ناشناس

حکم اشیا گم شده چیست؟

سلام وقت بخیر میخواستم بدونم حکم اشیا گم شده چیه؟؟دستبندی رو پیدا کردم ولی دسترسی به اون مکان ندارم که بخوام دنبال صاحبش بگردم.میخواستم ببینم استفاده از این دستبند حرام نیست؟؟نماز خواندن باهاش اشکالی ایجاد نمیکنه؟؟؟
دوشنبه، 14 آبان 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

حکم اشیا گم شده چیست؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 21 ساله )

سلام وقت بخیر
میخواستم بدونم حکم اشیا گم شده چیه؟؟دستبندی رو پیدا کردم ولی دسترسی به اون مکان ندارم که بخوام دنبال صاحبش بگردم.میخواستم ببینم استفاده از این دستبند حرام نیست؟؟نماز خواندن باهاش اشکالی ایجاد نمیکنه؟؟؟


مشاور: مجید محمدی


باسلام
نام مرجع تقلید خود را بفرمایید تا از ایشان استفتا شود. این فتاوا را مطالعه بفرمایید.
مسأله ۲۵۸۳ ـ هرگاه چیزی را که پیدا کرده نشانه‌ ای دارد که به واسطه آن می‌تواند صاحبش را پیدا کند، اگرچه بداند صاحب آن کافری است که اموالش محترم است، در صورتی که قیمت آن چیز به مقدار یک درهم برسد، باید از روزی که آن را پیدا کرده تا یک سال در محل اجتماع مردم اعلان کند، و اگر قیمت آن از یک درهم کمتر باشد احتیاط واجب آن است که آن را از طرف صاحبش صدقه بدهد، و هر وقت صاحبش پیدا شد، چنانچه به صدقه دادن راضی نشود، عوض آن را به او بدهد.

مسأله ۲۵۸۴ ـ اگر انسان خودش نخواهد اعلان کند، می‌تواند به کسی که اطمینان دارد بگوید، که از طرف او اعلان نماید.

مسأله ۲۵۸۵ ـ اگر تا یک سال اعلان کند و صاحب مال پیدا نشود، در صورتی که آن مال را در غیر حرم مکه پیدا کرده باشد می‌تواند آن را برای صاحبش نگهداری کند که هر وقت پیدا شد به او بدهد، و در این مدت استفاده از آن با حفظ عین آن اشکال ندارد، و می‌تواند آن را از طرف صاحبش به فقراء صدقه بدهد، و احتیاط واجب آن است که آن را برای خود برندارد، و اگر آن مال را در حرم پیدا کرده باشد احتیاط واجب آن است که آن را به فقراء صدقه بدهد.

مسأله ۲۵۸۶ ـ اگر بعد از آنکه یک سال اعلان کرد و صاحب مال پیدا نشد، مال را برای صاحبش نگهداری کرد و از بین رفت، چنانچه در نگهداری آن کوتاهی نکرده و تعدّی یعنی زیاده‌ روی هم ننموده، ضامن نیست، ولی اگر از طرف صاحبش صدقه داده باشد، صاحبش مخیر است بین آنکه به صدقه راضی شود، یا عوض مالش را مطالبه کند، و ثواب صدقه برای تصدّق کننده باشد.

مسأله ۲۵۸۷ ـ کسی که مالی را پیدا کرده، اگر عمداً به دستوری که گفته شد اعلان نکند، گذشته از اینکه معصیت کرده است، چنانچه احتمال دهد که اعلان مفید باشد باز هم واجب است اعلان کند.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.