سه‌شنبه، 25 آذر 1393

پرسش :

من در دوران تحصیلی بر اثر جهل در حق­‌الناس بودن اموال مدرسه بیهوده از لوازمی مثل گچ و کاغذ استفاده کردم حال چگونه می­‌توانم جبران کنم؟

پاسخ :
پاسخ از حجت ‌الاسلام والمسلمین فلاح‌ زاده:
اموالی که انسان از بیت‌المال استفاده بی­جا کرده است مثلا در مدرسه بی جهت گچ را برداشته و نوشته یا شیر آب را باز گذاشته یا لامپی را شکسته یا درختی را شکسته به هر حال هر چقدر ارزش داشته باشد موجب ضمان است و باید جبران کند جبرانش به این است که به همان مدرسه یا سازمان یا اداره­، مثل آن یا قیمت آن را برگرداند اگر چیزی بوده که الان موجود است همان را باید برگرداند اگر خسارت دیده باید خسارتش را جبران کند، اگر موجود نیست مثلش را تهیه کند تحویل دهد اگر نمی شود که مثلش را پرداخت کند مثلا آب را باز کرده رفته، نمی شود الان بیست لیتر آب تهیه کند و بگوید آقا من بیست لیتر آب دوران دبیرستان حدر دادم و آب را باز گذاشتم و تحویل دهد، اینکه به درد نمی­خورد اینجا می‌گویند قیمی است و قیمتش را باید بپردازد در این صورت قیمتش را به روز حساب کند به مدرسه برگرداند اگر ممکن است اگر مدرسه را خراب کرده اند و موجود نیست به اداره آموزش و پرورش آن منطقه بدهند اگر آن هم وجود ندارد به اموال دولتی و بیت‌المال برگرداند.
منبع: KHAMENEI.IR