Peter A.Diamond ( متولّد 1940)
پیتر دایموند در سال 2010 باتفاق دیل مورتنسن و کریستوفر پیسارایدز جایزه نوبل اقتصاد را به خاطر " تجزیه و تحلیل بازارها بر اساس جستجو و سایش در بازار اشتغال " دریافت داشت.
دایموند متولد نیویورک است، وی یک اقتصاددان آمریکایی است که در دانشگاه های ییل، MIT و کالیفرنیا در برکلی بترتیب در رشته های اقتصاد سیاسی، اقتصاد رفاه و اقتصاد رفتاری تحصیل کرده است. دایموند به عنوان یک اقتصاددان که سیاست های تأمین اجتماعی آمریکا را مورد توجه قرار داده در سال های 1980 تا 1990 از شهرت لازم برخوردار و در زمان دریافت جایزه نوبل استاددانشگاه MIT بوده است. تحصیلات وی در دوره لیسانس در رشته ریاضیات ( 1960 ) به دانشگاه ییل و در دوره دکتری ( 1963 ) به دانشگاه MIT مربوط می شود. وی در سال های 1964 تا 1965 به دانشگاه برکلی کالیفرنیا و در سال 1966 به دانشگاه MIT پیوسته است، وی در سال 1970 به درجه استادی نائل آمده و در فاصله سال های 86-1985 رئیس دپارتمان اقتصاد همان دانشگاه بوده است.
دایموند در سال 1968 به ریاست انجمن اقتصادسنجی درآمده و در سال 2003 به عنوان رئیس انجمن اقتصاددانان آمریکا انتخاب شده است. وی در سال 2004 کتابی باتفاق اورس زاگ (1) مدیر سابق دفتر مدیریت و بودجه اوباما رئیس جمهور آمریکا تحت عنوان « پس انداز تامین اجتماعی » منتشر نموده است. دایموند در سال 2010 یکی از سه نفری است که رئیس جمهور آمریکا به عنوان اعضاء فدرال ریزرو (2) انتخاب کرده است، جالب است که رئیس قبلی فدرال ریزرو یعنی بن برنانک (3) نیز قبلاً دانشجوی پیتر دایموند بوده است.
بازار دستمزد
دایموند چهارچوب مطالعه بازارهایی که در آنها هزینه تحقیقات بارز است را در سال 1971 ابلاغ نمود. محققان به دنبال آن بوده اند که دریابند وقتی بازارها از عوامل یکدست و متحد الشکلی تشکیل نشده باشند در عمل چه اتفاقی می افتد. بازار کار یکی از این بازارها است که در آن کارگران دارای مهارت ها و ضعف های متفاوتی هستند و شرکت ها و کارفرمایان نیز به دنبال افرادی با مهارت های متنوع برای برآوردن نیازهای متفاوت شان می گردند. در بسیاری موارد، یافتن چنین ترکیب ایده آلی میان خریدار و فروشنده یک کالا، یا عرضه کننده و متقاضی یک خدمت خاص نیازمند تحقیقات مفصل و صرف هزینه های فراوان برای هر دو طرف است.مطالعات دایموند به این موضوع می پردازد که فرصت های شغلی و دستمزدها چگونه از مقررات و سیاست های اقتصادی تأثیر می پذیرند. دایموند در تحقیقات خود بر این باور است که سایش منافع می تواند اقتصاد را به حالت مطلوب نزدیک و یا از آن دور کنند و از این طریق بالقوه تأثیر مهمّی بر سیاست های دولت بگذارند. او با وارد ساختن سایش منافع در تعادل نشان داد که اصطحکاک ها می توانند تعادلی با انتظارات عقلایی چندگانه پدید آورند.
در یک صحنه از تعادل اقتصادی کارگران پیش بینی می کنند که بنگاه ها به شدت جذب نیرو بپردازند لذا در واکنش به این شرایط، با تلاش زیاد در پی شغل می روند. پیش بینی بنگاه ها نیز آن است که این کارگران بیکار به جد به دنبال یافتن شغل هستند، بنابراین با صرف انرژی فراوان برای جذب نیرو به این وضعیت واکنش نشان می دهند و در صحنه دیگری از این تعادل شدت جست و جو هم در میان کارگران و هم در میان بنگاه ها کاهش می یابد و همه بر وضعی نازل تر دچار می شوند؛ در حالی که هیچ کارگر یا بنگاهی به تنهایی نمی تواند اقتصاد را از این تعادل توام با کسادی خارج کند. این احتمال وجود دارد که عاملی بزرگ مانند دولت بتواند مثلاً از طریق یک برنامه بزرگ انبساط مالی چنین کاری را انجام دهد. به زبان فریدمن، دایموند نشان داد که نرخ بیکاری طبیعی به گونه ای منحصر به فرد تعیین نمی شود و ضرورتاً بهترین نتیجه برآیند تعادل برتر در عرضه و تقاضای نیروی کار است.
سیاست امنیت اجتماعی
دایموند بسیاری از کارهای حرفه ای خود را بر برداشت سیاست های تجزیه و تحلیل اجتماعی ایالات متحده از سیاست امنیتی و هم چنین قیاس پذیری آن در کشورهای دیگری مانند چین متمرکز می کند. وی در مقالات، مجلات و کتابهای متعدد از تجزیه و تحلیل برنامه های رفاه اجتماعی به طور کلی و اداره تامین اجتماعی آمریکا به طور خاص بحث می کند. وی بارها پیشنهاد تعدیل های سیاسی، مانند افزایشی کوچک در امنیّت اجتماعی با استفاده از جداول آماری برای تغییر در طول عمر و افزایش در نسبت سود که مشمول پرداخت مالیات است ارائه داده است.امکان ناکارآمدی پویائی
دایموند در سال 1965 تدید استاندارد بی نهایت عمر را در مدل نئوکلاسیک رشد اقتصادی رمزی (4) اصلاح کرد. مدل رمزی بر اساس لایتناهی بودن عمر انسان تنظیم شده در حالی که بر اساس نظر دایموند نوزادان متوالیاً متولد شده و سالخودرگان متعاقباً از گردونه حذف می شوند. تحول انجام شده توسط دایموند بر اساس چهارچوب توسعه داده شده پل ساموئلسن بود که برای تعریف آن از اصطلاح دقیق " مدل مصرف وام " استفاده کرده بود.از آنجا که متولدین در ازمنه مختلف از سطوح سودمندی متفاوتی برخوردار می شوند؛ بنابراین برآورد سطح رفاه امر مشکلی است. یکی از مهمترین نتایج این مقاله اینست که تعادل غیرمتمرکز به صورت پویا ممکن است به صورت همان نکته بهینه پارتو (5) درآید حتی اگر از قبل بهینه نباشد.
دایموند و بحران بهره وری
دایموند و میرلیس (6) در سال 1971 شرایط مقتضی لازم را برای تنظیم دومین حالت از بهترین تخصیص بهینه گی پارتو را بر اساس برنامه خطی کالاهای مورد اعمال مالیات تنظیم کردند. بر اساس این کوشش دایموند و میرلیس موردی را مطرح می کنند که دولت نیازمند افزایش مالیات به صورت یک جا و یکپارچه می باشد لیکن در عین حال اولین حالت از بهترین شکل بهینه، تخصیص منابع امکان پذیر نمی باشد. به هر حال اگر هیچ گونه قلب و تحریف دیگری ( برای مثال همانند دخالت اقتصادهای خارج ) در کار نباشد و در صورتی که مشخصه کار شرکت ها معیار درآمد ثابت و مستمر آنها باشد و دولت بتواند بُردار مالیات های غیرمستقیم مصرف را مستقل از قیمت های تولید اعمال کند، در این صورت خواهد توانست بهینه گی تولید را در اقتصاد اعمال نماید. این بدان معنی است که هیچ گونه مالیاتی روی کالاهای واسطه و واردات وجود نداشته باشد. اندیشه کلیدی این است که زمانی دولت می تواند همه قیمت های مصرف کنندگان را کنترل کند که ارتباط قیمت های تولیدکنندگان با مصرف کنندگان قطع گردد و تصمیمات مصرفی قسمتی از بهینه گی مسئله مالیات و در عین حال مستقل از تصمیمات تولید گردد.در زمینه بازار کار؛ جستجو و تطابق خواسته ها، مقاله سال 1982 دایموند یکی از مقالاتی است که به وضوح موضوع روند جستجوی متربط با ساختار تجارت و استخدام نیروی انسانی را که به تعادل بیکاری منتج می شود مدل سازی می کند. نحوه ارتباط بازار کار، جستجو و تطابق خواسته ها در " مدل نارگیل " توضیح داده شده است.
مدل اقتصادی دایموند: " جستجوی بازار کار و تطابق خواسته ها "
تحلیل این کار که چگونه در یک اقتصاد در حال جستجو خریداران و فروشندگان نمی توانند هم زمان طرف های معامله خود را پیدا کنند موضوع این مدل می باشد. این مدل ابتدا در سال 1982 به صورت مقاله ای در مجله اقتصاد سیاسی (7) ارائه شد. برهان و استدلال اصلی مدل اینست که انتظارات مردم در جهت تشدید سطح فعالیت نقش دشوار و توام با عصبانیتی بر وضعیت فعلی اقتصاد می گذارد.یک تفسیر رایج از نتایج موضوع تا آنجا که به بازار کار مربوط می شود اینست که با اصطلاح چنین نرخ طبیعی بیکاری ممکن است انحصاری و یگانه نباشد و در حقیقت ممکن است یک سلسله نرخ های بیکاری متعدد به طور مستمر ظاهر شود و حتی اگر هم فقط یک نرخ باشد می تواند مؤثر نباشد. این امر علیرغم اینکه مدل فقط یکی است به علت ضعف در هماهنگی و بی کفایتی احتمالاً اتفاق می افتد.
مدل نام خود را از تخیلات تنظیم یافته دیاموند برداشته است. دیاموند جزیره را به منظور یک اقتصاد بسته انتخاب کرده است. همه ساکنان این جزیره مصرف کنندگان نارگیل هستند. در اینجا تولید به معنی چیدن نارگیل از درخت است و هزینه تولید همان هزینه چیدن است. بر اساس یک اقتصاد خرافی هیچ کس نارگیل هائی را که خودش چیده نمی تواند مصرف کند و فقط می تواند با شخص دیگری معاوضه کند. در این صورت دو طرف معامله می توانند نارگیل ها را مصرف کنند. نکته کلیدی این مبادلات این است که هر کس از درخت نارگیل بالا می رود به علت بالابودن هزینه این کار فقط به تعدادی نارگیل می چیند که می تواند آن را با تعداد مشابه تعویض نماید. وقتی فرد نتواند علاقمند به تعویض پیدا کند علاقمند به تجارت ( چیدن نارگیل های بیشتر ) در او افت می کند و تولید بی انگیزه و بی ارزش می شود؛ در نتیجه آنچه دیگران ( بجز خود او ) می خواهند انجام دهند با ارزش تلقی می شود، بنابراین درآمد تابع پتانسیل انگیزه همه عاملان اقتصادی است. به عنوان یک نتیجه انتظارات انسان های خردگرا به آینده نگری شخصی آنها تبدیل می شود و تصویر اقتصاد با تصوّر تعادل های مکرر تصمیم دیگران گره می خورد. در این حالت اگر نگوئیم همه، لااقل اکثر آنها به انتظار بی کفایتی نزدیک می شوند.
جریان جمعیّت در مدل
عاملان مدل همواره در دو حالت قرار می گیرند، یا در حال حمل نارگیل هستند و به دنبال کسی می گردند که با او معامله کنند و یا در جستجوی درختان بیشتری هستند که نارگیل بچینند. اگر تعداد عاملانی که در هر زمان معیّن مشغول حمل نارگیل هستند را با et نشان دهیم، ( e بمعنی شاغل و t در یک زمان معین ) و آنها طرف معامله خود را پیدا کنند b (e(t)) در این صورت درآمد y را به دست می آورند و به جستجوی نارگیل های بعدی ادامه می دهند. احتمال پیدا کردن طرف تجاری دیگر متناسب با افزایش افرادی که در حال حمل نارگیل هستند افزایش می یابد، یعنیضحامت بازارهای مجاور را نشان می دهد، افزایش صخامت بمعنی افزایش پتانسیل معاملات است و در این صورت معاملات بیشتری اتفاق می افتد. بازارهای مجاور همواره تابع سودطلبی ذهنی هر کدام از عاملان است زیرا هر عاملی که چیدن نارگیل های بیشتری را تصمیم می گیرد تحت تأثیر ذهن خود عمل می کند. در حالی که این تصمیم به افزایش درآمد همه آنها نیز منجر می شود.
شکل فروشندگانی که خریداران را با نرخ b(e) پیدا می کنند
در این مدل جمعیت در حال کاهش یا افزایش است، کسانی که مداوماً به دنبال درخت نارگیل هستند آنها را با نرخ f و به طور تصادفی پیدا می کنند این بدان معنی است که پیدا کردن درختان نارگیل بر اساس فرآیند پواسون (8) ( بی قاعده گی ) و بر اساس پارامتر f اتفاق می افتد. اگر جمعیت کل به سمت یکِ نرمال پیش رود ( یعنی e(t) سهم جمعیت شاغل باشد ) در این صورت تعداد جتسجوگران در این اقتصاد برابر 1-e(t) خواهد بود.
ارزش در دست داشتن نارگیل و یا جستجوی آن
در این مثال هر حالت می تواند شکلی از دارائی ها باشد، برای مثال داشتن نارگیل همانند فرض داشتن دارائی است. ارزش حالِ تنزیل یافته این دارائی وابسته به منافع یا قیمت تمام شده آن در زمانی است که شخص خریدار جدید یا درخت جدید پیدا می کند ( این شبیه یکبار پرداخت سود سهام است ). و افزایش ( یا کاهش ) سرمایه در ارتباط با انتخاب کردن یکی از دو حالت فروش و یا چیدن نارگیل اتفاق می افتد. علاوه بر آن خارج از اقتصادهای محکم و استوار ارزش این دارائی ها در طی زمان ممکن است توأم با افت و خیزهایی نیز باشد:از نظر ریاضی ارزش حالِ تنزل یافته برای داشتن یک نارگیل عبارتست از:
جایی که Ve ارزش داشتن یک نارگیل، Vu ارزش در حال جستجو بودن برای یک درخت و y سود به دست آمده در صورت پیدا کردن خریدار و r نرخ تنزیلی که بی حوصله گی عاملان اقتصادی را اندازه گیری می کند؛ بر این اساس ارزش حال تنزیل یافته جستجو برای درختان نارگیل در فرمول زیر خلاصه می شود:
در فرمول بالا f نرخی است که بر اساس آن جستجوگر درخت نارگیل را می یابد و E(c) هزینه انتظار برای بالارفتن از درخت در زمانی است که درخت پیدا می شود ( این هزینه در فرمول با علامت منفی وارد شده است ).
در نسخه عمومی مدل، هزینه بالارفتن از درخت نارگیل بطور تصادفی است که بر اساس توزیع احتمالی با پشتیبانی غیرمنفی تنظیم می شود، برای مثال توزیع نرمال در زمینه حداقل یا حداکثر هزینه انتظار. این متغیر بر اساس کوتاه و بلندبودن ارتفاع درختان جزیره هزینه چیدن آنها را تعیین می کند.
نسخه ریاضی ساده مدل
در اکثر نسخه های ساده این مدل، احتمال پیدا کردن یک معامله گر دیگر که او نیز به دنبال فردی مشابه خود باشد دقیقاً تابع نسبت جمعیّتی است که نارگیل در اختیار دارند یعنی: علاوه بر آن هزینه به دست آوردن یک نارگیل برای کسی که درخت نارگیل جدیدی پیدا می کند در میزان C ثابت است ( در این فرض ارتفاع همه درخت ها یکسان می باشد ). در این فرض تغییرات نسبت افرادی که در حال حمل نارگیل و درصدد پیدا کردن شخص مشابه خود هستند. در فرمول زیر خلاصه می شود:
این در مواردی است که جستجو کننده نارگیل از درخت بالا رفته و یک نارگیل بچیند و شرط برای مواردی است که جستجوگر پس از پیدا کردن درخت نارگیل فرصت و زمان چیدن را به تعویق بیندازد و در معادله اول حد f(1-e) مربوط به تعداد جستجوگرانی است که در زمان مشخص t درخت نارگیلی را پیدا می کنند ( جریان ورود حمله کنندگان نارگیل )، در حالیکه
تعداد حمل کنندگان قبلی نارگیل است که موفق شده اند یک حمل کننده مشابه خود پیدا کنند و در نتیجه به صف جستجوگران پیوسته اند ( جریان خروجی حمل کنندگان نارگیل ). در معادله دوّم، چون هیچ کس زحمت جستجوکردن و صعود از درختان را به خود نمی دهد، تعداد حمل کنندگان نارگیل طی زمان کاهش می یابد. هر دو راه تعدیل بالقوّه در شکل زیر ترسیم شده است.
نمودار اساسی مدل دایموند که دو راه تعدیل ممکن را نشان می دهد
حالت پایدار
در حالت ثبات پایدارِ این اقتصاد، تعداد جستجوگنندگان و حمل کنندگان نارگیل ثابت می ماند یعنی بنابراین دو حالت پایدار در نسخه ساده مدل اتفاق می افتد. بازده منفی یعنی جائی که هر کس درخت نارگیل پیدا کرد نارگیل نمی چیند یعنی0 و یک تعادل درونی یعنی جائی که موقعی است که هر کس درخت نارگیل پیدا کرد معتقد شود که دیگران به میزان کافی نارگیل نخواهند چید بنابراین ارزش چیدن ندارد. این موضوع سپس بدبینی را به یک اعتقاد به بدبینی تبدیل می کند.در هر صورت بیرون رفت خوب درگرو ارزش پارامترهاست و چون این موضوع خود ارزش هر دارائی را در حالت ثبات رقم می زند، در حالتی که ارزش دارائی ها ثابت بماند ما می توانیم راه حل خود را در اختلاف Ve و Vu پیدا کنیم یعنی: برای آنکه این تفاوت ارزش داشته باشد میزان آن بایستی بیشتر از هزینه بالا رفتن از درخت باشد و اگر میزان و میزان
باشد بدین معنی است که هیچ کس علاقه ای به چیدن نارگیل نخواهد داشت، بنابراین حد e=0 بمعنی یک تعادل است در غیر این صورت بایستی باشد. باید توجه داشت که این e مستقل از f است حال آنکه که در بالا داده شده بود فقط تابعی از f است. این بدان معنی است ارزش بحرانی e می تواند زیر و یا بالای ارزش باثبات " خوب " باشد. اگر هزینه بالا رفتن از درخت بالا باشد و یا عاملان بی صبری کنند ( میزان r بالا ) در نتیجه میزان e=0 بمعنی تنها جواب تعادل خواهد بود. اگر c و r پائین باشند در آن صورت دو نوع تعادل بوجود می آید و اینکه کدامین اقتصاد را به نتیجه برساند به شرایط اولیه نظیر سطح اشتغالی که اقتصاد با آن آغاز می کند مربوط می شود (9).
برای استفاده بیشتر از افکار و اندیشه های دایموند می توان به برخی از کتاب ها و مقالات وی به شرح زیر مراجعه نمود:
A.Book:
1. Governing the Commons: The Evolution of Institutions for Collective Action Ostrom, Elinor, Cambridge University Press, 1990.
2. Institutional Incentives and Sustainable Development: Infrastructure Policies in Perspective Ostrom, Elinor, and Schroeder, Larry, and Wynne, Susan, Oxford: Westview Press, 1993.
3. Rules, Games, and Cmmon Pool Resources Ostrom, Elinor, and Gardner, Roy and
Walker, James, Editors, Ann Arbor, University of Michigan Press, 1994.
4. A Behavioral Approach to the Rational Choice Theory of Collective Action: Presidential Address, American Political Science Association, 1997. The American Political Science Review 92(1), 1-22.1998.
5. Trust and Reciptocity: Interdisciplinary Lessons for Experimental Research, Volume VI in the Russell Sage Foundation Series on Trust, Elinor Ostrom and James Walker, Editors, Russell( Sage Foundation, 2003.
6. Understanding Institutional Diversity Ostrom, Elinor, Princeton, Princeton University Press. 2005.
7. Understanding Knowledge as a Commons: From Theory to Practice Ostrom, Elinor and Hess, Charlotte, Editors, The MIT Press, Cambridge, Massachusetts, 2006.
8. Linking the Formal and Informal Economy: Concepts and Policies, edited withBasudeb Guha-Khasnobis and Ravi Kanbur (Oxford, UK: Oxford University Press, 2006; Paperback published in 2007)
b. Articles:
1. Wai Lam & Elinor Ostrom, 2010. "Analyzing the dynamic complexity of development interventions: lessons from an irrigations experiment in Nepal", Policy Sciences, Springer, vol.43(l), Page 1-25, March
2. Krister Andersson & Elinor Ostrom, 2008, "Analyzing decentralized resource regimes from a polycentric perspective, 'Policy Sciences, Springer, vol. 41(1 ),n pages 71-93, March.
3. William Blomquist & Elinor Ostrom, 2008, 'Deliberation, learning, and institutional
change: the evolution of institutions in judicial settings", Constituional Political Economy, Springer, vol, 19(3) , Pages 180-202, Septermber.
4. Ostrom, Elinor, 2007, "Challenges and growth: the development of the interdiscilinary
field of institutional analysis", Journal of Institutional Economics, Cambridge University Press, vol. 3(03), Pages 239-264, December.
5. Ostrom, Elinor, 2004, 'Panarchy: understanding transformations in human and natural
systems: Lance H. Gunderson and C.S.Holling (Eds.), Island Press, Washington, DC, 2002, ISBN: 1559638575, 450pp", Ecological Economics, Elsevier, vol. 49(4), pages 488-491, August.
6. Ostrom, Elinor, 2002, 'The evolution of norms within institutionsxommernts on paul
R. Ehrlich and Anne H. Ehrlich’s", Environment and Development Economics, Cambridge University Press, vol. 7(01), pages 171-190, February.
7. Ostrom,, Elinor, 2000, 'Titles, Conflict, and Land Use: THe Development of Property
Rights and Land Reform on the Brazilian Amazon Fmmtier, By Lee J. Alston, Gary D. Libecap, Cambridge University Press, vol 60(04), pages 1149-1150, December.
A. Books :
1. Pension Reform: A Short Guide with Nicholas Barr Oxford University Press; forthcoming October 20092. Behavioral Economics and Its Applications edited with Hannu Vartiainen Princeton University Press, 2007
3. Saving Social Secutiry: A Balanced Approach (Revised Edition) *With Peter Orszag Brookings Institution Press, 2005
4. Taxation, Incomplete Markets, and Social Security MIT Press, 2002
5. Social Security Reform Oxford University Press, 2002
6. Issues in Privatizing Social Security: Report of an Expert Panel of the National Academy of Social Insurance
MIT Press, 1999
7. Growth, Productivity, Unemployment: Essays to Celebrate Bob Solow’s Birthday MIT Press, 1990
8. Uncertainty in Economics, Readings and Exercises edited with Michael Rothschild Academic Press, 1989
b. Articles:
1. The Case for a Progressive Tax: From Basic Research to policy RecommendationsPeter A. Diamond and Emmanuel Saez, 2011
2. Economic Theory and Tax and Pension Policies Peter Diamond The Economic?Record published by The Economic Society of Australia , 2011.
3. Commencement Address North Shore Community College, 2011.
4. Unemployment, Vacancies, Wage Lecture for the Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel Peter A. Diamond, 2011.
5. Pension Reform in China: Issues, Potions and REcommendations Nicholas Barr and
Peter Diamond, 2010
6. Forthecoming in Eminent Economists II- Their Work and Life Philosophies, Michael Szenberg and Lall Ramrattan editors.
7. Capital Income Taxes with Heterogeneous Discount Rates Peter A. Diamond and Johannes Spinnewijn, January27, 2010
8. Taxes and Pensions
Distinguished Guest Lecture paper for the Southern Economic Association’s 78th Annual Meeting Southern Economic Journal, 2009, 76 (1), 2-15, November 20, 2008
9. Economic Globalisation and Swedish Pensions Peter A. DiamondReport to the Swedish Ministry of Education and REsearch, February 5, 2009
10. The Base for Direct Taxation with James Banks (University College London) , March 28, 2008
11. Social Security Reform in China: Issues and OptionsMukul Asher, Nicholas Barr, Peter Diamond, Edwin Lim, and James Mirrlees January 2005, Policy Study of the China Economic Research and Advisory Programme
12. Reforming Public Pensions in the United States and the United Kingdom May 2005, Presented at the London School of Economics, May 18, 2005.
13. A Summary of Saving Social Security: A Balanced Approach Peter A. Diamond (MIT) and Peter R. Orszag (Brookings Institution) July 2004
پينوشتها:
1. Peter R. Orszag
2. Federal Reserve Borad
3. Ben Bernanke
4. Ramzey- Cass- Koopmans
5. Parto efficient or Parto Optimality
6. Mirrlees
7. Jaurnal of Political Econom
8. Poisson
9. عیناً از سایت ویکی پدیا ترجمه و تلخیص شده است.
قنادان، محمود؛ (1391)، جوايز نوبل اقتصاد، تهران: مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران، چاپ اول