يکشنبه، 6 ارديبهشت 1394

پرسش :

چرا امام حسين عليه‌السلام نام پسرانش را علي مي‌گذاشت؟

پاسخ :
اين اقدام در حقيقت موضع‌گيري امام و نيز اقدام عملي آن حضرت در برابر توطئه‌هاي گسترده و روز افزون معاويه براي محو نام و آثار اميرمومنان علي عليه‌السلام بوده است
علت نام‌گذاري سه تن از پسران حضرت به نام‌هاي علي‌اكبر، (و بنابر برخي از گزارش‎هاي منابع متأخر) علي‌ اوسط و علي‌ اصغر، را زماني مي‌توان به آن پي برد كه بدانيم اين كارها از سوي آن بزرگوار در شرايطي صورت گرفته است كه سخنوران هر منطقه بر فراز منابر به سبّ و لعن علي و تبرّي جستن از وي و خاندانش مي‌پرداختند. [1] و نيز صالحان، عابدان و دينداران دنيا‌طلب و خود فروخته آن روزگار با دشمني نسبت به علي و دوستي با دشمنان آن حضرت، به بني‌اُمَيّه و كارگزارانشان تقرّب مي‌جستند. [2] و از نام‌گذاري فرزندان خود به نام «علي» خودداري مي‌كردند.

پی نوشتها:
[1]. ابن‌ابي‌الحديد، شرح نهج‌البلاغه، ج11، ص44. (تحقيق: محمد ابوالفضل ابراهيم، قم، منشورات مكتبة آية الله العظمي مرعشي نجفي، چ دوم، 1404 ق.)
[2]. ابن‌ابي‌الحديد، شرح نهج‌البلاغه، ج11، ص46ـ47.
منبع:سایت انوار طاها