سه‌شنبه، 25 آذر 1393

پرسش :

نگاه کردن به چهره دختران دانشجو که همکلاسی ما هستند و در برخی از موارد مجبور به صحبت کردن و تعامل با آنها در زمینه‌­های درسی می­‌شویم و آنها حجاب را به طور کامل رعایت نمی‌­کنند و حواس ما به آنها پرت می‌شود و بعضا آرایش هم می‌کنند چه حکمی دارد، در صورتی که آنها برای خود حرمت قائل نیستند و به تذکرات دیگران در مورد وضع پوشش خود اعتنا نمی‌­کنند؟

پاسخ :
پاسخ از حجت ‌الاسلام والمسلمین فلاح‌ زاده:
به نظر حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (حفظه الله) نگاه به چهره زن نامحرم اگر آرایش داشته باشد جایز نیست اگر آرایش نداشته باشد بدون قصد لذت (یعنی از روی شهوت و لذت نگاه نکند) نگاه کردن به قرص صورت به مقداری که در وضو شسته شود و دست­ها تا مچ اشکالی ندارد اما اگر حجابش را درست مراعات نمی­کند چه به تذکر گوش بدهد چه به تذکر گوش ندهد فرقی نمی­کند اگر موها مثلا پیدا است گردنش پیدا است نگاه کردن جایز نیست حالا یک موقع هست نگاه می­افتد باید دیگر ادامه ندهد، نگاه اول هم معنایش همین است مثلا دارد می­رود نگاهش می­افتد به خانمی که موهایش پیداست گردنش پیداست و ادامه هم نمی­دهد این اشکال ندارد اما اگر عمدا و با توجه نگاه کند و نگاه را ادامه دهد این حرام است.
منبع: KHAMENEI.IR