نقش آقایان در دوران بارداری

دوران بارداری، دورانی است که نه تنها برای زنان بلکه برای مردان نیز ویژگی های خاص خود را داراست. مردان طی 9 ماه بارداری همسرانشان نیاز به آمادگی دارند. در بعضی نقاط دنیا گروه هایی به نام گروه پدران وجود دارند که در
پنجشنبه، 7 شهريور 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نقش آقایان در دوران بارداری

 نقش آقایان در دوران بارداری
 

 


نویسنده: دکتر شیرین رجبی



 
دوران بارداری، دورانی است که نه تنها برای زنان بلکه برای مردان نیز ویژگی های خاص خود را داراست. مردان طی 9 ماه بارداری همسرانشان نیاز به آمادگی دارند. در بعضی نقاط دنیا گروه هایی به نام گروه پدران وجود دارند که در آن افرادی که قرار است به زودی پدر شوند ثبت نام می کنند و با مسائل علمی در رابطه با نوع رفتار با همسر، قبل و پس از فارغ شدن و تربیت فرزندان خود آشنا می شوند، اما در بیشتر نقاط دنیا، هرگاه پزشک مربوطه جلسه ای برای توضیح آمادگی های لازم برای فارغ شدن و روزهای پس از آن برای خانم ها برگزار می کنند، همسر نیز می تواند حضور داشته باشد.

نقش مردان طی دوران بارداری چگونه است؟

آنها لنگرگاه یک کشتی هستند و باید به همسر خود اطمینان و امنیت ببخشند. مردان باید به همسری که تمام توجه اش به خود و جنین درون رحمش جلب شده کمک کنند تا ارتباطش را با دنیا اطراف حفظ نماید. احترام گذاشتن، صبر کردن و حضور همیشگی، بهترین فرصتی است که هر مردی طی دوران بارداری می تواند در اختیار همسرش بگذارد. طی دوران بارداری، زایمان و با ورود نوزاد به خانه، مردان همانند پروانه دور همسرشان می گردند. شاید تنها چیزی که طی سالهای اخیر تغییر کرده است، مشغول شدن بیش از حد مردان در دنیای کار و بی توجه شدن به تربیت کودک است. پس از فارغ شدن یک خانم، همسر وی عادات سابق را پیش می گیرد و هیچ تغییری در ساعات کار خود نمی دهد، آنها گمان می کنند تنها مادر وظیفه ی تربیت فرزند را به عهده دارد! بلکه برای داشتن یک فرزند سالم از لحاظ روان به تربیت هر دو نفر نیاز هست و کودک باید نقش پدر و مادر را به خوبی در زندگی خود احساس کند.

موضوعی که طی دوران بارداری همسر و حس پدر شدن مردان را می ترساند

درک نکردن طی دوران بارداری، به وجود آمدن یک رابطه سه گانه موجب ایجاد ترس و دلهره در مردان می شود. آنها نمی دانند کودکی که به دنیا خواهد آمد، چه جایگاهی را در روابط زناشویی آنها خواهد داشت؟ درک این موضوع که همسر آنها، مادر فرزندی است برایشان کمی سخت به نظر می رسد. بسیاری از مردان حتی پس از فارغ شدن همسرشان از روابط معمول خود بیمناک اند.

درک واقعی احساس پدر شدن

مردها با دیدن فرزندشان هیجان زده می شوند و احساس پدری را درک می کنند. البته این حالت برای هر مردی به گونه ای متفاوت تجلی می کند، برای بعضی ها این حس بسیار سریع اتفاق می افتد و حتی با شنیدن خبر پدر شدن، نیز این احساس زیبا را خواهند داشت. برای برخی به آغوش کشیدن فرزندشان چنین حسی را در پی خواهد داشت. حضور همسر در کنار یک زن باردار، به او احساس امنیت خاطر می بخشد. به این ترتیب زن می داند کسی هست که پس از فارغ شدن انتظارش را بکشد، کلمات محبت آمیز بگوید، اینها همگی در روحیه یک زن باردار تأثیر بسیار دارد.

نقش مرد در دوران شیردهی مادر

مرد با حضورش در تمامی لحظات شیردهی، عوض کردن و خواباندن کودک می تواند حس امنیت را به همسرش منتقل کند. زن به خاطر زن بودنش نباید تمامی وظایف را به دوش بکشد. مرد می تواند طی این دوران رابطه جدیدی را با همسرش ایجاد کند.

جلسات سونوگرافی و حس پدر شدن

یک شوک احساسی به مرد دست می دهد. او چیزی را می بیند که قادر به حس کردنش نیست. آنچه بیش از هر چیزی مرد را شیفته می سازد، حرکات جنین درون رحم است.

جایگزین برای همسر در دوران بارداری

هیچکس حتی وابستگان نزدیک نمی تواند احساس امنیتی را که یک مرد با حضورش به همسرش می دهد، جایگزین کند.

پدر شدن و کابوس

بسیار اتفاق می افتد که مرد نگران زایمان همسرش است و یا نگران طبیعی بودن فرزندش به همین دلیل دیدن کابوس در این دوران برای مردان کاملاً طبیعی است.

نکته مهم برای پدر شدن

تمامی وقایع زندگی را طی این 9 ماه مزه مزه کنید چون مطمئن باشید پدر شدن یکی از مهمترین، بزرگترین و زیباترین اتفاقاتی است که بعد از تقسیم قلب با همسر، برای هر مردی صورت می گیرد.

با جنین تان حرف بزنید

پدر و جنین

مردان در دوران بارداری همسرشان باید ارتباط خوبی با او داشته باشند. به آقایان توصیه می کنیم که با همسر باردارتان رفتار خوبی داشته باشید و پرخاشگری نکنید. هنگام حرف زدن با همسرتان از کلمات خوب و دلنشین استفاده کنید و حمایت خود را نسبت به او و فرزندتان نشان دهید. حتی با جنین صحبت کرده و احساس خود را نسبت به او بیان کنید. نقش پدر در دوران بارداری تأثیر بسیاری در روحیه مادر باردار و رشد روانی جنین دارد. او نسبت به حرف هایی که میان پدر و مادرش رد و بدل می شود هوشیار است.

ارتباط مثبت با جنین

هوشیار بودن جنین باعث می شود که این توصیه را به خانم های باردار و البته خانواده ها داشته باشیم که مراقب آنچه جنینشان می شنود باشند. پیشنهاد می شود با جنین خود حرف بزنید و برایش موسیقی های ملایم و گوش نواز پخش کنید. هنگام صحبت کردن با جنین تان از خوبی ها، برای او بگویید و از بدی ها چیزی به زبان نیاورید. درس زندگی به او بدهید و از پدرش به نیکی یاد کنید. با جنین از سر ناراحتی درد دل نکنید چرا که درد دل معمولاً توام با ناراحتی و گله و شکایت است.

کتاب خواندن برای جنین

یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای ارتباط برقرار کردن با جنین انجام دهید، کتاب خواندن برای اوست. این تصور را داشته باشید که کودکتان مقابل شما نشسته و از شما می خواهد که برایش کتاب بخوانید. بنابراین یک کتاب خوب انتخاب کنید و با صدای بلند و لحنی مهربان برایش بخوانید. اینکه این کتاب چه باشد بستگی به شرایط فرهنگی خانواده دارد. یک مادر مذهبی ممکن است برای جنینش کتاب های مذهبی بخواند، یکی که به ادبیات علاقمند است می تواند شاهنامه بخواند و البته ممکن است مادری تصمیم بگیرد قصه های کودکانه برای جنینش بخواند. حتی می توانید یک کتاب آموزنده انتخاب کنید تا ضمن لذت دادن به فرزندتان چیزی هم به او بیاموزید. فرقی نمی کند کتابی که انتخاب می کنید کودکانه باشد یا نه، متنی ساده داشته باشد یا سنگین؛ مهم ارتباط مثبتی است که شما با فرزندتان برقرار می کنید. البته فراموش نکنید کتاب هایی با فضای مثبت، دلنشین، امیدبخش، شادی آفرین یا آموزنده انتخاب کنید.

فیلم دیدن با جنین

برخی مادران بیشتر به فکر غذای جسم فرزندشان هستند. در حالی که غذای روح هم برای رشد روانی و شخصیتی او مهم است. بنابراین توصیه اکید می شود که نسبت به آنچه می بینید و می شنوید، مراقب باشید. از دیدن فیلم های خشن، ترسناک و ناراحت کننده پرهیز کنید و اخبار دردناک و ناامید کننده گوش ندهید؛ فیلم هایی را برای دیدن انتخاب کنید که صحنه ها و مناظر زیبا دارند و آموزنده و امیدبخش هستند.

قرآن خواندن برای جنین

قرآن خواندن برای جنین به خصوص با صوت و لحنی زیبا برای او آرامش بخش است. حتی می توانید آیات قرآن را به فارسی ترجمه کنید و درباره شرح و تفسیر آیات با او حرف بزنید. برایش از قصه های قرآنی بگویید و آنچه آموزنده است به او یادآوری کنید. کتاب و قرآن خواندن برای جنین وقت زیادی از شما نمی گیرد. همین که قصد دارید برای خودتان کتاب یا قرآن بخوانید جنین را از این قضیه آگاه کنید و به او بگویید که می خواهید برایش بخوانید بعد با صدای بلند این کار را انجام دهید.
منبع: نشریه بانو، شماره 115.




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط