابعاد و بطور خاص در خانواده طراحی، تببین و معرفی کنیم.
گویا ترین تعبیر درباره ی سبک زندگی در دین مبین اسلام اصطلاح حیات طیبه در قرآن کریم است. خداوند در قرآن کریم سبک زندگی آرمانی ایده آل، راه دست یابی به آن و نیز ثمره ی آن را به زیبایی نشان داده و فرموده است:
مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَی وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا کَانُواْ یَعْمَلُونَ ؛ هر کس از کار شایسته ای انجام دهد، خواه مرد باشد یا زن، در حالی که مومن است، او را به حیاتی پاک طیبه زنده می داریم و پاداش آن ها را به بهترین اعمالی که انجام می دادند، خواهیم داد. (نحل/۹۷)
مطابق آیه فوق، حیات طیبه و زندگی پاکیزه نصیب و بهره کسی است که مومنانه در پی انجام عمل صالحی است و صحیفه اعمال خود را از حسنات پر کرده است. چنین کسی به سبب سعی و تلاش خود فرجامی شایسته خواهد داشت.
از این رو به نظر می رسد در برخی عرصه ها تقلیدی کورکورانه از سبک های غیر الهی و منحرف به نام اسلام در زندگی مسلمانان شده است. نتیجه آن که مسلمانان باید با اصل قرار دادن اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه و با ارائه الگوهای سازنده سبک زندگی خانواده اسلامی ایرانی، هدف گذاری نموده و در جهت مقابله با این هجمه ها در فرهنگ جامعه و اینترنت به عنوان مهد تربیت نسل جدید، به سمت دستیابی به حیاتی طیبه و زندگی پاک گام بردارند.
ادامه دارد ...
منبع: farhangnews.ir